çok zararlı bir aygıt. sıcak bir günde klimalı bir odada 1 saat oturduktan sonra , tuvalete gitmek için kapıyı açan kişinin yüzünde hissettiği ani hararetle altına etmeye karar vermesine neden olabilir. o serinlikten çıkıp da zıçamaya bile gitmeyen insanın zaten başka hiçbirşey yapası gelmez. zararlıdır işte.
görevi iklim düzenlemektir. yani genel amacı çok sıcak veya çok soğuk hava durumunda ılıman ortam oluşturmaktır. oysa kullanananlar ekseriyetle parasının hakkını versin diye düşünerek ya da sadece mankafa olduklarından eşeğin amına su kaçırmak suretiyle çalıştığı ortamın havasını tersine çevirirler. elbette makinanın ilk çalışma dakikalarında hızlı sonuç alabilmek için istenilen sıcaklıktan ötesi ayarlanır ve kısa sürede normal sıcaklığa ulaşılır. sorun bundan sonra makinanın oda sıcaklığına yakın bir dereceye çekilmemesiyle başlar. neticede ılıman ortam yerine dışarısı çok sıcaksa içerde sonbahar serinliği, dışarısı çok soğuksa içerde çöl sıcağı elde edilir. sonbahar serinliğinde t-shirtle oturup 'oh püfür püfür maşallah' demek, dışardan terli gelip klimanın karşısına kurularak o soğuk esintiyi yemek ileri zeka gerektiren hususlardır. ne mutlu ki halkımız zeki, çevik ve ahlaklıdır.
- hacı dükkanda benim belim tutuldu galiba
- ya bende son günlerde bi baş ağrısı var ama hayırdır inşallah
çoğu insan adam gibi kullanmayı bilmediği, klima temizliği diye bir şeyin varlığından haberdar olmadığı, filtre değiştirmek mi o da ne diye düşündüğü için her yaz icat edene de saçma sapan kullanana da çeşitli küfürler etmemi sağlayan cihaz.
ısınmak için taktırmamak gerekiyormuş. yazın çok güzel serin serin oturuyosunuz ama kara kışta ısıtmıyor yine serin serin oturuyosunuz, ne anladım ben bu işten!!
genç bir mühendis olan carrier'in odasına yazın en sıcak günlerinde kan ter için içinde kalmış hayli şişman bir adam gelir.
mendilini çıkartıp terlerini silerken 'ne olur beni kurtarın' demektedir,'ne kadar ödeyeceğim önemli değil'
bunun üzerine carrier birkaç haftalık süre ister ve bu süre zarfında klimayı icat eder.
şehirlerarası otobüsleri buzhaneye çevirmek için kullanılan icat. ateşli insanlar yüzünden dışarıda 35 derece otobüste 15 derece sıcaklık olur. kaptan çaktırmadan alttan alttan sıcak hava göndermeyi ihmal etmezse yağ dokusu fakiri insanlar ölümden kurtarılmış olur.
otobüslere takılmasını kim düşündüyse içimde, gidip o şahsiyetin beyin kıvrımlarını yalama hissi uyanmasına neden olan icat. organların vücut içinde karışık omlet haline gelmesine neden olan cehennem sıcağının yaşandığı şu günlerde yeni yeşil otobüslerde cennetten bir köşe yaratır bu mucize alet..