belki ilginizi çeker
  1. · ayrılığın hediyesi
  2. · barış manço nun büyük sanatkar olduğu düşüncesi
  3. · sevip de kavuşamayanlar
  4. · kol düğmesi
  5. · ayrılıktan sonra dinlenecek şarkılar
  6. · mançoloji
  7. · barış manço nun sanatçı sayıldığı ülkede yaşamak
  8. · kırmızı tuborg
  9. · konulu şarkı
  10. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
gündem
  1. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  2. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  3. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  4. · babaların garip huyları
  5. · ezel
  6. · giyotine yolladılar gitmedim
  7. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  8. · arizona kuşu
  9. · ben jelen

kol düğmeleri  

1. barış manço'nun benzerine az rastlanır güzellikte şarkı sözleri olan, yanlız gece buluşan aşıkları eski kol düğmelerine benzeterek anlattığı muhteşem şarkısı...
    (8844455, 12.03.2004 03:24)
  2. dinledikten sonra bünyeyi öyle bir gam keder kaplar ki; ne olduğunu anlayamadan iki damla yaş süzülüverir gözünden.
    (dr conners, 21.03.2004 00:58)
  3. geride kalan,unutulamayan ve imkansız hale gelen aşkları anlatan,şahane barış manço parçası...
    (benbirküçükcezveyimköşebucakgezmeyim, 23.11.2004 16:28)
  4. düğmesiz manşetleri olan gömleklerin maşetlerini birleştirmek için kullanılan, en güzeli kendi isminizin baş harflerinin işlenmiş olduğu düğmeler olan araçlar.
    (comatose, 23.11.2004 18:15)
  5. sevgilinize almamanız gereken bir hediyedir ki herhangi bir ayrılık sonrası bu şarkı canınızı epey acıtabilir...
    (benbirküçükcezveyimköşebucakgezmeyim, 23.11.2004 18:17)
  6. insanın aşık olunca karşısındakine vermek istediği hediyedir kol düğmeleri...
    ayrıca barış manço'nun söylediği insana her dinlediğinde güzel anılarını hatırlatıp, hüzünlendiren bu şarkının sözleri ise şöyledir:

hatırlarım bugün gibi sessiz geçen son geceyi
    başın öne eğik bir suçlu gibi bana verdiğin hediyeyi
    iki küçük kol düğmesi bütün bir aşk hikayesi
    iki düğme iki ayrı kolda bizim gibi ayrı yolda

akşam olunca sustururum herkesi her her şeyi
    gelir kol düğmelerimin birleşme saati
    usul usul çıkarır koyarım kutuya yan yana
    bitsin bu işkence kalsınlar bu arada

heyhat sabah gün ışıldar yalnız gece buluşanlar
    yaşlı gözlerle ayrılırlar düğmeler gibi
    bizim gibi bizim gibi ayrılırlar bizim gibi ayrılırlar...
    (sandra dee, 18.12.2005 01:26)
  7. ayrılığa mecbur olmak ancak bu kadar güzel ve gerçekçi anlatılabilir dedirten güzel şarkı
    (melodis, 18.12.2005 01:45)
  8. ayrılığı en iyi anlatan,insanı,dinleyince hüzünlendiren barış manço'nun en güzel şarkılarından biri.
    (ulkupoirot, 23.03.2006 22:26)
  9. insanı sadece dinleyince değil giri yazarken bile duygulandıran, boğazından midesine doğru bir düğüm indiren, gözleri hafiften nemlendiren harika bir şarkı
    (karizmatik, 26.06.2006 10:04)
  10. "akşam olunca sustururum herkesi her her şeyi
    gelir kol düğmelerimin birleşme saati
    usul usul çıkarır koyarım kutuya yan yana
    bitsin bu işkence kalsınlar bu arada"

kısmı insanı katanayla ikiye bölen bir samuray gibidir, bir süre kendinize gelemezsiniz. dinlerken dikkat edin.
    (rafael, 05.02.2007 23:10)
  11. kol düğmeleri kadar şanslı olmak istiyor bazen insan.. en azından bir kavuşma saati olsun, belki bir saniye ve yalnızca bir kere;ama vuslat sonsuzda bir yerlerde olmasın diye..
    (dişikartal, 12.05.2007 00:44)
  12. 96 senesin de bir doğum günü partisinde hoşlandığı kız bu şarkıyı sevdiği için ona çalma sözü verir, karşılığında da o şarkı boyunca onunla dans edecektir nedense bu şarkı 27 dakika boyunca hiç bitmez... işte öyle bir şeydir...
    (kişisel depresyon anları, 24.07.2007 08:45)
  13. insan ruhu zekasının yardımıyla sadece iki kol düğmesini bu kadar derin tanımlayabilirken, derin bir zerafeti ve nadide güzelliği olan evreni, bilimi, aklı ve edebiyatı nasıl tanımlar.

ne kadar sürer insanın kendisini aradığı soruların cevabı ve sonrasında üzerine konuşmalar, diyaloglar. insan ırkının ruhunun derinliklerine işarettir iki kol düğmesi, üzerine yazılmış satıların aydınlığında.
    (subaquatic, 30.05.2008 14:30)
  14. böyle güzel başka bir şarkı bilmiyorum. daha farklı yorumlar yapmak isterdim bu şarkıya uygun, ama bulamıyorum.
    barış manço ne yapmış, nasıl hissetmiş anlayamıyorum.

bir de hep "o"'na kol düğmesi hediye etmek istiyorum, gelecekte...
    (marjane und eudaimonia, 24.06.2008 20:11 ~ 20:11)
  15. "bu sözleri yazan insan olamaz" dedirten barış manço şaheseri. çok içten, yaralayıcı ve ağır bir parça. hemen üstüne gamzedeyim deva bulmam açılırsa daha br fena oluyor.
    (ceyyar kermit, 08.12.2008 13:20)
  16. dinlerken insana keşke bir kol düğmesi olsaydım dedirten şarkı.
    (bitti dagilin, 05.02.2009 01:47)
  17. aşkı ve ayrılığı bu kadar iyi anlatabilen başka bir şarkı yoktur bence..
    insan dinlerken o kadar tuhaf hissediyor ki ağlasın mı yoksa çok kısa bizaman da olsa diğer eşini bulduguna şükür mü etsin bilemiyor..
    (hı hı evet, 05.02.2009 01:57 ~ 01:58)
  18. ...biz bir dalın üzümüyüz aslında
    birimiz şişede şarap;
    birimiz kadehte şampanya
    ikimiz ömür boyu çakırkeyif...
    (deme didem e, 05.02.2009 02:01)
  19. barış manço'nun ilk 'türkçe' şarkısı imiş ve lise sonda yapmış (kaynak sorarsın da gösteremem diye -mış kullandım, kaynak lazım değil diyorsan kesinlik kipiyle okuyabilirsin -o ne diye sorma!-).. bence sanat hayatına zirveden girmiş rahmetli..
    (raem, 06.11.2009 15:34)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil