klan savaşları   

adana çık aradan

1. yepisyeni taptaze bir online oyun.ogame'ye benzeyen fakat o kadar fantastik olmayan bir oyun düşünün. oyun orta çağda geçiyor,katılan herkesin bir köyü oluyor ve age of empires'taki gibi gelişmeye başlıyorsunuz.türlü ittifaklarla oyunlarla düşman köyleri yakıp yıkıp mahvedip ortalığını mına koyma amacı güdüyorsunuz.oyuna katılmak isteyenler için
    (bkz: http://www.klansavaslari.net/)

dip not:oynayıp da ittifak arayışı içinde olanlar benimle bağlantıya geçebilir.
    (silentpain, 11.09.2006 04:34)
  2. tavsiye edilesi güzel bir online oyunu...

yalnız inşaat işi için istenilen kaynak sayısı o kadar fazla ki şu an tüm köy imece usulü ile benim için odun kesiyor ve en dandik inşaata bile sabah 08:18'te başlayabilecekmişim.
    (hansvoralberg, 10.12.2006 00:35)
  3. (bkz: clone wars)
    (rafael, 10.12.2006 00:58)
  4. (bkz: guild wars)
    (absent, 10.12.2006 00:59)
  5. ogame'den farklı olarak misyonerler tarafından köyünüz ele geçirildiğinde hesabınızı kaybettiğiniz oyun.
    (kötüböcek, 01.01.2007 13:10)
  6. köyünüz ele geçirildiğinde "ayarlar" kısmından "yeniden başla" seçerek sıfırdan bir köy ile başlayabileceğiniz bir oyun.

bir de, bir gün önce server güncellemesi yapılırken oyunun yerelleştirmesini de berbat ederek güzel bir şekilde oyundan soğutmayı becermişler.
    (chaghdash, 31.01.2007 18:48)
  7. (bkz: tribal wars)
    (diagonaleklem, 31.01.2007 18:51)
  8. sağlam bir klana dahil olduğunuzda acayip keyif alacağınız web tabanlı bir oyun. birçok ülkede tribal wars adında oynanmaktadır. bir rivayete göre almanyadaki sunucularda 1000 köye sahip oyuncular varmış
    (cesim, 04.03.2007 04:23 ~ 04:23)
  9. hem 4 hemde 10'uncu dünyada hesaba sahip olduğum,gelişim sürelerinin biraz abartıldığı oyun...
    (la bebe, 05.04.2007 12:13)
  10. gün itibariyle 11. dünyası açılmıştır. vatana milllete hayırlı olsun.
    (ascella, 10.05.2007 18:48)
  11. msn üzerinden konuşularak oynanan oyundur.. oyundan aldığınız eğlence yalan söyleme kapasitenize göre artar. iki düşman klanın tam ortasında ve her iki klanda da geçmişi olan biri olarak beni aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık olayına sürüklemiştir bu oyun. tıpkı birinci dünya savaşında yanında savaşıp 1942 yılında almanya'ya hammadde satan, 1945'te de almanya'ya savaş açan türkiye gibin..
    (my dying bride, 24.05.2007 01:58)
  12. fake nicklerin ve kurtlar vadisi isimli köylerin sayısız olduğu bir oyun. gördüğünüz 10 köyden birinin adı kurtlar vadisi olunca, oynayan kişiler hakkında az çok bilgi sahibi oluyorsunuz. her yaştan adam var bu oyunda. 13 yaşında msninizi isteyen abla bak ben çok küçüğüm sana asılmıyorum kız varsa msn versin diye mesaj atan çocuklar da var, 40 yaşında klan forumunda ilk aşık olduğunuz hatun başlığına karım arkamda dururken nasıl ilk aşkımı yazabilirim ki yazan zavallılar da, özel hayatlarında hangi kızın pe şinden koştuğunu alenen yazan da en kral geyiği yapanlar da. insan profili böyleyken, teknik yapısı daha da karman çorman. dünyalar arasında uçurum fark var. bazıları nispeten sorunsuz çalışırken, bazı dünyalara sadece login olabilmeniz bile yarım saatinizi alıyor arka arkaya aldığınız hata mesajlarında. hata mesajları da sadece giriş aşamasında kalmıyor, haritada köy görememekten tutun da açılmayan askeri birlik sayfalarına kadar uzuyor.

ogamede sağlam bir geçmişi olanlar bu oyunu hiç zorlanmadan oynayabilirler. çoğu özellik aynı, sadece isimleri değimiş, uygulamalarda ve bekleme sürelerinde de tabi ki farklılıklar var.
    (ascella, 26.05.2007 18:56)
  13. ogame, omerta gibi oyunların varisi olarak görülen gerçekten belli bir amaç için oynarsanız sarabilen, daha sonra forumlarda yapılan seviyesiz konuşmaları gördükçe sıkılabildiğiniz bir ortama dönen oyun. sadece erkeklere şirinlik yapmak için, 2 erkek msni daha atar mıyım listeme diye ortada gezen omerta kızları bu oyunda da karşımıza çıkıyor. eğer daha önce omertadan kız kaldırdıysanız, burdan da kolaylıkla amacınıza ulaşabilirsiniz. ne de olsa oyun türkçe olduğu için çok kasmaya gerek kalmaz, kendi anadilinizde alan razı, satan razı modunda hedefinize kilitlenebilirsiniz. bunun bilincine varan 12 13 yaşında veletlerden "tanışalım mı ? ben samuel" tadında mesajları almaya başladığınızda, çoğu arkadaşlık sitesinin bile bu oyundan kaliteli olduğuna kanaat getirebilirsiniz. ne de olsa ordaki adamlar infolarına yazıyorlar arayış içinde oldukları. bunlar oyun oynuyoruz bahanesiyle.. neyse daha fazla devam edersek rtük sözlüğe kancayı takabilir.keşke insanlar her şeyin bokunu çıkarmasa.

isteyene bağyandan az kullanılmış, ilk 300 içinde 5 köylü hesabımı devredebilirim. ilgilenenlerin danışmaya başvurması rica olunur.
    (ascella, 15.07.2007 22:54 ~ 23:10)
  14. 12. dünyayı da açan oyun
    (la bebe, 09.10.2007 09:35)
  15. 13. dünyanında açılalı baya olduğu oyun...
    (la bebe, 01.11.2007 01:21)
  16. bağımlılık yaratan bir oyundur. aylardan beri oynuyorum bıkmadım. oyunun tek kötü yanı yan etkileri çok fazladır. gecenin bir yarısı uyandığınızda aklınıza birden acaba bana saldıran oldumu sorusu gelir. ondan sonra uyumanız imkansız. gidersiniz bilgisayarınızı açıp oyunu kontrol edersiniz.
    (613kursun, 03.03.2008 16:21)
  17. 1 sene oynayıp eeh yeter lan diye bırakmıştım oyunu. dayanamayıp tekrar başladım. ufacık minnacık köyden,çekirdekten tekrar başlamak bir hayli zormuş lan. zamanında 32 köye kadar çıkmıştım kafama sıçayım neden bıraktım dedirten...
    (silentpain, 12.03.2008 02:59)
  18. 3.serverda bilmem kaçıncı yokolmamdan sonra nihayet tutunduğum oyun.an itibariyle 4 köyüm var,kimseye de bi zararım yok çok şükür.diğer serverlerda okçu,atlı okçu gibi birimleri de olan oyun.
    (donkıllıone, 12.03.2008 03:12 ~ 03:13)
  19. world 10 da şöyle bir dialog geçmiş bir oyundur kendileri. öncelikle olay öncesi durumu anlatmak gerekirse karşıdaki köyü uzun zamandan beri misyonerleyip almaya çalışmaktayımdır ki misyoner 10 saatte bir köye geldiginden dolayı sadakatte yükselir arada ama pes etmeyen ben devam etmekle beraber söz konusu kişiyle de daha önce muhabbet içerisinde degildir. sanırım söz konusu eleman adanalı oldugumu profilimden görmüştür;

casuscem bugun 14:33 sıralarında: kardeş adanalı adanalının köyünü alırmı hiç?ama ben bu oynu bırakacaktım.sen al köyü

sataniccore bugun 14:35 sıralarında: iyi o zaman problem yoktur sagolasın:) başkasına gitmemiş olur köyün:)
    (sataniccore, 05.06.2008 15:36 ~ 14.06.2008 17:42)
  20. @2267429 girisini yazdıktan 4 ay sonra 14 köye ulaşarak etrafıma korku saldığım oyundur.bi tane de kahrımanım var,arada eline veriyorum throgard'ın zavaş baltasını,git ulen saldır şu köye diyorum,tamam aga diyo,çıkıyor,gidiyor,kesiyor,bçiyor,geliyor kerata.çok sevdim.yalnız kel yapmışlar resmini o hoşuma gitmedi pek.yapın bari saçlı yakışıklı bi şey yapın beya.neyse world1de küflenmeye yüz tutmuş eskilikteki accountumla bu sefer gidonu doğrultuk,allah zeval vermesin.
    (donkıllıone, 12.07.2008 03:35)
  21. tamamen süreyle alakalı bir oyun olduğundan günde bir kaç kez girilip,bir kaç tıklamayla halledilecekmiş gibi görünse de biraz ilerleyip iyi bir klana katılınca, üstüne de biraz savaş,biraz mağlubiyet eklenince insanı hırs küpü yapan, bazı günler saldırıların sonucu ne oldu diye merak etmemek için evden çıkarmayan,aslında bilgisayara tutsak eden online oyunlardan birisi.
    (kido, 12.08.2008 17:36)