|
|
- son yıllarda türeyen web profesörlerinin favori cümlelerinden biri.
- itü sözlük için çevremden sıkça duyduğum cümle.
sanki ben yaptım sözlüğü.
- "asp2php converter" yardımıyla ekşi kodlarını "çalan" wondrous için çevremde sıkça duyduğum haklı tümce.
asp2php converter, siz kullanmaya başlamadınız mı yoksa?
- "700 satır c koduyla itü sözlük'ü kodlayan levent" vardı bir de ekürisi olarak.
- bu cümleyi söyleyen kişiye ilk önce sorulması gereken soru, "site kodu nasıl görülür" olmalıdır.
hani js olur ok, css olur ona da eyvallah, bakılabilir en nihayetinde. en pis ihtimal, sağ tık, kaynağı görüntüler dersin, table, tr, div neyim, görebildiğin html kodlarını, yazdıran kısmını görüntülersin. e gördüğün şeyi, göstermek istediğini yani, zaten kodlarsın, bunun çalınacak bir tarafı yok. en götü boklu idenin templateleri karıştırılarak bile sitenin en dıştaki görüntülenen katmanı kolayca hazırlanır zaten.
ama artık, sunucu taraflı yazılmış, sunucunun yorumlayarak kullanıcıya sadece görüntülenecek çıktıyı yansıttığı bir dünyada yaşıyoruz*. tüm işlemleri içeride yazılmış asp/php/jsp/cfm vs ile kodlanmış fonksiyonlarla yapan, veritabanı dizaynı ve tüm o fonksiyon çağrılarını, bağlantılarını yazan, dizayn eden kişinin hiç mi kıymeti yok anlayamıyorum.
kodlar nasıl çalınıyor, birisi bana açıklasın. server sided script kodlarının içindeki fonksiyonları açığa çıkaran mucize bir ürün mü var yoksa, beynim basmıyor. ya da ben bu işten hiç anlamıyorum.
ömründe notepad açıp <html> yazmamış kişilerin, bir site için "yau öbür sitenin çok aynısı değil mi bu? baksana aynı, kodlarını kullanıyorlar, kopyalamışlar resmen" demesi, ağzına ağzına vurulması için gerek ve yeter şarttır kanattimce*.(azureel, 01.11.2006 22:57 ~ 23:03)
|