kings of convenience 

adana çık aradan

1. her ilk dinleyen gibi simon and garfunkel e benzettiğim sonra biraz nette araştırma yapınca aslında adamların bu durumdan bunaldıklarını öğrendiğim erlend oye ve erik glambek boeden oluşan dadından yinmez norveçli ikili.yaptıkları inanılmaz dingin, rahatlatıcı müzik ile ilgili olarakda; (bkz: norveçte yılda sadece bir cinayet işlenmesi)

albümler için;
    (bkz: quiet ıs the new loud)
    (bkz: riot on an empty street)
    (katil sincap, 19.11.2005 11:44 ~ 11:47)
  2. sevenler koop , belle and sebastian , jazzanova, tosca, thievery corporation da sevdiler...
    (lillymarlin, 15.01.2006 02:18)
  3. norveçin havasından mıdır suyundan mıdır bilemiyorum bu ülkeden çıkan müzisyenler ne yapsa güzel oluyor.koc da böyle bir grup,akustik gitar ağırlıklı vokal ile tamamlanmış eirik ve erlend adında şeker mi şeker iki insana ait sevilinmesi gereken grup.
    homesick,stay out of trouble,i'd rather dance with you şarkıları dinlenmeli.
    (quaver, 15.01.2006 02:37 ~ 19.10.2006 00:36)
  4. misread şarkısıyla tanıdığım(biraz geç tanıdım maalesef) ilk dinleyişimden sonra amanın bulutların üstündeyim dediğim grup.çok sakinleştirici müziği vardır.zaten iskandinavlara hasta olan biri olan ben için nirvanaya ulaşma aracıdır bu grup.ayrıca kendileri reklamdı , zart tı zurttu pek uğraşmazlar.gider turnelerine...kaç kişi gelirse gelsin önemli değil hep aynı performansı gösterirler(istanbul'da 250 satılmış kings of convenience konserine).imaj konusuna da pek girip genç kızların sevgilisi şarkıcı/grup olma hayalleri de yoktur.caymen island ve misread şarkılarını herkese tavsiye ederim.depresyona çok iyi gelir.
    (fakespeare, 09.02.2006 23:28)
  5. terapi niteliğine sahip güzel şarkılar yapan şirin ikili. kendilerini istanbul'da görme şansına sahip oldum. özellikle badly drawn boy'un 'once around the block' şarkısını pek güzel yorumlamışlardır.
    (acabanasil, 04.03.2006 15:00)
  6. parallel lines, days i had with you, winning a battle losing a war gibi harika şarkıları da bulunmaktadır. dinlemeye doyamazsınız..ayrıca misread'in videosu da harikadır bence, çok saf ve sade ve huzur dolu; bahar dalları açmış bir kırda grup üyelerinin mutlu mesut takılmalarını göstermektedir. mutlu olmak için izlenir.
    (smooth, 13.03.2006 23:29)
  7. (bkz: cayman islands)
    (bkz: manhattan skyline)
    (akaydo, 15.08.2006 11:51)
  8. web sayfaları...
    http://www.kingsofconvenience.com/

riot on an empty street albümleri buradan dinlenebilir...
    http://www.fs1.co.uk/...
    (okulluserseri, 06.01.2007 20:56 ~ 07.01.2007 11:48)
  9. grup üyelerinden birinin kendini komik gözlüklü, tembel, en gereksiz ayrıntıları hatırlamakta usta; diğerinin ise karate kid kararında, dağa bayıra tırmanan, yumuşak sesli olarak tanımladığı; "ı'd rather dance with you" adlı parçalarının klibindeki miniklerin bale yerine komik gözlüklü elemanın uydurduğu abidik gubidik dansı yaptıkları dingin ikili.
    (procrastinateduck, 07.01.2007 17:22)
  10. norveçli erlend ve eirik'ten oluşan, zor ve sıkıntılı bi günün ardından dinlemeye başladığınızda "oh be!" dedirtecek, bunun yanında gerek albüm kapakları gerekse videolarıyla da rahatlatacak şahane bi grup. bi de bi hatun var ki her videoda, her albümde muhakkak görüyoruz; o da eirik'in kız arkadaşıymış, ben onu gruptan sanıyordum da "allah allah hatunun ismini niye zikretmemişler ya" diyordum albüm kapaklarını incelerken.
    (alternatif maliyet, 20.01.2007 18:18 ~ 14.01.2008 21:02)
  11. quiet ıs the new loud albümünün ilk şarkısı olan winning a battle,losing the war tavsiyemdir..huzurdur. ayrıca girdiğim her kitabevinde onları duymak mutlu edici bir tesadüf..
    (pilat, 30.03.2007 01:09 ~ 01:17)
  12. yorucu bir iş günü!
    sanki bütün bulutlar üzerinde!
    öyle mi olacak?
    hangisi doğru?
    neredeyim?
    ne işim var burada?
    neleri geride bıraktım?
    neleri özlüyorum?
    pişmanlıklarım mı var?
    olaylar benim istediğim gibi gitmiyor!
    vs.

türden serzenişlerde bulunurken bir anda kendini bir anda bu çocukları dinlerken buluverirsin. hayatın her anının yaşamaya değer olduğunu anlatır bu iskandinav veletleri.

"...
    every day there's a boy in the mirror
    asking me "what are you doing here?"
    finding all my previous motives
    growing increasingly unclear ..."
    (kayıp patika, 09.04.2007 22:13)
  13. "know how" süper şarkıdır, rahatlatır, dinlendirir
    (jalopeno, 28.06.2007 18:17)
  14. ''you and me alone, sheer simplicity'' demişlerdir, bu tek cümleyle bir çok şairi susturmuşlardır.
    hastası mıyız? pek tabii...
    (bkz: know how)
    (jelibonlar uçuşuyor, 15.09.2007 23:51 ~ 16.09.2007 17:18)
  15. bu adamlar için norveç'in bülent ortaçgil'leri demişiğim vardır...
    (vikartindur, 14.01.2008 20:50)
  16. şimdiye kadar yayınlanmış 3 albümleri aşağıdaki gibidir;

2004 riot on an empty street
    2001 quiet is the new loud
    2000 kings of convenience
    (paula schultz, 20.01.2008 11:46 ~ 11:46)
  17. sorry or please ile başlanması gereken grup. zaten sonrasında bırakılamıyor. huzur müziği yapıyor adamlar, huzura ihtiyacınız olduğunda da playlistinizde yerini alıyor kendiliğinden zaten.
    (vocky, 09.04.2008 03:31)
  18. eğer gerçekten aşıksanız,gold in the air of summerı pek tavsiye etmem.insan sevdiği kişiye tapmaya başlar ki 'it's a good thing that you came along with me' cümlesinden sonra da uçuk fikirler kanınıza girmeye başlar.
    (benim ne isim var burada, 21.07.2008 01:02)