görseller
kol saatikol saati
kol saatikol saati
belki ilginizi çeker
  1. · jacques lemans
  2. · ben erkekler için milli piyangoyum
  3. · deniz baykal
  4. · watch
  5. · yapılmış en aptalca dalgınlık
  6. · jacques lemans
  7. · casio f 91w
  8. · en çok küfredilen eşya
  9. · en çok küfür yiyen nesneler
  10. · motoko kusanagi
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · yılmaz özdil
  2. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  3. · annenin gençlik fotoğrafları
  4. · author
  5. · marjinal isim meraklısı aile
  6. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  7. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  8. · aşık mahzuni şerif
  9. · kız öğrenci evinde yaşayan erkek öğrenci

kol saati  

1. bileğe takılan zamana bakmaya yarayan, ayrıca hava atmak için kullanılan aksesuar
    (prometheus, 20.04.2004 01:26)
  2. erkeklere en çok yakışan aksesuar
    (jamal, 26.05.2004 00:41)
  3. taklitleri çıkartılabilen tek takı ve saat çeşidi.
    (axel fox, 26.05.2004 01:21 ~ 30.05.2004 00:20)
  4. zamanı öğrenme takıntısı olanların (ki tuhaf bir mühendislik davranışı olarak sık rastlanabilir) bir aksesuardan öte bir kıyafet olarak gördüğü ve eksikliği halinde kendilerini çıplak gibi hissettikleri nesnedir.
    (battal boy cekirge, 06.06.2005 00:58)
  5. hiç ısınamadığım nesne. bileğinde kelepçe varmış gibi hissettirir, ağırlık yapar, rahatsızlık verir, sıcak havalarda kolu terletir, klavye kullanırken yorar, saati öğrenmekten başka işe yaradığı da pek görülmez. kronometre, hesap makinesi, pusula vs olanları var ama bu özellikleri genelde hava atmak için kullanılır.

bir de "insanı en iyi tanıtan şey" saatidir gibi sloganlarla milletin kafasına kazınır, saatiyle karizma yapmaya çalışanlar falan dolanır ortalıkta. seven güle güle kullansın, ben sevemedim bir türlü.
    (aqua, 06.06.2005 01:03)
  6. rahatsız olduğum için sık sık çıkarma huyum yüzünden, birbirinden egzantirik yerlerde unuturum.
    buna rağmen her seferinde geri geliyor.

muhtelif kafeler, bir arkadaşın evi, otel, pansiyon, plaj vs...

şu ana kadar anlamlandıramadığım bir şekilde yitirmediğim,
    alışmamış götte durmakta ısrarlı donum
    (mavio, 13.07.2005 21:50 ~ 21:50)
  7. en çok 3 ay taşıyabildiğim edevattır. son kol saatim 3 ay dayanmış, kolumdan hiç çıkmamış, benimle havuza, hamama, denize girmiş, namaza durmuştu. denize düşünce çok üzülmüştüm, marmara'yı tahliye edesim gelmişti. tam yerini bilsem dalgıç daldırıp bulduracağım.
    (organometallic complex, 13.07.2005 21:53)
  8. erkekler için en prestijli aksesuardır..
    (zeus, 14.10.2006 11:48)
  9. (bkz: jacques lemans)
    (zarwan, 21.06.2008 01:22)
  10. minibüs kültürü gereğince direksiyon simidiyle göbek arasındaki kollardan sağdakine takılan, en basit model casio marka saattir.
    (venom, 06.05.2009 15:55)
  11. olamazsa olmazdır. olmadığı zaman kolda hafif sızı şeklinde kendini hissettirir. hayat durmuş gibidir. hayatın devamı için gereklidir. seiko 5 markaysa takmasına, seyrine ve sesine doyum olmaz.
    (yenicheri, 06.05.2009 16:12)
  12. eskiden aman bana ne zamandan diyerek yanımda taşımaya üşendiğim, şimdilerde ise anca evde olduğum vakitlerde ayrıldığım zaman gösterme aleti. takmadığım zamanlarda * kolumu çıplak gibi hissetmeme, yanlızlığa sürükleyen alet.
    (and then there was silence, 06.05.2009 16:35)
  13. sıfır zam ile beraber verilen prim.
    (mahmur beste, 06.05.2009 16:37)
  14. takıntı sebebi olabilir. ev sınırları içinde herhangi bir yerde takıldığında varlığı rahatsızlık sebebiyken dışarı adım atıldığı an en gerekli aksesuardır. o olmadan hep bir şey eksik, sol tarafta bir hafiflik. beni bu takıntımdan alıkoyabilen tek şey bünyenin her hücresinde konuşlanmış üşengeçlik. terslik bu ya 3 ay önce birinin kordonu koptu, diğerinin pili bitti. saatçiye gitmeye üşeniyorum o zamandan beri. elbet yolum düşecek, dur bakalım.
    (morgangrimes, 07.08.2009 01:51)
  15. çoğu kişi aksesuar olarak görür. saygı duyarım ama katılmıyorum. kol saati denilen şey bana sürekli çalışmak zorunda bırakıldığımız ve sürekli bir yerlere koşturmak durumunda kaldığımız bir düzen tarafından kolumuza takılmış zincirler, korkunç tasmalar gibi geliyor. şirin değildir kol saatleri; sürekli olarak zamanı hatırlatan, sürekli olarak yaşlandığını ve vaktin dolduğunu söyleyen bir şey nasıl şirin ve şık bir aksesuar olabilir ki? tasmadır kol saatleri, bir yüktür, 21. yüzyıl tarafından sırtınıza indirilmiş bir kamçıdır.

bana inanmıyor musun? hadi bana inanmadın, "siktir ulan" dedin, dadaloğlu'na sor o zaman, o da aynı şeyi söyleyecektir; bir insanın hayatında ne kadar az zaman belirteci şey varsa, bir insan ne denli az zamanın kaç olduğunu öğrenmek zorunda kalıyorsa, o denli mutlu ve özgür bir insandır.

ütüsüz dünya adına atın kurtulun kol saatlerinizden.
    (geber marla singer, 19.10.2009 15:05)
  16. cep telefonlarının yaygınlaşmasıyla kullanışlılığını yitiren, geçmiş zamanların faydalı icadı.
    (haydar dalga dümen, 28.10.2009 16:16)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil