ya bizim milletimiz için diyolarki kitap okumuyor. kitap okumayanlara sorun neden okumuyorsunz direk ya zaman olmuyo der ya da çok pahalı yemeye para bulamıyoruz kitap nasil alalım der. zaman olmuyo direk yalan. yatarken iki üç sayfa okusan o da kar kardeşim. amma velakin para yok dedimmi orda durmak lazım. yahu bi kitap almaya gidiyosun fiyatlar ortalama 15-25 ytl arası değişiyor. ondan sonra gençler kitap okumuyor denilyor. yalan gençler tüm bu pahalılığa karşı elinden geleni yapıyor gene harçlıktan arttırıp kitap almaya çalışıyor. ayrıca yayınevleri istediği zaman ucuza da kitap çıkarabiliyor. yayınevlerini bu konuda insanlara yardımcı olmaya davet ediyorum. ayrıca pardan şikayet edenlere ucuz kitap tavsiye edeyim. zeki kayhan coşkun'un türkleri anlama klavuzu 1-2 mükemmel. hem de teki sadece 5 ytl. okurken zevk alırsınız umarım...
(finch, 25.01.2007 10:58)
diğer ülkelerdeki piyasayı bilmiyorum ama türkiye'de gerçekten de, normalin üzerinde kitap fiyatları. bakıyorsunuz 100. baskıyı yapan bir kitabın fiyatı hala 1. baskı fiyatıyla aynı. kazanan kazanmış artık, fiyat biraz daha aşağı çekilse kimse zarar görmez aksine yararını görür. hatta böylece belki "okumayı sevenler" pahalılık yüzünden yasa dışı yollara başvurmaz kitap almak için.
ama dedim ya okumayı sevenler için bunca sıkıntı.
şu da bir gerçektir ki okuma bilme oranının düşük olduğu, okuma alışkanlığı olanların sayısının da budan daha düşük olduğu bir ülkede, kitap fiyatları 1-2 ytl bile olsa okurların sayısında ultra artışlar beklenmemelidir. okumak isteyen insanlar zaten bir şekilde parasını kenara koyup okuyorlar.