belki ilginizi çeker
  1. · buderus
  2. · penis yakan dizüstü bilgisayar
  3. · zombie
  4. · doğalgaz zehirlenmesi
  5. · kat kaloriferi
  6. · kablosuz modem
  7. · kalorifer
gündem
  1. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  2. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  3. · çok istenip de olunamayan meslekler
  4. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  5. · babaların garip huyları
  6. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  7. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  8. · a
  9. · almanca

kombi  

1. elektrik ile çalışan, doğalgaz ile evimizi ısıtan cihaz. ancak her balkanlardan gelen soğuk hava etkisi haberinden sonra bozulan makina *
    (smyrna, 25.11.2004 18:04)
  2. banyo keyfini çok çok arttırabilen bir ısıtıcıdır aynı zamanda. kaliteli markaların bazı modellerinde suyu dijital bir ekran yardımıyla belli bir dereceye sabitleyip, banyo sırasında sıcak/soğuk su ayarıyla uğraşmaktan kurtulabiliyorsunuz...
    (ufkabakan81, 25.11.2004 18:06 ~ 02.02.2006 19:05)
  3. çoğu öğrencinin evi boşaltırken tam takım alıp gittiği alet.çoğu öğrenciye "bizim kombimizi geçen sefer 3 öğrenci çalıp gitmişti" şeklinde söylenerek ev kiralanmaması nedeni.korsanı piyasada 500 milyon civarı sanırım.
    (man on the moon, 25.11.2004 18:43)
  4. aynı zamanda ev sahibinin "kombi bu, hayat boyu lazım" diyerek bize aldırmaya çalıştığı hede hödö. almadık tabi, öle her ev değiştirdiğimde kombiyi peşimden mi götürecem???
    (ufkabakan81, 25.11.2004 18:51)
  5. ev kiralarının yükselmesinde boy gosteren bir icat
    (bermuda, 02.07.2005 00:07)
  6. su ısıtma konusunda şofbenin gösterdiği dirayeti asla gösteremeyen,su sıcaklığını sabit tutamayan,özellikle kış aylarında suyu bir ısıtıp bir soğutması nedeniyle insanı hasta eden (hem sinir hem nezle,grip,vs.) beceriksiz nesne.
    (battal boy cekirge, 02.07.2005 00:13)
  7. eve göre seçilmediği, paradan kaçıldığı vakit sorundan başka bi şey üretmeyen alet
    (16v, 02.07.2005 00:36)
  8. dışarılara bir yere takılmadığında ısıtmanın yanında gece sessizliğinde kafa sikmeye de yarayan cihaz.
    (wondrous, 28.01.2006 10:00)
  9. öğrenci evi konseptine aykırır. hiç bir zaman üç kademeli su ısıtıcısının yerini tutmaz.
    (easy company, 28.01.2006 10:03 ~ 10:03)
  10. elektrik kesildiğinde bi boka yaramayan alet. hele mevsim kışsa yandın demektir. ne kalorifer yanar, ne sıcak su olur. üşümemek için battaniyeye sarınıp gezinmek, banyo yapacaksan çaydanlıkla su ısıtmak zorunda kalırsın. bunların dışında bir de arada sırada gaz kaçağı olur, dikkatli olmak gerekir.
    (chicaloca, 14.10.2006 23:15)
  11. kışın ortasında kombi bozulmuştur, ev sahibine çıkılır;

- hacı amca * bizim kombi bozuldu.
    - e ne yapayım evladım. kombici miyim ben?
    - e hacı amca kombi senin hani belki bi tamirci falan vardır tanıdığın
    - benim yok siz arıcaksınız gelicek yapacak servisi
    - iyi de kombi 12 yıllıkmış yenisini almak daha ucuza gelir diyor servis. o yüzden geldim ben.
    - valla ben bilmem. ben size kombiyi çalışır verdim.
    - nası ya hacı amca ilk defa çalıştırdık kombiyi onda da çalışmadı!
    - valla evladım, bak ay sonundayız. isterseniz bulun uygun bi ev çıkın ben kombi falan yapmam

ve kapı suratınıza kapanır. düşünürsünüz acaba başka ev mi tutsam, kombiyi mi yaptırsam yoksa halime mi yansam diye ama sonuç değişmez, öğrenciler ezilir..

not: gerçek bir olaydan alınmıştır.
    (theuthras, 20.01.2008 00:31)
  12. tümden bir genellemeye gidip sözlükteki kombileri ve kombi severleri üzmek istemiyorum. yalnız, benim hayatımda şu genelemeyi rahatlıkla yapabilirim: orospu çocuğudur.
    "kardeş hele bi dur, sakin ol!" falan demeyin. hayatımda kullandığım bütün kombiler aynıydı. yeni/eski farketmedi. yukarıdaki bazı girilerden de anlaşılıyor ki genel durum da bu: bu şerefsizler su sıcaklığını sabit tutamıyorlar. sabit tutamamak ne, soğutuyolar resmen!
    doğal gazın bağlı mı? bağlı..
    elektrik var mı? var..
    suyu açtık ayarladık mı? ayarladık..
    e be ebesini siktiğim! 1,5 dakika sonra niye buz kesiyosun suyu?

nerde o bekar evimin en güzel eşyası banyo tipi üç kademeli ani su ısıtıcım. özledim o elektrik canavarını. bu kullanıcı adını neden aldım sanıyorsunuz... seni hiç unutmayacağım sevgili su ısıtıcım!
    (üç kademeli su ısıtıcısı, 27.09.2008 01:26)
  13. erzurum atatürk üniversitesi öğrencilerinin the cranberries in zombie parçasından uyarladığı son zamlardan sonra tüm öğrenci ahalisinin hal-i pür mealini ortaya koyan eser.
    kendinizden bir parça bulacaksınız, bam telinize dokunacak.
    izliyoruz.
    http://www.sendika.org/...
    (ikisidebir, 04.01.2009 08:18 ~ 05.01.2009 11:41)
  14. mutlaka dinlenmeli

http://www.loxol.tv/...
    (neva, 06.01.2009 21:56)
  15. eserin giriş dizeleri beni benden almış durumda. akılda kalıcı, söylemesi zevkli bir şaheser. tamamı şu şekilde;

"en az bi ikiyüzelli
    gelmesi belli bu ay
    son fatura hala burda
    yok ki bizde para

halbuki, seçmiştik en düşük seviyeyi
    indirdik indirdik dereceyi..
    hem ocak, banyoda su sıcak akacak?
    doğalgaz imkansız az yanacak..

insaf et insaf et kombi kombi kombi
    az az az insaf et, insaf et
    kombi kombi kombi, az az az of of of..

fenadır kira zammı
    harçlar pahalı bu yıl
    ders sınav not derdi ayrı
    yine herkes kaldı

belki de bu ay elektrik kesilmez
    işallah işallah su çok gelmez
    ne yesek yemekte?
    gereksiz bir soru
    sanki çok şey varmış gibi evde

insaf et insaf et kombi kombi kombi
    az az az insaf et, insaf et
    kombi kombi kombi, az az az of of of..
    (o6kara, 07.01.2009 19:40)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil