gündem
  1. · günün tek cümlelik özeti
  2. · ezel
  3. · boylumlama
  4. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  5. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  6. · dünyanın en seksi şarkısı
  7. · disko kralı
  8. · oscar alması gereken türk oyuncular

klavye sesi  

1. klavye üzerindeki tuşlara basma işlemine klavyenin verdiği doğal tepkidir. kişi kendisi on parmak yazarken çıkardığı ses büyük haz verirken halledilmesi gereken resmi işler * * * sırasında katiplerin klavyelerinden duyulduğunda dayanılmaz hale gelir. hele ki işler bitmiyorsa ki bu çok yüksek bir ihtimaldir, o zaman bu ses kafanızda yankılanır durur, sinir bozar.
    (floydian, 03.12.2007 15:19)
  2. duvara klavye fırlatıldığında çıkan sestir.
    dumanlar çıkmış creative marka cdrom sürücüye göre gürültüsü daha çok sesli çıkar.
    (anka, 03.12.2007 15:23)
  3. (nothing, 03.12.2007 15:24)
  4. msnde yazışan biri için :
    çıkır çıkır çıkır tık(enter sesi)
    çıkı çıkır çıkır tık
    kih kih kih(kikirdeme sesi)

bir programda çalışan için :
    çık çıkır çık tık tık(burdaki tık tık mouse sesi)
    tık tık tık tık(yine mouse sesi)

kod yazan bir yazılımcı için :
    çıkır çıkır çıkır çıkır çıkır çıkır çıkır çıkır çıkır çıkır çıkır çıkır çıkır çıkır çıkır .....

klavyenin tuşlarını bulmakta zorlanan biri için :
    çık.....çık.....çık............çık............................çık

(evet bir gereksiz girimizin daha sonuna geldik.bir daha ki gereksiz girimize kadar esen kalın efendim.)
    (kahraman inek öce, 03.12.2007 15:36)
  5. (bkz: org)
    (depresif, 03.12.2007 15:40)
  6. değişen dünyanın gelişen türkiye'sinde daktilo sesinin yerini alan yeni ses. dayanılmaz bulanlara bir de daktilo sesini dinlemeleri önerilir.
    (la vie en rose, 03.12.2007 21:51)
  7. eğer düzgün kullanan birinin yanında oturuyo ve dinliyorsanız son derece rahatlatıcı olan bir sestir hatta insanın uyuyası bile gelebilir; ama yok efendim kullanan bi tuşa basmak için kırk saat düşünüyorsa o zaman son derece geren bir sestir...
    (medium, 03.12.2007 22:03)
  8. aynı odada kaldığınız irili ufaklı kardeşleriniz var ise, onlar uyurken yavaş ve sessiz yazma tekniği ile kısmanız gereken sestir. en azından saygıdan ötürü. sevgiyi falan geçtik zaten. ulan yukarda uyuyoruz* herif çatır çutur yazıyor anasını satayım. bok var sanki dünyayı kurtarıyorsun. 20 parmak kullan klavyeyi, saniyede 15 ileti gönder. afferim afferim daha hızlı.. sabah erken kalkıyoruz dimi n'olur geceleri yavaş bassan şu klavyeye? duyuyor musun? şşt abi sana diyorum. duymazsın tabi. göt*.

bir de odada uyumasına engel olunan insan olmadığı veya herkesin mışıl mışıl uyuyup kimsenin rahatsız olmadığı vakitlerde tarafımca yapılan, yan odadan annemin gelip "oğlum yavaş. saat geç oldu yat artık. bırak at koşturmayı." şeklinde değerlendirdiği klavye sesi vardır. buna anlam veremiyorum hala. demekki sorun klavyede. çocuğun da günahını aldık. neyse annemin olaya "at koşturma" şeklinde yaklaşması da güzel. seviyorum ailemi. kalveyimi de. ama çok ses çıkarıyor. ailem de çıkarıyor ama olsun. klayve çekilmiyor..
    (anne ben itülü oldum, 03.12.2007 22:24)
  9. gecenin bir saatinde siz bilgisayarla yazı yazıyorken; yanınızda uyumaya çalışan biri, kafayı o sese takmışsa sizinle kavga etmesine vesile olan sestir.
    (kalbime gömerim o zaman, 03.12.2007 22:55 ~ 04.12.2007 00:31)
  10. dokunmatik ekranlarda olmayan sestir.
    (ceyus, 13.12.2007 18:47)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil