gündem
  1. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  2. · günün tek cümlelik özeti
  3. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  4. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  5. · disko kralı
  6. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  7. · günün tek şarkılık özeti
  8. · football derbies
  9. · windsor

kitapçıda müşteriyi sürekli takip eden görevli  

1. insanı kitap okumaktan soğutan görevlidir. ben kitap alırken rahat olmalıyım. dükkanda özgürçe dolaşmalıyım. istediğim kitaba dakikalarca göz atmalıyım. ama peşimde bir görevli olmadan.

bu görevliler siz raflara yönelince hemen yanına gelir ve “ nasıl yardımcı olabilirim?” veyahut “ ne bakmıştınız ben buluyim” derler. sanki illaki bir şey bakıp satın almam gerekiyor. sordukları ses tonunda da insanı aceleye sevkeden bir acelecilik vardır. sanki, müşteri için hemen ne alacaksa alsın gitsin diye düşünürler.

kitap okumak ciddi bir iştir ve kitap seçimide, kitap almak da onun kadar ciddidir. ve ben kitap alırken arkamda beni koskoca dükkanın içinde takip eden kimse istemem. aradığım kitabı gider ben bulurum. müçadele ederim kitap için. kitaplar arasında kaybolmak isterim. zaten hangi kitapsever istemez bunu.

müşteriye karşı çokda nazik olmaya çalışırlar bu görevliler. siz kitaplıklarda dolaşırken o da sizin arkanızdan gelir ve kitaplıklara göz atıyor numarası çeker size. sanki ben senin beni takip ettiğini anlamadım!!. kafanızı ani hareketlerle ona çevirirseniz sizi göz uçuyla izlediğini fark edebilirsiniz.

her ne kadar müşteriye yardım için yapsalarda bunu ben rahatsız olmaktayım. bir de işin diğer boyutu potansiyet hırsız damgası yemeniz. kitap çalma konusunda binlerce sabikanız var sanki de ondan gözetim altında tutuluyorsunuz. alışveriş merkezlerinde de yaparlar bunu. poşet ararlar/alırlar veya bantlarlar ağzını. hoş değildir bu davranış.

burdan kitapçıda çalışan arkadaşlara ve patronlara bir kitapsever olarak tavsiyemdir;

insanlar sizi yardım için çağırmadıkça yanlarına gitmeyin, peşlerinde dolaşmayın. müşteri kaybedersiniz. bırakın rahat rahat baksınlar kitaplarına ve doyasına çeksinler kitap kokusunu bedenlerine.
    (psikopat yazar, 29.12.2007 14:16 ~ 14:17)
  2. sadece kitapçıda değil tüm mağazalarda insanın ensesinde bir adet görevli ile dolaşması çok rahatsız edicidir ama kitapçıda çok daha fazla rahatsız eder. bu konuda yapılan bir araştırmaya göre müşteriler enselerinde dolaşan görevli yerine gerektiğinde şöyle bir bakıp bulunabilen görevliyi tercih etmişler. çoğu mağaza da artık buna uygun davranıyor, davranmayanların da bir an önce uyanması gerekiyor.
    (arapbebek, 29.12.2007 15:34)
  3. adı üstünde "görevli"dir ve peşinizden dolaşmazsa patron dan azar yiyecek insandır, çünkü müşteri peşinden dolaşmaktır onun görevi. burada asıl sorun, onu müşteriyi rahatsız edecek şekilde müşteri yanına konuşlandıran patrondadır. ne müşteri ne de müşterinin rahatsız bakışları altında ezilen görevli onun umrundadır. o, parasının derdindedir sadece.
    (alternatif maliyet, 29.12.2007 15:45)
  4. "gelip giden de epeyce azaldı, gelen de hemen şöyle bi bakıp kaçıyo" diyen kitabevi patronunun konuşlandırdığı görevli.
    (la vie en rose, 29.12.2007 17:16)
  5. elinize aldığınız her kitaba yorum yapanlar vardır mesela insanı kendi gönlüne bırakmaz.kitap tarzınızı anlayınca 'şunu okudun mu , hele hele bunu ???'diye insanın ömrünü tüketir.
    mümkünse kitap okumayan görevli tercihimdir.bırakın peşimi lütfen....
    (solar eclipse, 29.12.2007 19:19)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil