|
|
- alpay erdem dürtüklemesi ile hayatlara dahil olmuş ve artık çıkması imkansız teyze.
penguen, sayı 244..
"... koşan teyze gördünüz mü hiç hayatınızda? dünyanın en korkunç görüntüsü. bir kere algılayamıyorsunuz önce o görüntüyü, o çok korkunç geliyor. caddede, karşıdan, koşa koşa geliyor. hem de nasıl bir koşma, lap! lap! lap! lap! diye. bütüüün ne kadar kilosu varsa, sallaya sallaya, bastığı yetleri göçerte göçerte. arabaları hoplata hoplata. dünkanların camlarını patlata patlata. binaları yıka yıka. dünyayı ekseninden oynata oynata. galaksiyi sarsa sarsa. ben önce bi gözlerime inanamadım. çünkü teyze dediğin koşmaz, durur. durma üzerine bir yaşam tarzı. durduğu için teyze. yani bir kadın, durmaya başladığı andan itibaren teyze olmaya başlıyor. teyze olmanın ilk esası, durmak. kendi içinde büyümek, 300 kiloya kendini tamamlaması lazım ki, saygınlık kazanabilsin. yoksa sen bugün teyze olmuşsun, ama 50 kilosun, kusura bakma ama ben seni takmam. kesin ocakta yemeği unuttu, evi yanıyor diye düşündüm. durdu sonra apansızın. teyze olduğunu hatırladı sanki. ve koşmasının hiçbir sebebi yokmuşçasına, sakin sakin yürümeye başladı. allah'ım dedim, neler oluyor, bir felaket emaresi mi bu? niye koştu, niye durdu, niye yürüyor?! aklımı çıldıracağım korkudan!..."
- (bkz: mine koşan)
- alpay erdemin yazısını okuduktan sonra benim de gözüme çarpmaya başladı bu teyzeler. evet bu ülkede koşan teyzeler diye bir gerçek var..otobüsü kaçırmamak için olsun, üç kilosu bir milyon domatesçisini yakalamak için olsun, evden oynamaya kaçan torununu dövmek için olsun.. koşuyorlar efendim, durduramıyoruz.
- bugün iki tanesine karşıyaka iskele önünde denk geldiğim teyzeler. karşıdan taksinin biri yardıra yardıra * gelirken "hüleaayyyyttt yol benim huleynnn" bakışlarıyla yola atılıp bir de taksici hatalıymış gibi söylenip koşarak kaçan teyzelerdir. teyze değil trafik canavarı.
|