klavye delikanlılığı   

adana çık aradan

1. sözlükten "telefon numaranı versene sen.." diye msg atmak
    (luckystrike, 29.04.2004 16:42)
  2. koftilere mahsus olan mevzu yaratma durumu..
    (doaaa, 29.04.2004 18:16)
  3. "ğ" tuşuna hiç basmamak.
    (where is my mind, 08.06.2004 15:04)
  4. gerçek hayatta, yarısını bile söyleyemeyeceği sözleri önünde bulunan klavyenin tuşlarını kullanarak sarf etme durumu. bunun bir diğer çeşidi de telefon delikanlılığıdır. bu tip insanlar sanki karşılarındaki sanal bir kişilikmiş gibi bazı hareketlerde bulunurular. daha sonra kendilerine bir şey soran olursa "ben yanlış anlaşıldım,kem küm...., öyle demek istemedim ki" gibi saçmalamaya başlarlar.
    (ascella, 01.08.2004 18:12)
  5. (bkz. balon şişirmek)
    (hell guardian, 01.08.2004 18:15 ~ 18:16)
  6. (bkz. sanal alem delikanlıları)
    (cyberboy, 01.09.2004 01:13)
  7. bir sanal böcek cinsi. internette yaşarlar.

eposta grupları, sözlükler, forumlar, irc, msn, icq gibi yerlerde sıklıkla görülürler. her akıllarına eseni yazdıkları için birileri bunlara kızar. kızdıkları kişiye iki farklı saldırıda bulunurlar.

1 - ne kadar büyük olduklarını ispatlamak için toplum önünde küçük düşürme sistemini uygularlar. sözlükte ayar vermek, eposta gruplarında genel postalar atmak, irc'de kanala mesaj yazmak gibi. bu şekilde, kendilerine rakip olarak seçtikleri insana bulaşır ve karşılık beklerler. karşılarındaki insan bu seviyeye iner de cevap verirse daha ağır dillerle eleştirmeye başlarlar. karşıdaki insan özel mesaj yolu ile yanıtlasa da bunlar genelden yazmaya devam ederler. büyüklüklerini herkes görsün isterler.

2 - özel mesajlar yolu ile taciz ederler. bilirler ki karşıdaki insan onlara ulaşamaz ve dediklerini bir bir yutturamaz. klavyenin ardında kendi kendilerine sinir yapar, sigara üzerine sigara yakarak saldırmaya devam ederler. en ağır küfürleri kullanmaktan da çekinmezler.

fakaaaatt... bir hata yaparlar da kimlikleri ortaya çıkarsa kaçacak delik ararlar. kendilerini sanal dünyada insan dışı bilgisayar karakterleri ile oynaşıyor sandıkları için, bu karakterin hayata gelip telefonlarını tespit ederek "alo burdan konuşalım koç yiğidim anlat bakalım derdini" demesi bu varlıklar için dünyanın batmasından daha tehlikelidir. bazı versiyonları telefonda da delikanlılık yapmaya devam ederler. diğerlerine nazaran biraz daha cesurdur bunlar. telefon sapıklığına yatkındırlar. buna rağmen hiç biri gerçek hayatta kalkıp da konuşmaz. konuşanına klavye delikanlısı denmez zaten. gerçekten delikanlıdır, sanal alemde yaşadığı tartışmaları yüzyüze oturup tartışmaktan, daha sağlıklı sonuçlar almaktan çekinmez.
    (aqua, 01.09.2004 01:24)
  8. fikri hür, vicdanı hür, aklı ve bilimum diğer insani özellikleri hür insanın savunduğu şeyi her ortamda savunması, klavyeden yazdığını gerçek hayatta da sürdürmesi, bir hata yaptıysa hatasını kabul etmesi ve boşu boşuna göt olmak durumuna yakınsamaması, düşüncelerini olur öyle, bi sus, bi siktir git gibi saldırganlıkların ötesinde savunabilmesi, düşünce ve fikir özgürlüğünü dallamalıklarla değil de daha çok dili en güzel şekilde kullanarak dışa yansıtması...

gibi durumlardan arta kalan vitaminsiz posadır
    (skuba, 12.06.2006 18:57 ~ 18:58)
  9. kadın = k adam = a

adam eve gelir

k- bey bilgisayarını hazırladım kullanman için, klavyeyi de temizledim
    a- bu ne peki? garı bu neeee!!
    k- ne o bey ?
    a- buuu!! (ekranın üstünde duran tülü işaret eder)
    k- bey güzel durur diye koyduğdum
    a- kantır oynarken konsantrasyonumu bozar bu!! (klavyeyi fırlatır)
    (bkz: olabilir)
    (panavision, 12.06.2006 19:13)
  10. (bkz: klavye delikanlısı)
    (enslaved, 01.04.2007 18:49)
  11. gerçek delikanlıkla ters orantılıdır.
    (genius kusagami, 01.04.2007 18:50)
  12. -lan sen benim kim olduğumu biliyor musun?
    -ip adresini aldım birazdan geliyorum
    -bir daha seni bu msn de görmeyeyim
    -lan buralar benden sorulur

tarzı cümleleri hiç düşünmeden , etmeden sarfeden kişilerdir.
    (hplovecraft, 01.04.2007 20:08)
  13. klavye markasına göre değişir. a4 tech klavyeler delikanlı, ağır abilerin kullandığı markadır. logitech ve microsoft kullanlarda hanımevlatlığı ekseriyetle görülmüştür.

edit:imla.
    (volkanat, 08.08.2007 08:20 ~ 08:20)
  14. (bkz: havlayan köpek ısırmaz)
    (minik kus, 02.03.2008 08:24)
  15. (bkz: mouse delikanlılığı)
    (sycrone one, 13.07.2008 03:19)
  16. "gel lan msn'e" diyerek posta koyulur. sonra msn'de konuşmaya en fazla arkadaşını dahil eden taraf kavgayı kazanır. özellikle gitarı yere vuran elemanın olduğu hareketli iletiyi kullanabilmek çok önemlidir. evet.
    (tazmanya canavarı, 13.07.2008 03:58)
  17. msn de engellenene kadar süren sanal yaşam formu,engellenince karizma marizlenir.

(bkz: delikanlı adam msn de engellenmez)
    (mecaaz, 13.07.2008 04:06)
  18. günümüz sanal muhabbet ortamlarında sıklıkla karşılaşılan durumdur.delikanlımız ,o kadar hakimdir ki herşeye ,onunla konuşurken "vay be,adama bak " bile denilebilir.hatta öyle örnekler de verir ki şaşkınlığınız daha da artar.birgün yine konuşurken,biyerlerde buluşmak üzere konuşma son bulur.o gün gelir tanışınılır,kaynaşma kısmında ; bir türlü kaynaşılma olmaz ki adam konuşamıyor.sanki dün gece çatur çutur yazan adam bu değildi.muhabbet çabalarını zorunlu tebessümler alır ve sıkıntılı dakikalar başlamıştır artık.ayıp olmasın diye de gidemezsinizde ,öylece oturursunuz.sonunda konuşmalar biter ve herkes evinin yolunu tutar.

yolda giderken olanları sorgularsınız."bu ne be" deme ihtimaliniz de bi hayli yüksektir.gece nette yine karşılaşırsınız aynı kişiyle ; adam habiyere yazar ,konuşur ,muhabbet ,geyik gırla gider.artık ona klavye dekikanlısı tabirini yapıştırırsınız.
    (shin, 13.07.2008 04:29)
  19. (bkz: klavyeşör)

(bkz: alen markaryan deyişleri)
    (fl oz, 25.07.2008 19:17)