|
|
- garez,öç almayı amaçlayan gizli düşmanlık.
- insanın düşebileceği en aciz durumlardan biri...
(skuba, 27.08.2005 03:59)
- aşk gibi bir duygudur; ikisinde de asla unutmazsınız.
- bazı eski geleneklere göre(sanırım kökeni afrikaydı) kini yenmenin yöntemi, kin duyduğun insana hediye vermekmiş. ve tam olarak geldiği yeri bilmediğim bu inancın kıskançlık, nefret, öc gibi diğer olumsuz duygular içinde tedavi şekilleri olduğunu biliyorum.
- sevginin, umudun bittiği yerde yeşerir, ve büyür..
- sonu olmayan dipsiz kuyu, içine ne kadar girerseniz etrafınız o kadar kararır.
- bir kez edinildimi bırakması çok zor olan duygu. kaçınmak gerekir yoksa yakanızı bırakmaz.
- yerine ve adamına göre çok nadir zamanlarda alıp alıp sattığım şey... kinci miyim neyim yoksa...
(bkz: kendi kendine soru cümlesi sokmak)
- omuzdaki yük. (olsa gerek). -söylenildiği gibi- kargalara özgü kalsa keşke. onlar yüz bilmem kaç yıl yaşıyorlar hayatlarının bir kısmını kin uğruna gözden çıkarmaları çok ilginç değil. peki ya insanlar? en fazla seksen doksan yıl yaşarken, yarının da garantisi yokken neden kalbini pisletir ki? ben böyleyim kurtulamıyorum diyen varsa; ben bir şeyler duydum: kin duyulan kişiye hediye vermek bu duyguyu azaltıyormuş.
(jossimo, 07.11.2007 20:49 ~ 01.06.2008 18:26)
- en kalitelisi "deve" marka olandır, başka marka alınmamalıdır.
- insanın; kendi kendini zehirlediği en etkili toksinidir.
- gözü kördür. aynı aşk gibi ama aralarında bir fark vardır. aşk bir varlığın kötü taraflarını göremezken, kin iyi yönlerini görmekten yoksundur.
- çop kuvvetli bir duygudur.kendine yapılanı asla affedememe güdsünden meydana gelir.kin ya da kindar olmak belki kontrol edilebilir bir şey değildir ama bu duygudan dolayı karşıdakine zarar verme eylemi mutlaka kontrol edilebilir.
akıllı olmak lazım...
- bencilliğin çocuğudur.
- sevgi,nefret,affedicilik ve intikam adına ne varsa bunların hepsini yüreğin derinliklerinde cenke tutuşturup;sevgiyi nefrete,affediciliği intikam duygularına yenik düşürmektir.sonunda elde edilen yalancı galibiyetin meyve çekirdeğinin yüreğimizde kök salmasına izin vermektir.
- yunus emre'nin düşmanı olduğu insani duygu.
adımız miskindir bizim
düşmanımız kindir bizim
biz kimseye kin tutmayız
kamu alem birdir bize
- insanı kör,sağır ve kalpsiz eden ve sadece karanlıkta yolculuk yapılan labirenttir.
- çoğu kez kinlenenin bir tarafında olmadığı, gereksiz taşınan yük.
(heidi, 22.05.2008 21:43)
- emin bülent serdaroğlu şiiri;
kin
göster sema-yi mağribe yüksel de alnını ,
dök kalb-i saf-ı millete feyz-i beyanını !
al bayrağınla çık,yürü sağken zafer nüma ,
bir gün şehit olunca sen , olsun kefen sana !
ey makber-i muazzam-ı ecdadı titreten ,
düşman sadası,sus, yine yükselme gölgeden !
kafir ! hilal-i rayet-i islam' a hürmet et ,
toplar boğar hitabını dağlarda akibet..!
dağlar lisana gelse de anlatsa hepsini ,
binlerce can dirilse de nakletse geçmişini !
garbın cebin-i zalimi affetmedim seni ,
türk'üm ve düşmanın sana kalsam da bir kişi..!
ben şurezar-ı kalbimi kinimle süslerim ,
kalbimde bir silah ile ferdayı beklerim .
kabrinde müsterih uyu ey namdar atam !
evladının bugünkü adı sade intikam..!
- bu duygudan ne kadar uzaksanız, o kadar insansınız.!
(pincir, 25.08.2008 01:19 ~ 01:20)
|