sözlük günlük periyodik bakım işlemleri sebebiyle az sonra kısa süreliğine servis dışı kalacaktır

belki ilginizi çeker
  1. · akdeniz akşamları
  2. · yeni öğrenenler için yeni gitar şarkıları
  3. · yollarda bulurum seni
  4. · boat on the river
  5. · nothing else matters
  6. · gülnihal
  7. · sevdan bir ateş
  8. · zombie
  9. · çöpçüler
  10. · çok uzaklarda
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · kurban bayramı vahşeti
  2. · aklidengegorecelibikavramdir
  3. · ahmet kaya
  4. · call of duty modern warfare 2
  5. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  6. · annelerin yakışıklı anlayışı
  7. · 2012
  8. · 36
  9. · gesi

klasik gitarda ilk öğrenilen parçalar  

sayfa  / 3
  1. kolay parçalardır ve genelde ilk öğrenilen parça haluk leventten ben sevmeek sevmeeek isterdim diye sözleri olan parçasıdır. bide bunu çaldığınızda siz söylemezseniz dışardan kimse bu parçayı çaldığınızı anlamaz çünkü dın dıdın dıdın gibi bir ses çıkar. evin küçüğü iseniz ve gitar çalmaya bir heves ile başladıysanız kardeşler tarafından çala çala bunu mu çalıyorsun diye itham edilmeniz çok doğaldır.
    (ispanyol paca pantolon, 23.09.2007 02:11)
  2. (bkz: boat on the river)
    bunu çalan insan aynı zamanda söylemeye de çalışıyorsa ortamı terk etmek için iyi bir sebebiniz var demektir.

artık yeni öğrenenler için yeni gitar şarkılarıçıksın lütfen.bunlar sıktı.
    (krem karamel, 23.09.2007 02:14 ~ 02:14)
  3. bunların içinde bir zombie vardır ki beynime kazınmıştır. çalmayın çaldırmayın.
    (gakko, 23.09.2007 02:15)
  4. (bkz: akdeniz akşamları)
    (amelie, 23.09.2007 02:17)
  5. (bkz: akdeniz akşamları)
    en klasik (hatta artık kıro diyelim) olanı budur. sahilde bu şarkıyı söyleyen gençler görürseniz mutlaka bunları dövmeden geçmeyin. ben dövdüm geçen, jandarma da birşey demedi..
    (emrahman, 23.09.2007 02:19)
  6. (bkz: yollarda bulurum seni)

istisnasız her gitar öğrenen ilk bu lanet şarkıyı çalmakta.
    (prozac, 23.09.2007 02:21)
  7. (bkz: nothing else matters) yada bunun için ilk öğrenilmek istenen de denebilir.
    (cursedsw, 23.09.2007 02:21 ~ 02:22)
  8. "bir an önce gitarla kız kaldırmalıyım" felsefesine uygun olarak seçilirler. bu yüzdendir ki genellikle akdeniz akşamları adlı şarkı seçilir. sonra, kız kaldıramadığını veya çalamadığını idrak edince, gitar evin kuytu bir yerinde kaderine terk edilir.
    (thedewil, 23.09.2007 02:23)
  9. (bkz: fabrika kızı)
    keza piyasada sadece bu şarkıyı çalması için icat edilmiş gitarlar mevcuttur.
    (bkz: umut sarıkaya)
    (legatus, 23.09.2007 02:24)
  10. (bkz: sevdan bir ateş)
    (amelie, 23.09.2007 02:36)
  11. am den e ye kadar geri geri akor sardıran tüm parçalar
    (profesore, 23.09.2007 02:41)
  12. (bkz: çöpçüler)
    (pupeteye, 23.09.2007 02:43)
  13. klasik gitarda genelde ''romance '' ile başlanır.
    (11 dimension or string theory, 23.09.2007 02:49)
  14. ben ilk önce göbek nedir onu öğrenmiştim. sonra köprü, sap, kulak/mandal devam etti.
    bi' de o göbeğe bağırınca yankı yapıyormuş onu farkettik.
    (venom, 23.09.2007 03:01)
  15. (bkz: morena de mi corazon)
    (maglor, 23.09.2007 03:02)
  16. (bkz: uğurlama)
    (amelie, 23.09.2007 03:22)
  17. arenas etüd kitabındaki parçalar olmalıdır.
    (ihtiyacım yok, 23.09.2007 04:27)
  18. arenas 1 ve romanza
    (tremonti, 23.09.2007 05:20)
  19. gitar çalmak için özel bir kursa giden arkadaşlar akdeniz akşamları tarzı şarkılardan sıkılmış olabilirler fakat beterin beteri vardır.
    birkaç sene önce kardeşimin okulunda koro çalışmaları,gitar dinletilerinden oluşan,ufaklıkların gösterisine davet edilmiştik kardeşimin ailesi olarak.neyse gittik,gitar çalmaya çabalayan gençler sahneye çıktılar.dın dın dın dın şeklinde kendini tekrar eden absürd bi giriş yaptılar.ben de ne olduğunu çözmeye çalıştım ama bir türlü anlayamadım.daha sonra şarkıya giriş yaptılar.

'süt içtim dilim yandı amanın amanın...'

ister istemez şok oldum,süt içtimle gitara başlatan zihniyete.
    (yazdımgitti, 23.09.2007 12:56)
  20. nilüferden;
    (bkz: çok uzaklarda)
    (rhododendronluteum, 23.09.2007 15:52)
  21. haluk levent şarkıları genelde kolay olmalarına rağmen güzeldirler.
    (genius kusagami, 23.09.2007 15:54)
  22. akdeniz ezgilerine sahip mario rodriguez arenas ya da batı müziği karakteristiğini yansıtan andrés segovia etüd kitaplarının başlangıç parçalarıdır. bunların arkasından arpej şeklinde düzenlenmiş bir hamamizade ismail dede efendi valsi yine bir gülnihal gelebilir. bundan sonra biraz daha sabredilirse francisco tarrega'nın suite'inden mi major tonundaki moll'ün çalınması çok şık bir hava katar. 3 akorla 500 şarkı yapan şarkıcıların ürettikleri klasik gitar sınıfına giremez, sokmayız.
    (bohemian, 23.09.2007 16:00 ~ 10.11.2007 18:10)
  23. (bkz: forgotten hopes)
    (boş beleş insan, 23.09.2007 16:04)
  24. (bkz: fabrika kızı)
    sadece fabrika kızı çalmak için yapılmış gitarlar olduğu gibi fabrika kızı da sadece klasik gitarda çalınmak için yazılmış gibidir.. kimse bilmez, kimse söylemez, kimse bi cd'sini kasedini koyup çalmaz ama eline gitar+kılıf 70 milyon verdiği setin gitarını alınca bir anda coşumlara gark olup dünyanın en zor parçasını çalan en romantik gitaristiymişçesine şarkıyı çalmaya başlar.. öleyim mi napayım? off
    (eeengineer185, 12.05.2008 16:51)
  25. gitara ilk girişte çalınabilecek en kolay parça istisnasız gülnihal'in tek sesli versiyonudur. bu parça babaya çalınır, baba rakıyı yudumlar, ilerleyen dersler için maddi imkan sağlanmıştır. hoca bunu size öğreterek çakallığın da allahını yapmıştır aynı zamanda, yıllar sonrası fark edersiniz.

hemen ardından da greensleeves (yamulmuyorsam) öğretilir. bu biraz daha klasiktir, ama hala basit ve rahatlatıcıdır. gelen misafirlere çalınabilecek tonda, ve görüntü olarak diğerinden daha zor gözüktüğünden babadan maddi imkan devam etmektedir.

hoca finanse edilen öğrenciyi sömürmeye doyamaz, biraz daha yolma amacıyla romance'i öğretir. romance'i 2-3 çalmayı beceren öğrenci o gazla karşısına çıkan herkese çalar. ama bu parça karşınıza çıkan herkese çalındığında büyüsünü yitiren, ve yalnızca latin ortamlarda güzel hatunlara çalınacak bir parça olduğundan etkisini kaybeder ve babanın "oğlum iyice karışık şeyler çalıyor, ses de çok güzel" demesine sebebiyet verir ve kapital akışı sürer. öğrenci mutsuz olmuştur. suratındaki aptal gülümseme yavaş yavaş silinir ve öfke dolar.

bundan sonra babasına bu gazla elektro gitar aldırır ve çalacağı parça da hem öfkesini kusacağı hem de kendini kasmayacağı enter the sandman'dir. bu noktadan sonra baba elektro aldığına pişman olur, oğul da kursa gittiğine. aradan yaklaşık 3-4 ay geçtikten sonra genç gitarist ya kendini pentatoniğe verecek ve blues kasacaktır, ya da bitmeyen tükenmeyen nefretinden güç alıp dimebag modeli olacaktır. choose your destiny
    (devhochi, 12.05.2008 17:23)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil