klişelerle dolu amerikan filmidir.
vakit , para harcamak istiyorsanız ve bir ortama girdiğinizde millete biraz hava atmak istiyorsanız seyredin derim. aksi takdirde yanına bile uğramayın. gidin bir kitap alıp onu okuyun , tiyatroya ya da türk filmine gidin. hiç olmazsa bir katkınız olur.
neyse , sadede geleyim.
----dikkat olun , uyanık olun , gözünüz felfecr okusun , spoyler içerir----
nikılıs - ki biliyorsunuz ki francis ford coppola emücesi olur - rock filminden sonra bi boka yaramayan filmlerde başrol oynama ve parayı götürme müptelalığına saplandı. sophia coppola ' nın
baba 3 ' teki oyunculuk denemesinin de fiyaskoyla sonuçlanmasıyla ben kanaat getirdim ki bu aileden oyuncu çıkmaz arkadaş , çıksa çıksa yönetmen çıkar.
kaldı ki nikılıs - knowing de dahil olmak üzere hiçbir filminde - o afacan çocuk gözleriyle ne korkuyu , ne de helecanı hissettiremiyor seyirciye. rock bi başkaydı bak onu ayrı tutuyorum ama acaba orada sean connery var diye canını dişine mi taktı bu denyo diye düşünüyorum.
gelelim knowing ' e .
filmde uzay gemileri kolpa. uzaylılar kolpa.
bi de cem yılmaz ' a dünya kadar laf ettiler. adam hiç olmazsa sahici.
başrol kadın oyuncusu mantar.
nikılısın evi hiç olmamış. adams ailesi ' nin evi gibi.
nikılısın arkadaşı bilim adamı gözlemevinin çaycısı olsa daha çok yakışırmış.
nikılısın sürekli viski içip sızması da ayrı bir olay. eskilerde bi önder somer böyle viski içerdi lık lık lık onunki de çaymış sonrada öğrendik. biraz inandırıcı olun kardeşim. adam o kadar viski içiyo , sabahta aslanlar gibi kalkıp işine gidiyo. senariste , bi de yönetmene o kadar viskiyi içirip sabahleyin saat 08:30 ' da masaçuset tapu kadastroda işe başlattırıcan anlıycaklar yanlışın nerde olduğunu...
nikılısın kız kardeşinin hayatı mantar.
nikılısın babası desen bi acayip , annesi desen bi garip. çocuğu o kadar yalnız bırakırsanız viskiye düşer tabii , köpek öldüren içmediğine şükredin.
nikılısın elinde önceleri bi beysbol sopası , sonraları bir toplu revolver vardı uzaylılara karşı , diğer elinde de bir fener. sen ne yapabilirsin ki avaz feryat bağırıp kulakları rencide eden uzaylılara karşı gadasını aldığım nikılısım. bi okuyaydın ya senaryoyu , maymunu olmayaydın senaristin , bu allahsız yönetmenin...
nikılısım , gözüm , dünyanı kurtulamayacığını anladın da , niye gittin okula o kapıyı söktün , kapıda ne yazdığını anlamaya çalıştın. hayır yönetmen , senaristin yazdığına uyacak diye o sekansı oraya koymanın manası ne...dünya kurtulamayacak o anlaşıldı. bunu o çaycı kılıklı arkadaşınla gözlemevinde şeyettiniz. sonra topladın tası tarağı tam kaçıyosun , aksiyon olsun diye kapıyı söktün , kadın tırrtı , çocukları aldı gitti. sende peşlerinden...
uyma sen bu senaristlere nikılısım bunlar maymun eder adamı.
kariyerine yazık.
----dikkat olun , uyanık olun , gözünüz felfecr okusun , spoyler içerir----
evet nikılısım , tecimsel kaygılarla film yapmanı anlıyorum. lakin ne zaman çıkacaksın karşımıza
taş gibi bir filmle a boncuk gözlüm ?