|
|
- "helal olsun hacım!" tebriklerini duyan insan olmaktır.
- (bkz: koca evde oruç tutmayan tek insan olmak)
- herkesin oruç tuttuğu ve orucun ramazanda doğal ve bilindik bir ruh haliyle yaşandığı bir ortama göre oruç tutan kişiye marjinal ve aykırı bir hava veren hadise.
- büyük bir evde yaşama önşartıyla var olabilecek durumdur.
(bkz: sarayda yaşamak)
- koca ev derken, burada anlatılmak istenen çok sayıda odasının olmasıdır tabii. mesela 2+1 bir dairede oruç tutan tek insan olmak kişiye hiçbir ayrıcalık sağlamaz.
-ya dayı, sokmayın burnuma şu yemeği. niyetliyiz şurda
+nerde yiyelim lan göt? kutu kadar ev
-oruçlu insana edilen küf..
+2 küfür değerindeymiş dmi? ajkfadsdaf
şayet evde oruç tutan tek insan olacaksam evin en aşağı 3+1 olmasını beklerim. ebeveveveyin banyosu olursa hele tadından yenmez, iftara da lüzum yok. daha jakuziden bahsetmedim bile. öbür türlü sen de tutma zaten, harmoniyi sikmenin manası yok.
- iftarda masası donatılan ancak sahurda kendi yağında kavrulan olmaktır. o sebeple en azından iftar menüsü kendisine sorulduğunda sahurda da işine yarayacak şeyler istemesi kendi yararınadır.
- ilk bakışta hüzünlü bir durum gibi gelmesine karşın; aslı öyle olmayandır. diğerlerini aslında gereksiz olan, anlamsız bir saygı duyma durumu etkisi altına alır. eliniz sıcak sudan soğuk suya girmez, akşam yemeğine ne istediğiniz sorulur, önünüzde yenilip içilmez. keyiflidir vesselam.
- - sabır testidir.... bir yandan uyum sağlamaya çalışmak, bir yandan onları incitmeden imanlı hayatını yaşamaya çalışmak... yani çekinmiyor insan nutellalaları kaşık kaşık yerken, ama bir göz ucuyla temas etsem kavanozuna, içi cızlıyor onun bilyorum. rahatsız etmeden, birbirimizle yaşamak gibi bu durum. kirpiler gibiyiz, sarılamayan... gün içinde lokma geçmiyor arkadaşlarımın boğazından, hissediyorum. söylemiyorlar ama, onlar da sessizce üzülüyor, bu uyumsuzluğumuza. şu duvaların dili olsa da öpüşsek. ne öpüşmesi yok, konuşsak. birbirimize eziyet ediyor gibiyiz. ondan ayrı, iftar olsun sahur olsun, hep zorluklarla dolu... sabah 5'te kalkıp işe gidecek olan bir arkadaşım var evde. bir süredir de rahatsız, sürekli öksürüyor hapşuruyor. uyandırmamaya çalışıyorum elimden geldiğince sessizim bu yüzden her sahurda ama, olmuyor. illa ki bir tıkırtı geliyor beceriksizliğimden, o öksürüyor, benim ciğerim sökülüyor sanki...
- ay içim daraldı. yok ya ahaha hiç böyle salak triplere girmedim. krallar gibiyim evde. yemeği yapıyorlar, bulaşığı yıkıyorlar kendi kendine eşcinseller. evi falan da temizletiyorum, gıkları çıkmıyor. angut satanisler. "abi oruçsun" diyorlar bi de kendileri, benim bir ek çaba içine girmeme gerek bile yok bu iş yükünü onlara yığmak için. ahaha en komiği yaptıkları yemekten bana da her öğünde arttırmak zorunda gibi hissediyorlar kendilerini, ona bitiyorum. ahaha ördekler ya. eve gelmeden kebap yiyorum ben her iftarda danalar, haberiniz yok. mucuks dobişlerime.(azureel, 06.09.2008 14:31 ~ 14:33)
- çok zor iş. bizim salon tutmuyor, en çok ona alınıyorum ben. odam tutuyor çok şükür. mutfak arada bir götürüyor malı ama dur bakalım. yakalarım onu iş üstünde. tuvalet konusuna girmeyeyim. sonu boka çıkıyor konunun. yediği önünde yemediği arkasında pezevengin. neyse.
(misuf, 07.09.2008 00:22)
- koskoca iş yerinde tek başına oruç tutan insan olmaktan daha evla olan durumdur. zira bu durumda çeldirici sayısı azdır.
|