görseller
klorak 

belki ilginizi çeker
  1. · klorakçı kemal
  2. · hipo
  3. · şaşal
  4. · ürün adı yerine geçen marka isimleri
  5. · şaşal
  6. · izmirliye özgü kelimeler
  7. · ev giyimi
  8. · ozon
  9. · çamaşır suyu
  10. · sıradan çamaşır suyu
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  2. · annelerin yakışıklı anlayışı
  3. · annenin gençlik fotoğrafları
  4. · colin kazım richards
  5. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  6. · boylumlama
  7. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  8. · renklerin içinde
  9. · merve yi tavla

klorak  

1. izmirli bakkaldan çamaşır suyu isterken söylenmesi gereken sözcük
    -muammer abi bir tane klorak versene şurdan.
    (deccal, 19.03.2004 22:09)
  2. selpak gibi ama bu peçete değil; çamaşır suyu
    (mathilda, 28.03.2004 20:07)
  3. kimisi tarafından "kilorak" olarak telafuz edilir..sevgiler, saygılar.
    (lazarushadow, 27.09.2006 00:55)
  4. izmir'de bir de şaşal olayı vardır.
    (jason wilber, 02.07.2007 14:45)
  5. izmirlilerin çamaşır suyuna verdikleri isim. bazıları amonyak da der.
    ayrıca markalaşmış bir kelimedir, izmir'de klorak markasında sarı plastik şişede satılan çamaşır suları bulabilirsiniz.
    (saçmaladı yine bu, 21.09.2007 02:54)
  6. herkes tarafından klorak ismiyle kullanılmadığını henüz öğrenmiş olmakla hayatım yıkılmıştır. ne bileyim annemizden böyle duyduk biz.
    (bosvermis bunye, 18.10.2007 01:29)
  7. (bkz: klorakçı kemal)
    (luto, 18.10.2007 01:34)
  8. dahafazlakapuska(izmir yapımı insan): toz bezi var mı?
    temizlik malzemesi satıcısı: var
    dahafazlakapuska: klorak var mı?
    temizlik malzemesi satıcısı: klorak ney?
    insert coin: klorak ney?
    dahafazlakapuska: hani hem yer silmek için hem de çamaşır için olan bişi var ya?
    temizlik şeysi: ??
    insert: ??
    dahafazlakapuska: ya işte çok amaçlı, her bişeyi ağartan?
    insert: domestos istiyomuş abi.
    temizlik adam: haaa tamam var ondan.
    (insert coin, 18.10.2007 01:44)
  9. şahsımı kısa süreliğine mahcup bırakan temizlik ürünüdür...
    evi temizlemeye yardım eden manisalı arkadaş:okuryazarcım klorağı getirir misin?
    okuryazar:bizde klorak yok ki??
    -nasıl olmaz ya ne biçim ev burası her evde olur klorak!!
    -e yok işte bizde?@!
    -çekil bakayım sen bi tezgahın önünden.(kapağın açılmasıyla birlikte çamaşır suyuna saldıran arkadaş:)bu ne ya hay allahım!
    -haa o muu?var bizde klorak canım hehe
    (okuryazar, 18.10.2007 02:00 ~ 02:03)
  10. (bkz: hipo)
    (nonvolume, 17.12.2007 12:15)
  11. az önce bir gazetenin ege ekinde reklamını gördüğüm çamaşır suyu markası. bense bunca yıldır çamaşır suyunun hep diğer adı falan sanmıştım. ne bileyim. cahilllik işte. ayrıca niye şimdi ege dışında yaşayan arkadaşlarımın, klorak dediğimde yüzüme bön bön baktıklarını daha iyi anlıyorum. meğersem izmir/torbalı'da üretiliyormuş. napalım, klorak daha karizmaydı ama alışıcaz artık çamaşır suyuna.
    (ellisande, 29.08.2008 17:46)
  12. sadece izmirlilerin kullandığını ilk üniversiteye başladığımda öğrendiğim deterjan. alışveriş listesi yaparken 3 ev arkadaşı aynı şeyi alalım diyoruz ama ben klorak alalım diyorum. ankaralı olan ozon alalım diyor. istanbullu olan da klorak ne ya ozon ne ya diye soruyor...
    (bana bir nick bulun, 04.09.2008 19:24)
  13. klorak ege bölgesinde üretilen bir çamaşır suyu markasıdır. egelilerce çamaşır suyuna klorak denir.
    izmirlilerin sevdikleri her seyde yaptıkları gibi yine kockoca ege bölgesini hiçe sayıp bu markayı da kendilerine mal etmeleri saçmadır.
    (kurrubi, 03.07.2009 09:28)
  14. nesildaş yazar...hoş gelmiş şerefler vermiştir.kız olduğumu nickimden anlamayan diğer yazarlara yol gösterdiği için teşekkür etmek gerekiyor galiba,teşekkürler...girilerini merakla takip ediyorum...
    (rapunzel, 29.08.2009 15:40)
  15. izmir'de çamaşır suyu sektörünün en bilinen markası. web sitesinde "bu markayı kim tanımaz" şeklindeki sloganıyla kendine güveni en üst noktada olabilen bir markadır ayrıca.

---spoiler---
    izmir - torbalı ilçesi yazıbaşı beldesinde 6000m2 arazi üzerine kurulu fabrika binamız, 3000m2 kapalı alan içerisinde üretim yapmaktadır. özellikle izmir, ege ve akdeniz bölgelerinde sektörün lokomotifi olan firmamız, çamaşır suyu kavramını topluma klorak markası ile ezberletmiştir. klorak, halkımızın güvenini kazanarak kaliteden ödün vermeden üretim parkurunu büyüterek sektördeki gücünü kanıtlamıştır.

özellikle ege ve akdeniz bölgelerinde halkımızın yarım asırlık güvenine ve tercihine mazhar olmuş klorak markası çamaşır suyuna kendi ismini vermiş olan bir markadır. bu isim bölgemizin özelliklerinden biri olarak da anılmaktadır.
    ---spoiler---
    (bkz: http://www.klorak.com.tr)
    (drummerlizard, 29.08.2009 16:05)
  16. içeriği, yüzde 5 sodyum hipoklorittir.mahalle arasında kapıdan klorakçı geldi şeklinde satışı olurken marketlerde de çamaşır suyu adında bulunabilir.
    (zuhu, 07.09.2009 23:21)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil