belki ilginizi çeker
  1. · boylumlama
  2. · uçtuğu yere tekrar konan inatçı sinek
  3. · haricen kullanılır
  4. · çocukken yapılan saflıklar
  5. · eau de cologne
  6. · acı vermesinden zevk alınan şeyler
  7. · ucuz içki
  8. · ateş düşürme teknikleri
  9. · absinthe
  10. · köln
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · ezel
  2. · yaran diyaloglar
  3. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  4. · günün tek şarkılık özeti
  5. · dersim katliamı
  6. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  7. · izmirli altıncı nesiller buluşuyor sevişiyor
  8. · aşık olmadan sevişmeyen kadın modeli
  9. · kızlara gönül veren dallamalar

kolonya  

sayfa  / 2
  1. içinde esans ve alkol bulunan bir tür parfüm.tütünlüsü ve limonlusu bulunur.ama tütünlüsü hacı yağı gibi kokar ,tavsiye edilmez.
    (akaydo, 20.03.2004 17:36)
  2. kızların erkeklerin sürmesinden hiç hoşlanmadığı etil alkol,distile su ve genelde limon esansından oluşan kozmetik.
    (wonderkid, 03.04.2004 10:25)
  3. sivrisinek ısırmalarına iyi gelen su + alkol karışımı
    (bkz. selin)
    (lethe, 07.09.2004 14:06)
  4. ismini almanya'da bir kent olan köln'ün fransızcası olan cologne'den alan parfüm.
    (anubis 84, 23.09.2004 09:05)
  5. lavantalı olan türü de mevcuttur. ama erkeğe hiç gitmez...
    (neverland, 16.05.2005 00:32)
  6. eski dönemlerde oyuncakların baş düşmanı olan sıvıdır. oyuncak piyasasında majorette ve barbie'nin hüküm sürdüğü,televizyonlarda kara şimşek'in oynadığı zamanlarda gerek kara şimşek gerekse diğer aksiyon içerikli film ve dizilerde yanan araçları gören genç beyinler,majorette'lerini kolonya döküp dağdan bayırdan salmak suretiyle yakarak ilerletirlerdi. bu sayede de ev ya da mahalle ortamında aksiyon gerçekleştirilir,televizyonlarda seyrek rastlanıldığı için ortaya çıkan aksiyon filmi izleme ihtiyacı bir nebze de olsa giderilirdi.
    daha sonra action man (aksiyon adamcığı) diye bir oyuncak çıktı lakin onu kolonyayla yakmaya kalkmadı bugünün çocukları. onlar zaten gerekli aksiyonu televizyondan alıyorlardı.
    bu sayılanlardan amdan götten bir tespit yapmak,hatta ortaya bir iddia atmak gerekirse;80'li yıllarda çocukların oyuncaklarını kolonyayla yakmasının ve bunun bir sonucu olarak da ülkedeki kolonya tüketiminin artmasının tek suçlusu trt'dir.
    (bkz: dam üstünde saksağan vur beline kazmayı)
    (battal boy cekirge, 08.06.2005 21:13)
  7. dönem dönem insanın merak sardığı güzel kokan sıvı. etil alkol içerdiğinden içilmesi pek hoş olmaz ayrıca saçlara sürüldüğünde saçları beyazlattığı da söylenir.
    (toxicalien, 08.06.2005 21:49)
  8. kolonya insanoğlunun daraldığında,sıkıntı bastığında ferahlamak için kollarına,alnına,yüzüne sürdüğü sıvıdır.bir de küçük çocukların sıvı olduğundan mıdır bilinmez içme zevkleri vardır.zira,benden bir kaç yaş büyük olan kuzenimi sürekli kolonya içmeye çalışırken görürdüm.bir gün anneme ve yengeme söyledim.onlar da kuzenime sordular.yavrucuğum,o içilmez.zararlı.sen neden içiyorsun? verdiği cevap yeterince açıklayıcıydı.içince daha çok rahatlıyorum..neyse ki kısa zaman sonra bıraktı o alışkanlığını.yoksa şimdi hayatta olurmuydu bilmiyorum..
    (absinthe, 07.10.2005 18:54 ~ 18:54)
  9. kolonya+bon bon ritüelinin baş aktörü. şimdi evvela elimize kolonya dökülür lakır lakır. hemen akabinde ise şeker* verilir. hani şimdi almasam şekeri ikinci tur ya yarım saat sonra ya da hiç yok. sike sike buharlaşmamış haldeki kolonya ile şekeri alkollü biçimde ağıza intikal ettiririz.
    (keyif pezevengi, 28.01.2006 06:00)
  10. koltuk altındaki ter kokusunu en başarılı kamufle edebilen sıvı. eline hiçbir deodorant su dökemez.
    (twinkle, 28.01.2006 23:13)
  11. yaz günleri buzdolabında durması faydalı olan yaz sıcağında insanı ferahlatan geleneksel koku.ninelerin evlerinde her odada bir tane bulunur.sık kullanılan bir yeri de hastanelerdir ki hastane kokusunu oluşturan unsurlardan biri de kolonyadır.
    (si, 28.01.2006 23:23)
  12. (bkz: hacı yağı)
    (mys, 28.01.2006 23:33)
  13. çabuk parlayıp çabuk söndüğü için ateşli şakaların 1 numaralı malzemesi.
    (ben de öyle biliyordum, 17.02.2006 23:55)
  14. tırnağın etrafındaki etleri kemirme alışkanlığınız varsa kullanmamanız gereken sıvı. cayır cayır yakıyor elleri.
    (twinkle, 28.02.2006 18:04)
  15. (bkz: kolon yağı)
    (ben ihsan değil hilmiyim, 28.02.2006 18:10)
  16. (bkz: çam kolonyası)
    (fantastik karakter, 28.02.2006 19:58)
  17. şişesini burun deliklerinize dayayıp okkalı bir şekilde sıktığınızda burnu açacak, 24 saat uykusuz tutacak alkol+limon karışımı.
    (venom, 27.04.2006 09:18)
  18. imalatında etil alkol yerine çok ucuz olduğu için metil alkol de kullanılabilir. satan şahsiyet daha çok para kazanır ama kullanan vatandaşın sonu eğer içmeyide seviyorsa genelde körlük yada ölümle sonuçlanır.
    (sade, 27.04.2006 09:25 ~ 09:25)
  19. ürün ismi haline gelmiş marka ismidir. ilk olarak 18. yüzyılda giovanni maria farina tarafından formülize edilmiş, eau de cologne adıyla farina gegenüber tarafından üretilmiştir. asıl eau de cologne'nin formülü bugün bile bir sır olarak saklanır.
    (easy company, 09.05.2007 10:10)
  20. alkol oranı en fazla olan içki türü.sek deneyenlerde zararlı sonuçları olduğu gazetelerde çıkmıştır zaten.sulandırıp da deneyin başınız ağrımasın.
    (dendy, 13.06.2007 21:25)
  21. efendim bunu içen manyakların ülkemizde bolca bulunduğu artık hijyen unsuru mudur çilingir sofrası vazgeçilmezi midir, ne olduğunu bilemediğim nesne. asıl merak ettiğim bunu içenlerin nefesi, ne bileyim bütün gün limon, gül vs. mi kokuyor?
    (1925, 02.08.2007 09:04)
  22. geçmişten gelen ekşi limon kokusu. küçükken sevilirdi. bayramda şeker paketi hışırtısıyla yada kahverengi çikoltaya karşı tercih edilen bitter çikolatayla gelir aklıma. her bayram reklamında kolonyayı suratına boca eden çocuk kadar olmasada benim için de bir parça geçmiş kokusu vardır esansında. kafama döküp saatlerce saçımın sararmasını beklediğim anlarla hayatıma girip, ortaokulda memur odasında sekreterin "sakın yüzüne sürme ölürsün!!" dercesine yaşlanma alametlerıni hızlandırdığını bilimsel bir şekilde açıklamasından beri vazgeçtiğim yinede kokusu yüze temas ettirilmeden burna değdiği her vakit akla gelen bayramlık çocukluk hatıraları..
    (bkz: neden bahsediyorduk biz)
    (bkz: evet bugün duygusalım)
    (pixie, 05.09.2007 18:01 ~ 18:29)
  23. küçükken misafirliklerde sevinelim diye kafamıza dökülen ferah karışım.(bkz: eau de cologne) (bkz: köln suyu)
    (divine spleen, 29.01.2008 20:26)
  24. mide bulantısı anında oldukça faydalı olabilen bir sıvıdır. fakat kusma meşguliyeti öncesinde/sonrasında kullanılan dandik kolonyalar, zaten hassas olan mideyi daha da kötü duruma getirip, kusma eyleminin devam etmesini sağlayabilir de.
    (tamu, 22.06.2008 14:58)
  25. buzdolabında saklandığında sağladığı serinlik doğal olarak yaklaşık 10 katına çıkan sıvıdır kendileri. sürdükten sonra iğrenç kokar o ayrı.
    (boşinsan, 31.08.2008 13:54)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil