|
|
- hocalar tarafından öğrencilere alenen "çocuklar, bu dersin notları sadece teori için, halbuki vize, final, kuiz, her bi skimi bu tavsiye edilen kitaplardan soruyorum, neden böyle bir psikopatlık yapıyorum bilmiyorum, belki "dersi öğrenmek isteyen öğrenir" felsefesine inanıyorumdur, belki de kitapçıyla anlaşmam vardır, hiç olmadı ibneliğine yapıyorumdur. kitabı almak size kalmış ama almazsanız zki tutarsınız" demek yerine geçen cümle.
(camel, 14.01.2007 01:12)
- ahmet çakar tarzı bir söylemdir."siz yine de kitap alın." manasına geçer.her hoca söyler.gidiniz,sıksa da kitabı alınız,yoksa "sıkma" eyleminin birkaç harf değişiğini tutarsınız dönem sonunda...
- ders kitabının yazarı hoca ise, derin mesajlar içeren bir cümledir.
kitabı alanlar hocanın gözüne girer. almayıp artizlk çekenler, hatta bir de fotokopisini alanlar babalara gelir. bu korsan kitabı hoca yakalarsa vay halinize. derdi telif hakkı, yok korsanla mücadele değil sizin sivriliğinizdir.
hatta efsaneler yaratılır: yok sınavda asıl kitabı alanların kitap açmasına izin veriyormuş, fotokopici cemaat göte geliyormuş...
"almak zorunda değilsiniz, alacaksınız!" demektir.(venom, 14.01.2007 01:17)
- seve seve almazsanız sike sike aldırırız demenin kibar yoludur.
- nazik olma durumu. hocanın ilk kitabıysa ilk basısında hata ya da eksik olur, tekrar almak zorunda kalırsınız. diğer basılarında üç beş birşey ekler yine almak zorunda kalırsınız.
başka bir ilginçlikleri de, genelde kitapları anlaşılmaz olur, başka kitaptan çalışıp geçilir o dersten. ilginç tabi..
- kitap almak zorunlu değil sadece tavsiye ediyoruz demek 2 şekilde anlam kazanır.
1:ipe ipe bu kitabı alacaksınız çünkü bu kitabı ben yazdım ve ben bastırdım.kazandığım para parise gitmeme yetmiyor daha fazla kazanmak için sizi yolacağım.ayrıca sorularda bu kitaptan çıkacak yani almazsanız kalırsınız.yaz okulunda yine ben burda olurum ve yaz okulu parasının yanında yine kitaba para verirsiniz.
2:bu daha çok inek diye tabir ettiğimiz çalışkan arkadaşlara söylenen sözdür.
-hocam ben su,bu,o kitaplarını okudum ama bana yetmedi.napıyım?
-valla bu kitabı alma ama okumanı tavsiye ediyorum.hatta dur ben sana veriyim oku gel.
- kitap almak zorunlu olmasa da her bi sınavın sorularını hoca bu kitaplardan soracağını açıklar..o da zorunlu hale getirir
|