|
|
- evin duvarları ince ise tesadüfen aynı anda gaza gelip olaya giren iki komşunun karıştığı iğrenç durum.
(bkz: sıçarken deprem riskini düşünmek)
- (bkz: komşunun sevişme çığlıklarını duymak)
- komşunuzun sizin evinize gelip, tüm ev halkına osuruğunu dinletmesiyle de vuku bulabilecek olay.
- anadoluda bir şehirde balkona tuvalet yaptıran bir kişinin yan komşusunun mahkemeye başvurmasına yol açan olay...
gariptir ki olay bilirkişi bulunamadığından çözümlenememiştir.
- balkonda otururken karşı balkondaki komşunuzun geğiriğini duymak kadar iğrenç bi hadisedir.
- bahsedilen komşuluk yurtta yaşanıyorsa olağan bir durumdur.
(ayqch, 25.09.2006 02:42)
- efendim bizim evde banyoyla tuvaletin ufak pencereleri çok yakındır birbirine. aynı ufacık boşluğa bakarlar. duşa kabin de tam bu minik banyo penceresinin yanında. duş alırken ayakta duruyorsunuz ya. dibinde kafanızın. apartman boşluğu da öyle bir akustik ki anlatamam. yandaki tuvalette (bizim tuvalet oluyor yanlış anlaşılmasın) tuvalet tası yere sürtünse sesi geliyor fırk furk diye. neyse efendim. evde kardeşimle yalnız olduğumuz bir gün kendi kendime bir duş alayım aklanayım paklanayım dedim. girdim banyoya duş almanın geleneksel törenlerini gerçekleştiriyorum. bu sırada da kardeşim tuvaletin ışığını yaktı (o da görülebiliyor) tuvalete girdi. akabinde de bodaaaart diye öyle sağlam bir osuruk sesi geldi ki boşluktan. o sıcacık suyun altında irkildim. tüylerim diken diken oldu. "ohaaaa!" diye koyvermişim hayret nidasını. üst komşu seslendi "pardon" diye. kardeşim gülmeye başladı içerden. çok utandım. bu da böyle bir anımdır.
- yan komşunun tuvaletinin penceresinin açık olması ve tuvaletin konum itibari ile sizin balkonunuzun yanı olması durumunda gün içinde bir kaç kez karşılaşabileceğiniz hadisedir.
- eğer ki apartmanınızın dış çephe izolasyonunda ytong ve strafor kullanılmamışsa, başa gelebilecek bir hadisedir .üst kattadaki bütün sesler, en ufak ayrıntısına kadar sizin evinizden gayet net bir şekilde duyulur öyle ki bırakın osuruk, hapşuruk sesini, eğer yukardaki çiftin yatak odası sizin odanızın üstünde ise gece 00:00'dan sonra ne seslen duyulur sormayın gitsin.. *
(bkz: strafor)
(bkz: ytong)
- komşu komşunun külüne muhtaçtır sözünü esas alırsak bu kadar içli dışlı olmanın pek de büyütülmemesi geren bir vakasıdır.
- (bkz: prefabrik ev)
- komşunun içinde kompresör olduğunu düşünmek gibidir.
- (bkz: mr spock)
- (bkz: uludağ sözlükten başlık çalmak)
- (bkz: komşuya osuruğunu duyurmak)
- komşuyu ulus anlamıyla, duymayı da hissetmek, etkisini farketmek olarak alırsak:
(bkz: çernobil)
(not: bu başlıktan acıklı bir yere gideceğim hiç aklıma gelmezdi.)
- şaka gibi ama geçen gece sabaha doğru-2 bucuk 3 suları- artık o saatin sessizliğinden midir, yan daireden gelen tuhaf seslerle irkildim. biraz kulak kabartmamla birlikte bu undefined sesin horlama sesi olduğunu anladım.. *
alternatif olarak;
(bkz: komşunun horlamasını duymak)
- hiç denk getiremedim ben. arada bardak falan koyup dinledim ama tık yok. susturucu kullanıyor galiba bizim komşular, ya da böyle inceden "yussuf" diye salıyorlar.
yok lan bi dakka sebebi başkaymış. sadece uludağ sözlük yazarlarının komşuları osuruyor ya, ondan duyamamışım ben.
|