gündem
  1. · çok istenip de olunamayan meslekler
  2. · google wave
  3. · sözlük yazarlarının itirafları
  4. · dünyanın en seksi şarkısı
  5. · ezel
  6. · giyotine yolladılar gitmedim
  7. · günün tek cümlelik özeti
  8. · ağzınla içeceksin
  9. · emeğine sağlık

klavyede basılan harfin yanındaki harfe de basmak  

1. dönüp dönüp yazdıklarınızı düzeltmeye çalışmanıza neden olan ve yazarken konsantrasyonunuzu azaltan sinir bozucu durum. (gözünü seveyim kurşun kalemin..en fazla beğenmediklerinizi siliyorsunuz, iradeniz dışındaki yanlışlıkları değil)
    (karlar kraliçesi, 23.09.2007 14:37 ~ 25.09.2007 17:24)
  2. (bkz: enter a basarken ü harfine de basma sorunsalı)

"selamü" şeklinde görüntü kirliliğine yol açabilen bir harekettir.
    (portakalda vitamin, 23.09.2007 14:58 ~ 15:40)
  3. son dönemde bu şekilde aceleyle yapılan hataların ardından
    doğru kelimenin yanına * koymak kaydıyla hemen yazılıyor
    hani sen salaksın anlamazsın bu yüzden yıldızla veriyorum doğrusu bu manasında

şahıs - selamü
    şahıs - *selam
    şahıs - pardon yanlış yazdım
    mimbletonya - afiyet olsun

şeklinde
    (mimbletonya, 23.09.2007 15:04 ~ 15:10)
  4. (bkz: heyecan)
    (du, 23.09.2007 15:06)
  5. bir arkadaşımın toplu konuşmada "slm" yerine "akn" yazması hepimizi gülmekten öldürmüştü.insan bi kere yanlışıkla solundakine basarda bu üç kere üst üstemi olur.
    (erman, 23.09.2007 15:35)
  6. her türlü versiyonu mevcut olabiliyor. en sinir bozucusu ise bir kelimeyi 5 6 defa yanlış yazmak. o da salaklık oluyor tabii ki. üstüme alınıyorum tamam.
    (karpuzsever, 25.09.2007 16:47)
  7. insanlarda sinir sistemi çok gelişmiştir. bazı fonksiyonları beyin bizzat kontrol ederken, bazı fonksiyonlar da daha beyne iletilmeden omurilik tarafından yürütülebilir. bu fonksiyonlar genelde uzun zaman tekrarlanmış ve artık otomatikleşmeye başlamış hareketler ve özellikle de reflekslerdir. örneğin parmağınızın ucuna iğne battığında acının beyne gidip tepkinin iletilmesi süresi uzun olduğundan omurilik devreye girer ve kısa sürede parmağınızı çekmenizi sağlar.

klavyeyle yazı yazmak da uzun zaman yapıldıktan sonra kendiliğinden, istemsiz parmak hareketleriyle yazma hissi uyandırır. ilk başlarda klavyeye bakarak yazan insanlar, belli bir alışma süresi geçirdiklerinde artık klavyeye bakmadan yazarlar. harflerin yerlerini sanki parmaklar ezberlemiştir. kafanızdan geçenleri anında klavyeye aktarırlar. bu sistem o kadar otomatikleşmiştir ki eğer eliniz klavye üzerinde alışılmışın dışında bir yerdeyse, örneğin bir tuş mesafesi kadar yana kaymışsa "slm" yerine "dşö" veya "akn" yazmak kaçınılmazdır.

ayrıca yeni klavyelerde veya başkasının bilgisayarında yazmanın zorluğu da bundan gelir. önünüzde alışılmışın dışında bir klavye vardır. klavyenin sesi bile farklılaşsa, tuşlarının yumuşaklığı bile değişse yanlış yazmak farz olmuştur. bu nedenle kızmayın tuşların yerini karıştıranlara.. sevin onları..

(bkz: sevgi pıtırcığı)
    (misuf, 25.09.2007 17:21)
  8. (mgun, 12.08.2009 23:38)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil