sınav zamanı,ertesi günkü sınav hakkında hiçbir şey bilinmiyorsa başvurulan yöntemdir.insanı karamsar bir ruh haline sevkeder,kötü şeyler düşündürür,bedeniniz ve beyniniz iflas edip uyumak istese bile uyuyamazsınız bu musibeti içince..
sınav öncesi uyanık kalma zorunluluğundan doğan bu dahiane düşünce aslında zarar otesi zarar olsa da, yüksek kafein oranı sayesinde insanı dinç tutar fakat abartılması dahilinde kalp krizi ve mide yanmalarına neden olur..
hazırlama notu: kolanın içine kahve değil de kahvenin üzerine yavaş yavaş kola dökmeniz tavsiye edilir..aksi takdirde köpüren kola ortalığı duman eder..
sınav öncesi her öğrencinin yapmaktan çekinmediği başarmak uğruna atıldığı tehlikelerden biri ama dikkatli olunmalı ertesi gün sınav başında değil hastanede de olabilirsiniz
düzenli çalışmak kavramından uzak insanların (ki insanlığın yaklaşık yüzde doksanlık kesmini oluşturular) sınav öncesi taktiği. yalnız kadınları ele alırsak, bu iki içeceğin ayrı ayrı bile selülit gibi bir yan etkisi olması mümkünken beraber kullanıldığında ne gibi sonuçlar doğurabileceğini düşenemiyorum. üstelik hangi cinsiyetten olunursa olunsun sindirim sistemine vereceği zarar da cabası.
final haftasında uyumayıp çalışmak için çancı kesimin uyguladığı yöntemdir. bunlara acıyan itü yönetimi midelerine yazık etmesinler diye bu dönem final tatili uygulamasına geçmiştir.
lise 1'deyken, sınıfın ön sıralarında oturan yalaka kız grubunun: 'hocaaamm, ders çalışmak istiyoruz ama uykumuz geliooo... napabiliriiiiz?' sorusuna pek muhterem ingilizce hocamızın cevaben önerdiği koca karı yöntemi.
insanın başına ne gelirse merakından gelirmiş derler. ben de 'nasıl oluyo lan bu böyle? diyerekten hazırladığım bu karışımdan (bkz: kocakarı ilacı) aldığım ilk yudumda 'hass. lam!' tepksiyle baya bi morarmıştım. ama gençliğime, toyluğuma ve az biraz da (çok az) aptallığıma veriyorum (yoksa ben de uyanık kalayım da ders çalışayım tey tey...yeminlen yok öyle bişey. ehem).
lisedeyken uyku hastalığıma çare olur ümidiyle istediğim ama; kola ile kahvenin mükemmel reaksiyonu sonucu kantin masasının yapış yapış olmasına neden olan bir ayıltıcı türüdür. ayrıca 20 dk beklenmezse içildikten sonra hiç bir işe yaramaz. kana karıştıktan sonra belki işe yarayabilir.
kesinlikle bir yan etkisini görmemekle beraber tadı da zannımca fena değildir. bünyeden bünyeye değişir mi bilmem ama öyle çokta fazla uyku kaçırma gibi reaksiyonlara girmedi bende. belki uykumu kaçırmak için gözlerime sabun köpüğü kaçırmamın bile faydası olmuyorsa diğer yöntemler çokta etkili olmasa gerek olmadı tuz basarsınız gözünüze (bkz: piskopatım ben) (yapmadım tabiki) acıdan uyuyamazsınız o ayrı dava en basit yöntem uyumak için kendinize 1-2 saat bir uyku süresi ayırın sabahlamadan önce ondan sonra rahatlıkla akşamı çıkarırsınız fakat diğer akşama ölü gibi uyumayı da göz önüne almalısınız derdi eski bir bilge mordor diyarında.