star wars knights of the old republic *  

adana çık aradan

1. 2003 yılında black isle ın çıkardığı starwars evreninde geçen rpg..
    (bkz. knights of the old republic)
    (eglaia, 06.03.2004 22:03)
  2. starwars adına yapılmış olan en başarılı single player (tek kişilik) adventure-rpg oyunu..
    (zeus, 07.03.2004 18:27)
  3. kısaca kotor..
    çok çok uzun zaman önce, hayli tanıdık bir galakside, iyi ve kötünün o bildik savaşının tam ortasında bir yerde geçen, sağlam atmosferi ile rpg dünyasının klasikleri arasında yerini edinmiş starwars oyunu..
    (zeus, 19.03.2004 04:10 ~ 18.06.2005 09:53)
  4. p3 600 olan,256 mb ram sahibi,gforce4 ekrankartlı bilgisayarımda bir türlü çalıştıramadığım ve çok oynamak istediğim star wars oyunu.
    (lizardking, 06.04.2004 12:14)
  5. yılın en iyi rpg oyunu ödülünü almış lucas arts eseri
    (jedi adept, 31.07.2004 16:09)
  6. (bkz: star wars knights of the old republic 2)
    (zeus, 13.02.2005 21:33 ~ 21:34)
  7. ikincisinin grafik motorunda pek bişeyin değişmediğini duyunca üzüldüğüm oyun.
    (spitfire, 18.02.2005 14:28)
  8. yaklaşık on saatlik bir seans sonunda yattığımda gözümün önünden bir türlü gitmeyen ışın kılıçları nedeniyle uykusuz bir gece geçirmeme sebep olan başarılı rpg/adventure.
    (gertaugh, 18.06.2005 06:38)
  9. (bkz: bastilla)
    (sting, 16.12.2005 07:27)
  10. efendim. yıl 2003. büyük bir hevesle alıyorum bu sevgili lucas arts eserini. fakat görüyorum ki benim sistem özelliklerimle oyunun ancak readme.txt si açılıyor. geliyoruz 2005 yılına ve benim nacizane yorumlarıma...

ilk olarak, önce kotor2 yi oynadım ve bitirdim. aradaki farklara gelirsem

kotor 1 in hikayesi aman aman olmasa da kotor 2 ye göre çok sağlam.
    gezegen gezegen dolaşmak iki oyunda da bayabiliyor.
    kotor 1 de bir dark side belirteci olarak sakal ve bıyık cikması ilginç. gözlerin sarıya dönmesini yazmaya bile gerek yoktu.
    grafikler biraz daha iyi kotor 2 de. acayip bir sıçrama söz konusu değil.

oyunu uzun uzun incelemeye gerek yok. söylenmesi gereken tek şey, bu bir rpg. oyunun atmosferinden ve zaman zaman aşırı hızlanmasından ötürü fps tadı verdiği anlar olsa da bu bir rpg. düşmanlarınıza çata çota girmeyin çok üzülürsünüz sonra...

force olayında lightning ve fear ağaçları dışındakiler yalan vaziyette. heal da kullanabilirsiniz. kotor 2 de gelen jedi enlightment olayı bitiriyor. speed ağacı da zaman zaman kullanışlı oluyor. özellikle haritayı temizledikten sonra geri koşma işini hallediyor.

atmosfer gerçekten oyunun en acaip olayı. konuşmalar ve diyaloglar çok çok iyi. ingilizce biliyorsanız adeta yeni bir sw filmi tadında. fakat belirttiğim gibi senaryo aman aman değil. kotor 2 ninkinin bundan da kötü olduğunu belirteyim...

sonuç olarak iki oyun da şimdiye kadarki en iyi star wars eserlerinden. alınıp oynanmaya değer. yaklaşık 13-14 saat oynama sürelerine sahip ikisi de. iyi oyunlar...
    (radiokaos, 16.12.2005 10:33 ~ 10:33)
  11. aradan bunca zaman geçtikten sonra bile kendisini oynatan,bünyesinde bastila gibi bir süfer jedi yi barındıran konusuyla "yok artık .... ali sami" dedirten,dark side male,female light side male,female olmanıza göre 4 farklı sonla bitebilen oyun.
    (raven arsenic, 20.05.2007 22:01 ~ 22:02)
  12. bana göre gelmiş geçmiş en iyi oyun. her bioware rpg'si gibi bug'larla bıktırır, ama bug'ların arkasında george lucas'ın bile hayal edemeyeceği bir destan vardır.

dikkatli bakan oyuncular üçüncü filmde kotor'dan hafif etkilenmeler göreceklerdir. görmelidirler de, thrawn üçlemesiyle beraber kotor genişletilmiş evrenin en büyük eseridir.

(bkz: aren't you afraid to love anymore?)
    (acyberexile, 02.07.2007 15:55)
  13. eliniz kazara veya isteyerek bu oyunun üzerine geldiyse, "ulan star wars bu" diyerek evinize şen şakrak gittiyseniz kesinlikle hüsrana uğramazsınız.çünkü kotor gelmiş geçmiş en iyi rpg'lerden biri olduğunu daha ilk oynanışında üzerinizde bıraktığı etkiyle gösterir.
    ilk başta kotor 2'yi oynamak gibi bir iyilikte bulunduğum için kendime minnettarım. seviyorum kendimi adeta, "çok cicisin, müthişsin" diyorum kendi kendime. garip gelmiş olabilir ama evet, knights of the old republic: the sith lords'u ilk olarak oynamak çok daha mantıklı. kendinizi o havaya soktuktan sonra cork diye biten oyun karşısında "bu mu lan kotor kotor dedikleri?! sokayım böyle işe." demenizi normal karşılarım. o yüzden kotor 1'i alıp başından sonuna kadar, konuşmaları hiç geçiştirmeyerek sindire sindire oynayın. içindeki bulmacaları, harika hikayesiyle sizi sizden alır, yerine ya bir sith lordunu, ya da bir jedi'ı getirir.

http://www.team-gizka.org/...
    (orchidaceae, 10.07.2008 20:07)
  14. koşturup koşturup karşındakine klavyenin tüm tuşlarına basarak anlamsızca daldığın jedi knight oyunlarından sonra bir star wars oyununda combat sisteminin nasıl olması gerektiğini gösteren, reflekslerin değil tercihlerin önemli olduğu (biraz da şans tabii) bioware oyunu. star wars'a da bu yakışırdı zaten.

ama yine de (bkz: star wars : force unleashed).
    (porcupinetree, 01.08.2008 12:30)