görseller
klozetklozet
klozetklozet
belki ilginizi çeker
  1. · taharet musluğu olmayan klozet
  2. · kutsal kase
  3. · itü vadi yurdundaki eksiklikler
  4. · ilk önce soğuk geliyor ama sonradan alışıyor insan
  5. · ev kiralarken dikkat edilecek hususlar
  6. · erkekler tuvaleti
  7. · boylumlama
  8. · sevgilinin sıçıyor olduğu gerçeği
  9. · sarhoşken kusulan yerler
  10. · balkondan işemek
gündem

klozet  

1. üzerine oturup, zıçarken gazete, dergi, kitap vs okumanıza izin verecek müthiş mekan
      (kornish, 07.03.2004 15:04)
    2. süper ergonomik tuvalet
      (ceko, 07.03.2004 15:05)
    3. erkeklerin kapağının açık, bayanların ise kapağının kapalı bırakılmasında yersiz israrda bulundukları nesne.
      (apexaries, 09.03.2004 01:23)
    4. faaliyet alanı.
      (r feynman, 23.03.2004 19:03)
    5. (keyif pezevengi, 24.04.2007 02:25)
    6. sağda solda kuruyan dışkı kalıntılara son vermek için üzerinde çalışmalarımızı sürdürdüğümüz en önemli ev eşyası.

yaptığımız çalışmalarda geliştirdiğimiz ürün iki adet sifon haznesi barındırmaktadır. birinci hazne büyük olup yeteri miktarda su içerirken ikinci haznede gereken bölgeyi (götün en sık atış yaptığı deliğe yakın kısımdaki arka ve sağ-sol bölgeler) yağlayacak kadar makine yağı içermektedir.

çalışma şekli:
      tuvalete oturur oturmaz 2. haznedeki yağdan gereken miktarda (siz yorulmayın, makine miktarı ayarlıyor) yağ boşaltılır. hacet giderildikten sonra 1. haznedeki su boşaltılır. kaymak gibi klozet. ayrıca yağın etkisiyle parlıyor da.

tuvalet fırçalarının devri kapandı.
      daha proje ve geliştirme aşamasında olan bu yeni ürün, en temiz klozet olma konusunda iddialı.
      bu ürün sayesinde artık deliği tutturucam diye kasılmalara, nokta atışı yapmalara, "aman ben deliği tutturmam üstüme sıçrar" diye ağlamalara, sağda solda kurumuş dışkı lekelerine (bazı hayvanlar tuvalet fırçası kullanmıyor) son.

ayrıca bu ürünle türk mucit'e katılanın aletinin içine ederim.
      (venom, 21.05.2007 14:16 ~ 14:20)
    7. en acayipine hollanda'da rastladığım hela çeşidi.

uyarı: yeni yemek yemiş olanlar, rahat midesi kalkanlar vs. bundan sonrasını okumasın. ben elimden geldiğince sevimli metaforlar kullanmaya çalışıyorum.

efendim hollanda'nın benim bir süre bulunduğum kesiminde* kullanılan klozette pisliklerin düştüğü kısım bizimkisi gibi delik içi su değil. bunun yerine traverten benzeri bir mimari kullanılıyor. zira yeni salınan dumanı üzerinde palamutlar siz sifonu çekene kadar kıçınıza 10 bilemediniz 15 cm lik bir mesafede kıvrılmış şekilde istirahat ediyorlar. kıçınıza su sıçramıyor tamam ama seriyi bitirip sifonu çekene kadar akla karayı seçiyor insan doğrusu.
      yada falsolu sıçma tekniği var da ben bilmiyorum.
      (togisama, 23.05.2007 20:54 ~ 20:56)
    8. kıçının yalın halini imece usulüyle kullanmak zorunda kaldığın yer
      (tacettin, 15.11.2007 21:05)
    9. bir komedi ve korku objesi olarak çokça kullanılmış, yıpratılmıştır.

kıç ısırmalar, içinden canavar, böcek sürüleri çıkarmalar, su yerine kan dolu olması, taşması vs.
      (mavio, 14.10.2008 11:36)
    10. 8 milyon mikrop barındırıyomuş,kim saymış merak ettim
      (birgencadam, 28.04.2009 22:52)
    11. erkek kardeşiniz her defasında oturulacak yere işiyorsa, kardeş kavgalarına sebebiyet veren nesnedir .
      (thedill, 29.04.2009 00:05)
    12. klozet dediğimiz şey gördüğün şeyin tamamıdır. saymak istemiyorum şimdi taharet musluğuydu, kapağıydı, carttı curttu diye; ama ülkelere göre bu klozet görünümü değişiyor tabiiki. ( bugün klozetlere kafayı taktım. ) güney kore'de klozet anlayışı eksiktir mesela.

(bkz: taharet musluğu olmayan klozet)
      (thedill, 29.04.2009 00:52)
    13. (bkz: gizli taharet muslukları)

klozetin yanlarında tuşlar var. basıyorsunuz musluk çıkıyor, gerekli yerleri yıkıyorsunuz. o suyun atış hızını yavaş, orta, hızlı olarak ayarlayabiliyorsunuz. oturduğunuz yeri ıslattıysanız veya geldiğinizde ıslaksa dry diye bir tuş var kurutuyorsunuz. millet sanat yapıyor klozetten be. bu klozeti ilk gördüğümde çözmek için tuvalette çok vakit geçirmiştim. çok zevkli lan . oyun bildiğin .
      (thedill, 29.04.2009 01:17)
    14. almanya, hollanda ve benzeri memleketlerdeki akıllara ziyan versiyonu için (görsel: klozet/78656)
      ya düşünce kırılmazsa?
      (kubelik, 07.05.2009 07:19 ~ 07:20)
    15. kimin ne zaman ve hangi psikoloji içinde bulduğunu gerçekten merak ettiğim buluş.*
      "böyle çayıra çimene sıç sıç nereye kadar arkadaşlar, bize işimizi görebilecek bir şey lazım..."

(bkz: ve tanrı klozeti yarattı)
      (agnostik portakal, 10.05.2009 02:15 ~ 02:40)
    16. dunyanın en zevkli işlerinden birini yaparken üzerinde oturulan şey.
      (joster, 15.05.2009 00:37)
    17. zıçarken hep gazete okunası ama hiç okunmayası mekan.
      (keppo, 15.06.2009 14:10)
    18. iğrendiğiniz bir insanla aynı evde yaşıyorsanız işkence aletine dönüşen şey.. onun oturduğu yere oturmak.. oturulacak yeri her seferinde ıslak mendillerle temizleme mücadelesi, yine de atılamayan tiksinti duygusu..

artı taharet musluğu olsa bile kıçınızı yıkayamıyorsunuz. ki bende o da yok.. mûcidi herhalde ileri yaşlarda oturup kalkmakta zorluk çeken insanlar için böyle bir tasarım yapmıştır ama o da, alaturkayı beğenmeyip her yere alafranga tuvalet koyanlar da tarafımdan bol bol lânetleniyor.

bir de umumi tuvaletlere bunu koyanlar, ve umumi tuvaletlerde gidip küt diye bunun üstüne oturan mallar var, artık onlara hiçbir şey demiyorum..
      (adı yok sırtı var bana dönük, 03.10.2009 13:05 ~ 13:06)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil