|
|
- komünizm, başlangıcı, yayılması ve yerleşik düzende kabul edilebilir bir ideoloji olarak yaygınlaşmasında terörün yeri çok büyüktür. şu an da ülkemizi kanserli hücreler gibi saran pkk terör örgütünün de bütün yöntemleri komünist düşünürler, ideologlar ve liderlerin çeşitli tavsiyelerinden oluşur.
işte lenin * in komünist terörizmi;
''askerleri, polisleri, devlet memurlarını öldürmek, devlet kurumlarında yangınlar çıkartmak... devletin hazinelerinden paraları almak... devrimci komünist güçler yenilmez silahlı bir güç olarak ortaya çıkmalı, insanları öldürerek, bombalayarak, binaları havaya uçurarak korku yaymak ve bu şekilde toplumun üzerinde komünist diktatörlüğünü teşkil etmek iktidara ulaşmamızın önemli unsurlarındandır." ("vladimir lenin, teorik ve pratik terör hakkında", homizuri g.p., moskova 2005)
- (bkz: kürt milliyetçiliğini komünizm sanmak)
(deget, 20.07.2008 15:09)
- bölücü başı abdullah öcalan bu birlikteliği güzel şekilde açıklamıştır.
“dünyada hiç kimse benim kadar göndermedi, uğraşmadı. ne lenin ne marx ne hz. muhammed ne ho şi minh ne de humeyni vazife namustur. ben vazifemi yaptım. namuslu bir insan da yapmalı. lenin “bana 150 militan verin rusya’nın altını üstüne getireyim” diyordu. ben size 5 bin militan verdim ne oldu? ayağınızın üstünde duramıyorsunuz, bahane buluyorsun. bu namussuzluktur. böyle olmaz böyle yürümez. bütün kanunlarda talimatlarımız var. büyük yoldaşlık ruhu ile hareket edin, düşmanın oyunlarına gelmeyin. yoldaşlık ilişkileri ile oynayanları anında halledin. devrimin büyük rolü ülkedekilere düşer.”
- marx'ın; burjuvanın elindeki gücü hiç bir şekilde teslim etmeyeceği, bu güçten en ufak bir hak iddia edenleri dahi acımasızca yokedeceği (asker ve polis yardımıyla bilhassa) ve haliyle devrime barış içinde ulaşılamayacağı öngörüsünden gelir ki doğruluğu zaman içinde dünya'nın birçok yerinde gerçekleştirilmeye çalışılan kansız devrim denemelerinin kanlı darbelerle ezilmesi ve toplu katliamlarla ispatlanmıştır.
(bkz: paris komünü)
(bkz: 1973 şili darbesi)
(bkz: 12 eylül)
- 1 mayıs 1982 abdullah öcalan;
"ama şunu iyi bilmeliyiz ki, kürdistan tarihi bugün çağa ulaşmak istiyorsa, tamamıyla işçi sınıfı gerçeğine dayanmak zorundadır. ne kadar elverişsiz koşulları yaşarsa yaşasın, işçi sınıfının objektif gücüne ve onun eylem kılavuzu olan bilimine, marksizm-lenınizm'e dayanmak zorundadır ve dikkat edilirse bizim varlık nedenimiz tümüyle bu gerçek etrafında oluşmuştur. ...eğer o aşiret duvarları, o feodal çitler aşılmasaydı, modern düşünce, en devrimci düşünce olan marksizm-lenınizm kafalarımıza sıçramayacaktı, onun için zemin bulamayacaktı."
"pkk, marksizm-leninizm geleneğine uygun bir gelişme yaşamıştır. bundan sonrası açık ki etle tırnak gibi birbirinden ayrılmayan bu miras üzerine şekillenecektir." (kürdistan'da halk kahramanlığı, s.78)
"lenin 1900'de ne ise ben de 21. yüzyıl sosyalizmini temsil ediyorum, reel sosyalizmle savaşarak, emperyalizmle savaşarak yeni sosyalizmi inşaa ediyorum." (özgür yaşamla diyaloglar, s. 201)
''partimizin merkez komitesi üyesi ve kurucularından olan değerli komünist mazlum doğan yoldaş... halkın engin değerlerini sağlam ve aydınlanmış komünist kişilikle birleştiren bu yoldaşımız... (kürdistan'da halk kahramanlığı, istanbul, mart 2004, s.43)''
- arkadaş grubu içersinde sohbet etmekteydik. çoğumuz istanbul dışında okuduğumuz için ancak yazın bir araya gelip muhabbet edebiliyoruz. odtü, kocaeli üniversitesi, gazi bir çok üniversiteden arkadaş bir araya geldik sohbet ediyorduk ki konumuz bir anda pkk ya döndü.
pkk nın kürt milliyetçiliği yaparak dağa adam çıkardığını, oradaki halka zulmettiğini, türk askerine silah çekerek canlar yaktığını, ülkeyi bölüp parçalamaya ve en azından özerk bir kürt devleti için çabaladıklarını söyledim. devletimizin politikal hatalarının olduğunu kabul ederek oradaki sosyoekonomik duruma devlet el atmadıkça bu sorunun hallolmayacağını da söyledim.
odtülü arkadaşım bana aynen şu cevabı verdi:
türk askerleri ölünce şehit diyorsunuz, dağdaki pkklılarda emperyalizme karşı boyun eğmemek için dağa çıkıp silah sıkıyo. onlardan biri ölünce de şehit sayılır. nasılki türkler vatanları uğruna ölüyo ve şehit diyorsunuz, kürtler de kendi devletleri için ölüyor ve şehit oluyorlar bu kadar basit dedi.
ateist olduğunu gizlemeyen bu arkadaşıma şehitlik mertebesi islamiyette vardır sen nasıl şehitliğe inanırsın dedim.
o da emperyalizme karşı savaşan herkes bizim için şehittir dedi.
komünizm bu olmasa gerek.
allah akıl fikir versin...
- komunist terörün, aptallığın terörü'nden daha kötü olduğu söylenemez, hatta tercih bile edilebilir!
iç ses: lan burnunuzun dibinde, ırak'ta kapitalist terör 1.5 milyon kişiyi öldürmüş, hala atıp tutuyorsunuz be hacım.
- (bkz: devlet ve terör)
(bkz: 1 mayıs)
- iki kelime. kelimeler yan yana gelince bir cümle ouşturabilir, oluşturmayabilir de. anlam kaygısı güttüğümüzde, çoğu zaman cümlenin dil bilgisi kurallarına uyup uymadığını dikkat etmeyiz. bu yüzden "komünizm ve terör" adlı kitabenin başlığına bakarak hiçbir şey anlaşılmaması çok olasıdır. zira "komünizm ve terör" ile anlatılmak istenen hiçbir şeydir, en azından dilbilgisi dikkate alındığında. ancak dil salt bir bilgi değil, toplumun örgütlenme pratiğidir. burada toplumun bu pratğinin, hiçleştiilrme çabası içinde olunduğu düşünülmesin. bilginin, hakikatin yaratılması noktasında, bir iktidar aracı olduğunu düşündüğümüzde "komünizm ve terör" işte bu iktidarın bir kusmuğu olarak şu saniye karşımızda belirir. nasıl "kapitalizm ve refah" muhteşem bir dünya tahayyülünü işaret ederse; "komünizm ve terör" de bunun tersini söylemektedir.
karşı-devrim bir devrime gerek duymaz... her dakika fütursuzca karşı koymalıdır ki, saçmalıklarının içinde en azından bir "doğru"ya ulaşabilsin. işte bu iki kelimenin de ancak bu karşı-devrimci saçmalık içinde algılanması gerekir. komünizm, terörle birlikte anılamayacak bir kavramdır. bunun nedeni ise, kavramın terörü kökten reddetmesiyle ilgilidir, ki bu terimleri cahilce birlikte anan kişilerin pek de umrunda değildir. ancak sorun bu cahillikle boğuşmak değil, zira ciddi bir zaman kaybına yol açar, devrimci şiddetin mücadele içinde nasıl konumlandığını içselleştirmemizle ilgilidir.
evet siz dikkatli okuyucular fark etmişsinizdir ki "biz" ve "siz" ayrımı öne çıkmaktadır. yanlş bir tespitte bulunduğunuzu reddedemem ama "komünizm" ve "terör"ü bir daha birlikte kullanmaya çalıştığınızda "biz"im, "siz"den bir farkımız olduğunu bilmeniz de yara var; komünist biziz, terörist sizsiniz.
- komünizm ile terör arasındaki en büyük bağ leon trotsky iktidarında gerçekleşen rus iç savaşıdır. ayrıca 1920 yılındaki kazaklardan arındırma projesi, aluşta, yalta ve simferopol katliamlarıdır. stéphane courtois, nicolas werth, jean-louis panné in yayımladıkları kara kitap ''komünizm''adlı kitapta bu katliamlardan çokça bahseder. omzu, çenesi, cinsel organları parçalanmış insanların olduğu bahsediliyordu. kızılordu nun afganistana girerek bu ülkeyi tarumar etmesi terörden başka ne olabilirdi? küba da fidel ve che zamanında mahkumların görüş gününde alielerinin karşısına çırıl çıplak çıkması küba devletinin terör ve işkence uygulaması olarak görmeyeniniz var mı? komünist rejimin guanajay cezaevine karısı bulunan bir erkek karısının cinsel organının aranmasını izlemek durumunda bırakılıyordu. sadece komünist rejime karşı çıktığı için siyasi suçlu olan binlerce insan pislik çıukurunda bekleme ve dişleri ile ot toplama çezasına çarptılıyordu. stalin döneminde idamlar toplum önünde gerçekleştirilirdi böylece korku mesajı verilirdi. 1946 yılında infazlar öyle aleni yapılmaya başladı ki halk ufak bir kalabalık olduğunda orada birilerinin idam edildiğini hemen anlıyordu. stalinin 6 milyon insanın açlıktan ölmesine sebebiyet vermesi devlet terörüne en güzel (!) örnektir. ayrıca kıtlık ürün olmadığından çıkmamıştı stalinin halkın tahıllarını toplatıp ambarlarda bilerek ve isteyerek biriktirmesinden kaynaklanıyordu.
- teoride nasyonel sosyalizm de gayet eli yüzü düzgün, benimsenebilir bir ideoloji gibi durur iken pratikte 6 milyon insanı sistematik olarak ortadan kaldırmış büyük bir savaşın en büyük taraflarından biri olmuş savaşın sonucunda 60 milyon insan ölmüştür.
nasyonel sosyalizmin en büyük düşmanı olarak ortaya sürülebilecek dönemin komünist rusyası - ki eski çamlar bardak olunca, düşman ortadan kalkınca en büyük müttefiki amerika ile daha sonra düşman olacaktır - ise stalin önderliğinde kendi halkından 3 milyon insanı ortadan kaldırmıştır.
uygulayıcılar ile teori yi karıştırmak basit dergici propaganda ahlakıdır ki istenilirse tarihsel süreçte onlarca katliam savaş vs örnek gösterilerek bir çok doğru yanlışlanabilir yada yanlış doğrulanabilir.
- terörü, kurulu düzeni silah zoruyla yıkmaya çalışmak ve toplum içinde kaos yaratmak olarak değerlendirirsek, mevcud düzeni yıkıp komünist bir yönetim şekli getirmek için uygulanması kaçınılmaz bir yöntemdir terör. sonuçta egemen güçler, silahsız ve şiddetsiz bir başkaldırı ile hakimiyet güçlerini teslim etmezler. tarihte görülmüş bir şey değildir. bu hakimiyeti ele geçirmek için komünizmin teröre yönelmesi kaçınılmaz olacakatır. burada önemli olan hakimiyeti ele geçirdikten sonra, yapılacak uygulamalardır. eğer bu uygulamalar teröre yönelikse, her onurlu insanının buna karşı durması gerekir. insanlık onuru bunu gerektirir.
sovyet rusyasının yaptıklarını buna örnek göstermek ise tamamen saçmalık olacaktır. hakan gülsevennin de dediği gibi sovyetlerde komünizm değil çürümüş bürokrasi vardı. bu bürokrasinin yaptıkları ne komünizmle ne de insanlıkla bağdaştırılabilir.
bir ülkenin yaptğı hataları, bir düşünce sistemine yüklemek biraz vicdansızlık olur. eğer böyle bir eleştiri getirilecekse, düşünce sistemleri içerisinde eli en temiz olanı komünizm olur sanırım. çağımızda yüceltilen emperyalimz-kapitalizm yaptıkları ortadayken komüzmi terörle suçlamak açık açık vicdansızlıktır.
|