kimya mühendisliği  

adana çık aradan

1. bir zamanlar bölüm başkanımızın yaptığı açıklama ile kimyacının yanında mühendislikten , mühendisin yanında kimyadan bahseden meslek dalı.
    (tekne, 08.04.2004 16:31)
  2. pek çok arkadaşımın okuduğu, her hafta verilen grup ödevleriyle öğrencilerinin çıldırma noktasına gelmesine sebebiyet veren bölüm.
    (iris, 16.04.2004 00:16 ~ 00:16)
  3. kurtlar vadisinde çapsız abidin'in mafya olmadan önceki mesleği
    (atlantis, 30.05.2004 02:13)
  4. kozmetik, ilaç, petrol, pvc, polimer, boya, kağıt, plastik endüstrilerinde çalışan mühendislik türü. asıl branşı üretimdir. bu maddelerin en ekonomik ve en verimli şekilde üretilmesinin yollarını araştırır, bulur ve uygular. laboratuarda kimyagerler çalışır, kimya mühendisleri laboratuardan sorumlu olabilir. su arıtımı ve her türlü maddenin analizini de yaparlar. uzmanlık konuları proses ve kalite kontroldür
    (bkz. proses)
    (mavio, 21.07.2004 20:31 ~ 11.10.2004 02:58)
  5. bir kimya mühendisi iş hayatında laboratuarda çalışmamasına rağmen eğitiminin 1-2 yılını laboratuarda geçirdiği için özel hayatında bunun faydasını görür. ayyaş insanların her gece içerek kazandıkları beş bira içiyorum anca çakırkeyif oluyorum özelliğini, laboratuar ortamında havadaki etil alkolü soluya soluya kazanırlar

not: laboratuarda çalışanlar laborantlar ve kimyagerlerdir
    (mavio, 11.10.2004 14:25)
  6. daha birinci yılımın birinci döneminin ortasına bile varmadan özellikle lab ödevleriyle beni kendinden soğutmayı başarmış bölüm.
    (erb, 01.12.2005 19:41 ~ 19:42)
  7. kimyager yerine konulmaktan hiç haz etmeyen insanların bölümü.haklılar çünkü boşuna mı boru gibi mühendislik derslerini alıyorlar.o yüzden neymiş efendim kimyacı değil kimya mühendisiymiş işlerinin adı.
    (yoköylebirseykandırmıslarseni, 15.04.2006 02:14 ~ 02:28)
  8. meslek olarak sevdiğim, bölüm olaraksa nefret ettiğim şey. mezun olduğumda* sevmeye başlıcam sanırım.
    (culdesac, 16.09.2006 22:12)
  9. 2006 yılı itibariyle amerika'da en saygın mühendislik dalıdır.
    (yasal uyarı, 02.04.2007 11:23 ~ 16.04.2007 20:24)
  10. proses olarak adlandırılan dört başı mahmur bir tanımda at koşturan mühendislik dalıdır. böylelikle mezunları okulda gördükleri tasarım vs. derslerinin doğrudan hayata geçtiğini gördüklerinde keyiften dört köşe olurlar. tecrübe kazandıkça mühendislik çözümleri de tadından yenmez.
    öte uygulama olarak istekleri, mekanikçileri çıldırtma noktasına getirebilir. ancak bu istekler bile başlı başına diğer mühendislerin gelişmesi için bir araç olarak kullanılabilir.
    (jellicle, 02.04.2008 20:50 ~ 20:51)
  11. okuyanların kimyacı denmesine gıcık olduğu, genelde kolay girilip zor çıkılan (5 ila 7 arasında değişiyor tabii 4 senede bitirenlere de hörmetler), 4 yılda bitirenlerin bile büyük bir çoğunluğunun organik kimya, proses gibi derslerden kaldığı fakat mezunlarının çalışma alanlarının geniş olması dolayısıyla kesinlikle aç kalmadığı mühendislik bölümü.
    (emo the unlucky polar bear, 21.07.2008 04:16)
  12. çoğu zaman kimya bölüm okuyanlarla karıştırılan (bkz: kimyager) meslek dalı. fabrikalarda daha çok üretim bölümünde görev yaparlar. her fabrikada en az bir tane kimya mühendisi olması gereklidir.
    (zumrudu anka, 05.01.2009 22:30)
  13. çan sisteminin olduğu üniversitelerde tembel erkek öğrencilerin kesinlikle okumaması gereken bölüm
    (22santim, 22.01.2009 20:00)
  14. ''girilir ama çıkılmaz'' dedirten bir bölümdür eğer isteyerek gelmediysen.
    ama yok ben bu bölümü istiyorum kardeşim diyerek geldiysen yeme de yanında yat.
    ha bu arada bu bölümden mezun olanların ''kimyager'' değil ''kimya mühendisi'' olduğunu vurgulamak isterim.
    (chemeng, 02.02.2009 22:44)
  15. kimya mühendislerinin sektörde sorumluluk aldığı bölümler:
    - araştırma-geliştirme,
    - proses tasarımı ve optimizasyon,
    - fabrika organizasyonu ve işletme ,
    - kalite güvence, güvenlik ve çevre kalitesi,
    - teknik satışlar ve servis,
    - pazarlama,
    - yönetim.
    (huysuz, 15.03.2009 16:03 ~ 16:04)
  16. kimya mühendisliği gıda, boya,petokimya,ilaç,cam,çimento,plastik,....tekstil gibi çok geniş bi alana hitap ettiği için adaylar birçoğundan birşey bilmeyerek mezun olur.öğreneceği şeylerin çoğunu iş hayatında öğrenir.(tecrübe feedback leri ile sabittir.)
    üretimde çalışıyorsa yaptığı işleri başka bir mühendislik eğitimi almış insanda yapabilir zira elektronik ya da inşaat gibi yaptığı işi ancak ve ancak kendileri yapabilen mühendisler değildirler.zaten çoğunlukla denetçidirler.
    lisans sırasında proses tasarlarlar, reaktör tasarlarlar, unit operations da destilasyon kolonu ve bilumum zımbırtı dizayn ederler ama gerçek hayatta bunların hiçbirini yapmazlar çünkü iş yerinde öğrenirler ki bunların hepsi hazır alınır ve hatta hatta görürler ki makinanın bir ucundan veriyon öbür ucundan çıkıyor.e peki kozan arge de ne yapıyolar? efenim argede o chemical reaction engineering, mass transfer vs gibi karizmatik mühendislik dersleri bi kenara bırakılır yerine kimya bilgisi kullanılır.o nedenle fiziko organik ve hele de analitiğe çok önem vermek gerekir.zaten kimya demek analitik kimya demektir.gerisi teferruattır.
    (kozan, 17.03.2009 23:07)
  17. kimya muhendisleri kimya,organik bilmezler. termodinamik,modelleme,akışkanlar mekaniği,endüstriye yönelik temel işlemler deneyleri,reaktör ,ısı transferi,proses kontrol,fabrika tasarımı gibi dersler öğrenirler. hele ki proses kontrol tadından yenmez. proses mühendisliği demek daha doğru olur.
    (pinkflamingo, 30.04.2009 23:56 ~ 06.05.2009 20:51)
  18. +ne zaman bitiyo okul?
    - e var biraz daha..
    +hmmmm iyi iyi geç olsun güç olmasın
    -orası öyle...
    +kimyager mi olcan bitince yani sabun felan hee?
    -yok biz sabun yapmıyoruz..
    +hmm aslında öğretmenlik de fena değil kızlar için?
    -yok ben düz kimya mühendisi olcam
    +e ne farkınız var kimyagerlerden?
    - e türkiyede bi farkımız yok doğru

+sen kimyacıydın dimi?
    -yok ben kimya mühendisiyim
    +ooo tamam senin kimyan süperdir, şimdi şu çift bağ yapan karbon var ya..
    - biz bi genel kimya bide organik falan gördük, gerisi bizim hep mühen....
    +dur dur, cok temel bişi ya kesin hatırlarsın...
    -ya hem ben o dersleri aldığımdan beri çok zaman geçti!?!
    +ooo sende kimyacıyım diye dolaş
    -!???!!?
    (pinkflamingo, 03.05.2009 14:46 ~ 14:53)
  19. bir arkadaşımın söylediğine göre ;türkiyede en sosyal mühendislilerin yetiştiği bölüm(üm). zor bir mühendislik dalıdır diğer temel mühendislikler gibi.2.sınıfta chemical proses calculations gibi tadından yenmez(!) bir dersi vardır sonraki dönemlerdeki dersleri yaşayıp görücem..aslı prosess mühendisliğidir hatta bir ara odtülü öğrencilerin isminin prosess mühendisliği olması konusunda direttiklerini duyduğum ki bence de öyle olmalı,hatta bazı üniversitelerde kimya ve prosess mühendisliği olarak açılan bölüm.amerikada 2006 yılında en saygın mühendislik ünvanını almıştır.en can sıkıcı tarafı bilmeyenlere kimyagerle arasındaki farkı açıklamaya çalışmaktadır ha bi de anlamazlar bu insanlar.gel oku da gör denilesilerdir.mezunlarının çalışabilecelekleri alanlar geniştir.
    (en kötü ihtimalle, 28.10.2009 12:11)