paul auster'ın ay sarayı romanındaki baş karakterin* sevgilisi. çinlidir. dansçıdır. sevdiği adamı sokak hayatından ve belki de ölümden kurtarır. içtendir, güzeldir. kitapta geçen şekliyle "dünyayı kendi başına öğrendiğinden" çok güçlüdür. anlık tepkiler verir, ama bu tepkilerin kendi içlerinde tutarlı olduğuna inanır. marco'yu tanıdığı ilk gün dudaklarından öpecek kadar da cesurdur.
ama iki insan birbirini asla tam olarak tanıyıp anlayamaz. bencildir de insan. bu yüzden, kitty ve marco arkalarını döndükleri uçurumla yüzleşmek zorundadırlar. yüzleşirler de. ve yenilirler.
1998 yılında danimarka'da kurulmuş, varlığından yeni haberdar olduğum rock grubu. dinlediğim birkaç sakin şarkısından (özeliikle "arms raised") travisimtrak bir tat aldım diyebilirim. 2001'de roskilde festivaline de katılmış grup. uzun süreli dinlenebilirliği konusunda şüpheli olsam da, böyle bir tesadüfmüş, paylaşalım, güzelleşelim.
toptan edit: kittyme biraz daha yakışan, eli yüzü düzgün kelimeler kurmak istedim. zira kendisi hoşsohbetten öte, sadece görülesi değil görüldüğü yerde sarılınası, kucaklanası.. yine de gördüm ki, uğraşılsa da eksik kalıyor cümleler, çok tatlıdır işte.. *
an itibariyle henüz 68 girisi olmasına rağmen sözlüğe yeni bir tat/yeni tatlar katmış yazardır kendisi. uzun, ancak okumaktan sıkmayan girileri vardır. neticesinde tadı yakalıyorsunuz. pek güzel...
şimdilik burada kalsın. zira kendisini daha çok öveceğiz kanımca.
yolcu, daha doğrusu yolcuymuş.
sözlük hayatından önce tanımıştım kendisini, tesadüfler üzerine bir tanışma. ama o zamanlar bu kadar muhterem olduğunu bilmiyordum kendisinin. konuştukça tanıdım, tarja'nın* gruptan ayrılması üzerine tartıştık, türban konusunda ortak bir karara vardık bir gün şirket kurduk diğer gün geyik 1 ay sonra memleketi kurtardık. konuştukça tanıdım kendisini ve konuştukça kendisine olan saygım arttı. uzun süre önce bir hedef koymuştu önüne ve bu hedefine ulaşmak için uğraşıyordu, en sonunda ulaştı ve yaban ellere yolcu artık kendileri.
kitty sultan, kitty bacı
hakettiği şeylere birer birer ulaşacak olan kişidir, kalbi bu kadar kocaman ve temiz, yüzünde kocaman bir gülümseme olduğu sürece.