kitap okurken müzik dinleyen gizli varoş   

adana çık aradan

1. iki tane birbirinden farklı eylemi, ki ikisi de kendilerine has konsantrasyon, mod, birikim, özgüven, misyon, zevk ve bilumum faktör barındırıyor tercih edilme bağlamında, aynı esnada yapmaya çalışarak içindeki üst sınıfa ait olma dürtüsüne ve aynı orandaki entel görünebilme hasretine engel olamayan paçoz. her ne kadar ortalama üstünde bi hayat sürse de, ruhu ve yapısıyla kenar mahallere aittir.

ya biraz mantıklı olalım. bırakalım popüler kültür dayatmalarını emperyalizm sancılarını çevreden görüyorum ayaklarını, aklı başında hangi insan çok sevdiği kitabı ya da müziği bozacak, etkileyecek, verdiği hazzı azaltarak içine sıçacak ikinci bi işle uğraşır? dürüst olalım. birileri böyle yapıyor diye aynı şeyi tekrarlamanın manası yok. salak mısınız lan siz? hobiler sorulur ya genelde.. mesela kitap okumak-müzik dinlemek-sinemaya gitmek-tenis oynamak dedik. eee söyleyin bu aktivitelerden hangisi aynı anda yapabiliyorsunuz ki kitap ile müzik eş zamanlı gerçekleşsin. film seyrederken tenis oynayabiliyor musunuz ya da kitap okurken trekking olayına girebiliyor musunuz?

akıl var mantık var lan. bi bok anlamıyorsunuz okuduğunuzdan dinlediğinizden bu şekilde. sırf elaleme gösteriş olsun diye karaktersizlik sergilemenin manası yok. ya saatler torbaya mı girdi ayrıca. ikisi de kaçmıyor ki. müziğe de kitaba da biraz saygınız olsun, değer verin. üniversite sınavını kazanamayan salak gençlerden bahsediyorlar. yahu o maymun abdest bozma ayini tarzındaki müziklerle test çözen nesilden ne beklenebilir ki.

bi de uzun yolculuklarda otobüslerde kitap okuyan bazı denyolar var ki, onlardan hakikaten ölesiye nefret ediyorum. yemin ederim ki her gördüğüm yerde o kitabı suratlarına vura vura dağıtmayı düşlüyorum. arabanın içinde kitap-gazete-dergi okuyan sağlıklı insanın midesi bulanır çünkü, okuyamaz, benim bulandığına göre doğrusu bu, yani seyir halindeyken hiyeroglif yazılar zeki beyinlerde işlevsellik bağlamında sıkıntı yaratır.

seksist bi yaklaşımdan hiç girmiyorum olaya. eee yuh zaten. kitap okuyup müzik dinleyen bi erkeğin ne kadar erkek olduğunu söylememe gerek yok herhalde. iki tane kadınsı eylem bir arada. üstelik otobüste kitap okuyan erkeğin iktidarsızlıkla birebir ilişkisi söz konusu. en basiti sertleşmenin gerçekleşmemesi ile sarsıntıda, gürültüde, trafikte, yani araba giderken hiç rahatsız olmayan erkekle bağdaştırın. yani ruhsuz. gamsız. mezhebi geniş. anası bacısı sevgilisi elinden alınsa ağzını açmaz, kadınını sikemezse sırtını dönüp yatar, o derece.
    (kayser sozer, 03.07.2007 20:12 ~ 20:17)
  2. (bkz: kayser sozer bugün bunu gördü)
    (bkz: yarına allah kerim)
    (mulenbu, 03.07.2007 20:55)
  3. (bkz: sıçarken bulmaca çözen gizli ezik)
    (poisontendre, 03.07.2007 20:58)
  4. sokakta yürürken kulaklıkla müzik dinleyen insan ile entel görünme adına yatakta kitap okuyan zübükün ilk çocuklarıdır. akraba evliliği sebebiyle sakat doğmuştur. allah sabır versin.
    (ronn, 03.07.2007 23:00)
  5. okurken müziği kapattıracak saptama.

(bkz: respect)
    (adrian, 03.07.2007 23:20)
  6. muhtemelen sudoku oynuyordur ya da karikatür okuyordur.. eğer das kapital ya da mein kampf okuyorsa ve anlıyorsa iq'su 1500 ve üzeridir...
    (golgi aygıtı, 03.07.2007 23:30 ~ 23:30)
  7. beynin çok yönlü çalıştırılmasını sağlamak için yapılan egzersizlerden biri de, 2-3 işi anlayarak bir arada yapmaktır. örneğin, ilk kez okuduğunuz bir kitabı elinize alır, ilk kez dinleyeceğniz bir müziği de açarsınız, belirli bir süre hem kitabı okur hem müziği dinlersiniz. süre bitiminde hem kitapta okuduğunuzu hem de müziğin melodisini (ya da şarkı sözlerini) hatırlayabiliyorsanız beyninizin daha geniş bir kısmını kullanmaya başladınız demekir. bir de aynı anda ayağınızla ritm tutmaya başlayıp hiç şaşırmadan sona erdirebilirseniz bu, beynin diğer bir atıl kısmını da harekete geçirdiğiniz anlamına gelir.

ben bu bilgileri neden verdim, çünkü beyninin ancak 1/1000'ini kullanan ve daha fazlasını da kullanmak istemeyen bünyelerin bu sözlükte açtığı başlıkları bir de altına paragraflarca döşediği saçmalıkları; ayrıyeten tepkisiz kalamayan diğer sözlük yazarlarının saçmalıkları ciddiye alıp yazara doğrusunu öğretme çabalarını, bakınızlarını görmekten hakikaten gına geldi. istiyorum ki bir gün aynı yazarın elinden çıkma yeni başlığın altında "2 numaralı giri" olmasın, kimse sallamasın. evet, sözlükten naçizane dileğim budur...
    (yilan tislak, 04.07.2007 15:01 ~ 15:13)
  8. (bkz: yaran başlıklar)
    (emrahman, 06.07.2007 17:50)
  9. iki işi aynı anda yapamayan kapasitesi sınırlı, özürlü bir zihniyetin yapabilenlere yaptığı yakıştırmadır.
    (bettyboop, 09.07.2007 15:46)