gündem
  1. · mutluluk veren küçük şeyler
  2. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  3. · zongul ducks
  4. · boylumlama
  5. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  6. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  7. · google wave
  8. · kwame brown
  9. · 21 yazara rağmen giri giren olmaması

komünisti öcü sanmak  

1. komunisti öcü sanmak komunisti anlayamamaktır.zannederler ki komunist insan dünya'da keyfi yerinde ne kadar insan var hepsini rahatsız etmek için rejimi değiştirmek istiyor.komunizm özünde işçiyi savunan bir anlayıştır.ama gelin görün ki ülkemizde işçilerin çoğunluğu komunistlere ana avrat düz gitmektedir.yanlış mı doğru mu olduğu ayrı bir tartışma konusudur.günümüzün şartlarında yapılması mantıksız bir düzendir.ama söylemek istedikleri açısından daha insani yönetim biçimleri bulmamıza yardım edebilecek olan bir düşüncedir.korkulmaması araştırılması incelenmesi gerekir.
    (bkz: her küpeli , kirli sakallı erkeği komünist sanmak)
    (fakespeare, 07.11.2005 17:19 ~ 06.02.2006 23:43)
  2. nedense pek bişeyden haberi olmayan yurdumun bir kısım insanı -ki bu bir kısım insan azımsanmayacak kadar çoktur- komünistleri böyle sakallı bıyıklı, hiç yıkanmayan, dağlarda gezen, asker öldürüp, polis boğazlayan, ülkeyi yok etmeye çalışan, içinde iyilik adına en ufak birşeyin bile bulunmadığı, işi gücü fesatlık, dalavere olan insanlar olarak görmektedir. böyle sanmaktadır. oysa komünizm bir ülke yönetme stilidir. komünistte bu stili icra etmeye çalışan bir stilistir. (bkz: yapma canım yapma arkadaşım)
    (satanist travesti, 07.11.2005 17:21)
  3. dünyanın gelmiş geçmiş en iyi beyinlerinden karl marx ve friedrich engels tarafından kurulumuş düşüncedir komunizm.komunist ise komunizm yanlısıdır.nasıl ateizm ateist varsa komunizm ve komunist vardır.komunizmle yönetilmek gerekmez.eğer yönetildiğin şekle göre bir sıfat alırsan(komunist kapitalist sosyalist gibi) bu senin seçimin düşüncen olmaz.bu ülkede de komunist vardır hala.niye vardır sorusu da sorulur tabi o da ayrı.komunistler için abi yoktur "abi" diye tabir edilenler başka görüşlerdendir ama buy başlıkta yazmaya gerek yok.komunizmin öcü sanılmasının asıl nedeni şudur:zamanında amerika'nın bitarafını yalayıp emperyalist güçlü bir devlet olmak isteyen(hala yalama işlemi devam eder) türkiye'de bir takım insanlar ne oluyoruz yahu bize ne milletin savaşından çekiç güçten bize ne demişlerdir.işte bundan sonra da susturulmak istemiştir bir takım insanlar bu soruları soranları.sonra bir baskı altına alma işlemi ve şiddet olayları.dışarıdan görünen ise komunistler düşüncelerini kabul ettirmek için ortalığı yakıp yıkıyorlar.ayrıca 1 mayıslarda ortalığı ateşe verenler de komunistler değildirler.komunistlerin sırtından ülkeye zarar verenlerdir.komunizmin ne olduğunu bilmeyenler de çok rahat yutarlar bu olayları.ayrıca artık komunizm diye birşey yoktur.saçmalıktan başka birşey değildir.uygulanma olasılığı yoktur.sadece daha insancıl düzenler için bir basamak oluşturur.

edit:u-ü sen bunu tartış biz de konuyu.
    (fakespeare, 07.11.2005 17:42 ~ 18:18)
  4. (fakespeare, 07.11.2005 17:57)
  5. zekeriya beyazı seksi ve yakışıklı bulmak kadar alakasız birşeydir,gülünür geçilir.
    (angelic, 05.02.2006 19:16)
  6. şöyle bir şey var, belki alakalıdır:

"açlıktan bahsediyorsun,
    demek ki sen komünistsin,
    demek bütün binaları yakan sensin,
    istanbul'dakileri sen,
    ankara'dakileri sen,
    sen ne domuzsun sen."

orhan veli kanık
    (twinkle, 08.11.2006 00:28)
  7. lisedeyken bir sınıf arkadaşım ile alakasız bir konuda tartışırken birden küfür edermiş gibi "sen komünistsin de zaten" demişti. ben de "komünist ne demek biliyor musun sen?" diye sormuştum ve aldığım cevap arkadaşımın keşke komünisti öcü sansaydı dedirtmişti bana. çünkü aldığın cevap "bilmiyorum ama sanırım kötü bişey ve bu yüzden sana öyle dedim"di.
    (bravado, 24.06.2007 22:30 ~ 22:34)
  8. (lefteyenine, 24.06.2007 23:09)
  9. ülkemizdeki insanların bazı şeyleri daha doğrusu çoğu şeyi öğrenmeden,irdelemeden, çevrelerinde kim ne diyorsa ona göre kendilerine pay ettiklerini,militan,solcu vb... kavramların bile manalarını tam bilmiyor olduklarını göz önünde bulundurursak bu davranışta bulunmaları da o kadar şaşırtıcı olmuyor açıkçası.doğru mudur tabiki hayır.düzeltilmesi gerekmez mi?tabiki de gerekir...herşeyin başının televizyon izleyip,çevredeki boş insanların kendileri gibi boş düşüncelerini benimsemekten değil,okumaktan geçtiğini öğretmek gerek ki komünistlerin öcü olmadıkları anlaşılabilsin...
    (killer queen, 24.06.2007 23:23)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil