izmirlilerin çamaşır suyuna verdikleri isim. bazıları amonyak da der.
ayrıca markalaşmış bir kelimedir, izmir'de klorak markasında sarı plastik şişede satılan çamaşır suları bulabilirsiniz.
dahafazlakapuska(izmir yapımı insan): toz bezi var mı?
temizlik malzemesi satıcısı: var
dahafazlakapuska: klorak var mı?
temizlik malzemesi satıcısı: klorak ney? insert coin: klorak ney?
dahafazlakapuska: hani hem yer silmek için hem de çamaşır için olan bişi var ya?
temizlik şeysi: ??
insert: ??
dahafazlakapuska: ya işte çok amaçlı, her bişeyi ağartan?
insert: domestos istiyomuş abi.
temizlik adam: haaa tamam var ondan.
şahsımı kısa süreliğine mahcup bırakan temizlik ürünüdür...
evi temizlemeye yardım eden manisalı arkadaş:okuryazarcım klorağı getirir misin?
okuryazar:bizde klorak yok ki??
-nasıl olmaz ya ne biçim ev burası her evde olur klorak!!
-e yok işte bizde?@!
-çekil bakayım sen bi tezgahın önünden.(kapağın açılmasıyla birlikte çamaşır suyuna saldıran arkadaş:)bu ne ya hay allahım!
-haa o muu?var bizde klorak canım hehe
az önce bir gazetenin ege ekinde reklamını gördüğüm çamaşır suyu markası. bense bunca yıldır çamaşır suyunun hep diğer adı falan sanmıştım. ne bileyim. cahilllik işte. ayrıca niye şimdi ege dışında yaşayan arkadaşlarımın, klorak dediğimde yüzüme bön bön baktıklarını daha iyi anlıyorum. meğersem izmir/torbalı'da üretiliyormuş. napalım, klorak daha karizmaydı ama alışıcaz artık çamaşır suyuna.
sadece izmirlilerin kullandığını ilk üniversiteye başladığımda öğrendiğim deterjan. alışveriş listesi yaparken 3 ev arkadaşı aynı şeyi alalım diyoruz ama ben klorak alalım diyorum. ankaralı olan ozon alalım diyor. istanbullu olan da klorak ne ya ozon ne ya diye soruyor...
klorak ege bölgesinde üretilen bir çamaşır suyu markasıdır. egelilerce çamaşır suyuna klorak denir.
izmirlilerin sevdikleri her seyde yaptıkları gibi yine kockoca ege bölgesini hiçe sayıp bu markayı da kendilerine mal etmeleri saçmadır.
nesildaş yazar...hoş gelmiş şerefler vermiştir.kız olduğumu nickimden anlamayan diğer yazarlara yol gösterdiği için teşekkür etmek gerekiyor galiba,teşekkürler...girilerini merakla takip ediyorum...
izmir'de çamaşır suyu sektörünün en bilinen markası. web sitesinde "bu markayı kim tanımaz" şeklindeki sloganıyla kendine güveni en üst noktada olabilen bir markadır ayrıca.
---spoiler---
izmir - torbalı ilçesi yazıbaşı beldesinde 6000m2 arazi üzerine kurulu fabrika binamız, 3000m2 kapalı alan içerisinde üretim yapmaktadır. özellikle izmir, ege ve akdeniz bölgelerinde sektörün lokomotifi olan firmamız, çamaşır suyu kavramını topluma klorak markası ile ezberletmiştir. klorak, halkımızın güvenini kazanarak kaliteden ödün vermeden üretim parkurunu büyüterek sektördeki gücünü kanıtlamıştır.
özellikle ege ve akdeniz bölgelerinde halkımızın yarım asırlık güvenine ve tercihine mazhar olmuş klorak markası çamaşır suyuna kendi ismini vermiş olan bir markadır. bu isim bölgemizin özelliklerinden biri olarak da anılmaktadır.
---spoiler---
(bkz: http://www.klorak.com.tr)