|
|
- metinlerini çok uzun tutarak gereksiz ve de sıkıcı bir hale getiren yazarlardır. bu yeteneklerini kitap yazarak akıtmalarını diliyorum.
- her başlığa anlamsız bakınızlar vermek, osuruğa gülen zihniyete espri yapmak, fıkra anlatmak, ona buna laf sokmaya çalışmaktansa, sözlükte gerçekten bir şeyler üretebilen yetenekli yazarlardır. burada olmamın sebepleridir bu tür yazarlar.. kendindeki yeteneğin sınırını bilen, kasmayan yazarlardır. bazıları girilerini uzun bulur da okumazsa okumaz, bu durumu skine bile takmaz. "her, anlatmak istediğini emek harcayarak uzun bir şekilde anlatan yazar, kitap yazabilir" saptaması da; "kıçımda bok var, demek ki bok yedim" türünde bir saptamadır.
(anarsist, 14.12.2006 23:35 ~ 30.01.2007 22:28)
- vardır birkaç tane. uzun uzun yazarlar, güzel güzel okuruz biz de.
'benim zamanım kıymetli, yap tanımını git' diyenlere herhangi bir sözlük okumalarını tavsiye ediyorum ben kendi adıma. mesela tdk yararlı olabilir, kısa net açıklamış adamlar, negzel. ancak bunlara alternatif bir sözlük oluşumu içinde yazıyor ve okuyorsak bu farklılığı sevdiğimiz için burada olduğumuzu düşünüyorum ben. eğer duygusuz, bire bir kitap gibi yazacaksak, hiç bir yorum/duygu/espri katmayacaksak ve katanlara da 'gidin kitap yazın, çok sıkıcısınız, hıh' diyeceksek eğer burada olmamız da büyük bir çelişki olmaz mı ki?
yetenek. azınlığa verilmiş, özendiğim bir hediyedir. anlatacak bir şeyi olanlara ve bunu da çok iyi başaranlara özenmiş, şapka çıkarmışımdır hep. eğer bu yetiye sahip insanlar vaktini buraya yazmaya harcıyorsa burun kıvırmak şu yana dursun şanslı hissederim kendimi itü sözlük diye bir oluşumdan haberdar olduğum için. beklerim keşke daha uzun yazsa, daha çok yazsa da daha çok okusam diye.
vardır bir kaç tane demiştim başında ya, palanthaseri örnek gösterebilirim seve seve. gerçekten oturduğunda kitap yazabilecek yetenekte olan biridir ve bu yeteneğini bizle paylaşmaktan, bu oluşuma katkıda bulunmaktan çekinmiyor, vaktini buna harcıyordur. adam uzun uzun yazıyordur, güzel yazıyordur, hatta kitap yazması gereken bir sözlük yazarıdır; okuyan okur(ki çoğunluk böyle yapıyor sanırım). okumak istemeyene bizi uzaylı sanan girileri okumasını ya da bilgi okyanusuna akış çubuğuna yaran yazıp ara'ya basmasını ve sol framde çıkan başlıklarla keyifli dakikalar geçirmesini öneriyorum.(ya moor, 15.12.2006 00:15 ~ 00:16)
|