|
|
- mottoları "kitabı okumadım ama" ile başlayan herhangi saçma sapan bir cümledir.
misyonları inançlarını eleştiren ya da onlara direk kafa göz dalan bir kitap yazıldığında ortaya çıkıp mottolarıyla başlayan bir kitap eleştirisi yapmaktır. ilk örnekleri sanırım turan dursun zamanlarına kadar ulaşır ama o zamanlar "kitabı okumadım ama" cümlesini kurmadan direk yazarı öldürerek tepki verirlerdi. şimdi daha bir insan oldular ya da öyleymiş gibi davranıyorlar, emin değilim.
- çeşitli eylemlerine the god delusion ve allah ın kızları başlıkları altında rastlanılabilir.
- (bkz: kitabı okumadım)
- kendileri kitabı okumadıkları halde inanç eksenli bir tartışmada ilk kullandıkları argümanlar "git önce kutsal kitabımızı oku, bi hadis oku, önce git teolog ol gel" türü argümanlardır. belki iyi bir çocuk olurlarsa bir gün tanrıyı bile görebilerler.
- "kitabı okumaya ne gerek, sadece kitabın ismine bakarak kitap hakkında analizlerimi de yaparım, tespitlerimi de ortaya koyarım" sloganı etrafında birleşen üyelerin oluşturduğu birlik. bu da böyle bir iş, nasılı için birlik üyelerinin bazı başlıklardaki yazılarında takip ediyoruz.
- en azından kitabı okumadıklarını itiraf etme dürüstlüğünde bulunmaktadırlar. bir de bunların "aa okudum ben onu çok saçma" diyen yalancı ipnetor versiyonları vardır ki suratları et döveceği marifetiyle rötuştan geçirilmelidir.
- "kitabı okumadım ama filmini izledim" diyebilen kişiler de olabilir bunlar. öyleyse bu birliğin oldukça sinemasever kişilerle dolu olduğu söylenebilir. *
- (bkz: kitabı okumadım ama götümden atarım)
- fraksiyonlarından biri de kuran'ı okumayanlar birliğidir. tıpkı diğer fraksiyonlardakiler gibi bu tarikatın müridlerinin başlıca semptomları da mütemadiyen "kitabı okumadım ama çok saçma" demeleridir.
- (bkz: kitabını okudum aaağbi insanı)
|