|
|
- bugünlerde televizyon reklamlarında "tıpkı annenizin çorbası ama biraz hızlısı" gibi bir tanım cümlesiyle atağa geçmiş zor zamanlarda elinizin altında olması hayat kurtarıcı olabilen gıda ürünü.
mısırlı, kremalı brokoli gibi uçuk çeşitlerini saymazsak -hatta yok sayarsak- oldukça zevkli çeşitleri vardır.
http://www.cabukcorba.com
- koruyucu kimyasal deposu. bir diğer kulvardaşı için (bkz: tang)
- anne çorbası bardakta mı içilir diye düşündüren çorba.
- mercimek çorbası denemeye değer, aniden sevindirebiliyor dar zamanda.
ama yine de doğal olanından şaşmamak lazım.
- yeni reklamında şöyle bir terslik var kanımca. nedense şirketteki erkeklerin anneleri var, kadınların anneleri şirkete gelmiyor, sanırım onların anneleri çorba yapmayı bilmiyor.
şimdi biri çıkıp kadınlar kendi çorbalarını kendileri yaparlar iddiasında bulunabilir, ama anne çorbasının yerini tutmaz ne olursa olsun.
(bkz: olsa da içsek)(dbk21, 27.01.2008 00:06)
- kupaya dökerken toz halinde olan suyu ekleyince ekmekler doğuran çorba. (bkz: beni korkutuyorsun)
- hiç sevmediğim çorbayı bardakta içme olayını bana sevdiren hazır çorbadır. özellikle de domatesli olanı soğuk havalarda oldukça iyi gider, tavsiyelidir.
- mısır, peynir ve brokoli çorbasını bu soğuk kış günlerinde içinizi ısıtması için tavsiye edilecek çorba türüdür.
- (bkz: çabuk çorba/@1627459)
- beyne zarar verdiği konusunda duyumlar aldığım çorbadır. bir zamanlar, her akşam bir kupa knorr içerek rejim menümün akşam yemeği kısmını oluşturuyordum, lakin artık daha temkinli yaklaşıyorum kendisine. düşününce hak veriyor insan, "kaynar suyu koyup, iki karıştırınca çorba mı olur arkadaş, vardır bunun bir nanesi" diyor.
yine de lezzetli, içilesi bir çorba... sebze çorbasını bile insanlar alemine sevdirdi bu knorr.
- --- spoiler ----
ilk kez burda açıklamaktan gurur duyarım *
yeni başlayanlar için knorr çabuk çorba!!!
1-) paketi bardağa boşaltın (sanki tersini yapma fırsatı varmış gibi, neyse işte)
2-) bardağın içindeki tozun miktarını çok az geçecek kadar su doldurun ve elinizdekiyle(kaşık falan olursa iyi olabilir) iyicene karıştırın, ezin parçalayın
3-) azcık daha su koyun ve iyicene karıştırın ve bardağın içindeki iğrenç görüntüye pek aldırmayın
4-) 3. maddeyi bardak dolana kadar tekrar edin ve bardağın dolu kısmını görüp, çorbadan zevk alabileceğiniz duruma gelince bırakın 3. maddeyi
5-) yanında birşey yemek istiyorsanız, domates ve mercimek çorbalarıyla çizi mükemmele yakın zevk vermektedir
6-) için lan işte
--- spoiler ----
biliyorum, boş bir adamım.
- kendisinin çorbadan öte olduğunu düşündüğüm sınav zamanlarında imdadıma yetişen yüce üretim.
- çorbanın her türlüsüne bayılmama rağmen reklamıyla beni kendinden soğutmuştur. zira öyle işyerinde beyaz gömleğiyle oturup, masasının üstüne annesinin resmini koyup melul melul bakan bir erkek görsem, arkama bakmadan koşarak uzaklaşırım, o nedir öyle yani.
- eğer doyurucu olması isteniyorsa susamlı çubuk veya sandviç ekmeği ile birlikte yenebilir. ha içindeki bit kadar kıtır ekmekçiklerle doyuyorsanız başka.
- mantarlı olanı az miktarda süte eklenip beşamel sos kıvamında pişirilince çok güzel makarna sosu da olabiliyor.
(bkz: derya baykal tarzı)
- gürgen öz'ün çorbacı nio adındaki süper tiplemesiyle açılış yapmış bir sitesi var. izlenmeli.
http://www.cabukcorba.com/
- su ile birlikte veya su yerine tavuk suyu kullanıldığında orgazmlardan orgazm beğendiren çorba çeşidi...
- yurt hayatını yaşamıs insanlar bilir ki gece 2 bucuk 3 gibi acıkmaya başlayan karıncağınızın yarım ekmekle birlikte olan isteğidir.
(melll, 12.06.2008 16:01)
- zaten gayet kolay olan mis gibi katkısız çorba yapma işini zormuş gibi gösteren eli bir tarafına kaçmışların tercihi çorbalardır.
bolca katkı maddesi içerir.
- kilo yapmaz. gönül rahatlığıyla yenebilir.
- katkı maddesi olmadığı yalanını bile bile içtiğim çorbadır.zira çalışan anne çocuğu olmak zor zanaattir,knorr çabuk çorbalara muhtaç kalabilirsin.ama yine de mısırlısını severim.
- knorr çabuk x denmesi daha doğru olan çorbadır , çorbamsıdır . içindeki kıtır kıtır cisimleriyle , değişik otlarıyla ve su gibi kıvamıyla hiç mi hiç çorbayı andırmamaktadır .
(bkz: anneannenin yaptığı tarhana çorbası)
- kremalı mantarlı çeşidi leeş gibi kokan çorbadır. yarısından sonra mide almıyor çoğu zaman zaten.
|