|
|
- yaran olaylara bir başlangıç olabilecek soru:
------alıntı------
- ayıptır sorması, kimlerdensin dayı?
+ hıyartolardan....
- neee?!!!
+ ne oldi? sen kimlerdensin?...
- davarolardan...
+ neeee?!!!
------alıntı------
(bkz: davaro)
- memlekete gittiğimde otobüs durağında tanımadığım bir teyzenin sorduğu soru.
teyze- gızııımm kimlerdensiinn
dream- buyur teyze?
teyze- altıparmakların gızımısın ki acep, abovv nası da böyümüşsüng
dream- yok torunuyum ( acaba kemerli burnumdanmı anladı ? )
- (bkz: çerkeslerde aristokrasi)
(bkz: çerkes sülale adları)
- memlekete gidildiği zamanlar sıkca karşılaşılan sorudur. ilk kez gidildiği zamanlar her adım başı yaşlı amcalar-teyzeler tarafından sorulur. insan sıkılır,bunalır ama kırmak istemez yaşlı kişileri sürekli söyler. cevap ağıza yapışır
- nasılsın yeğenim
- bıdıbıdıgillerden
- yeğen şu hortuma bir zahmet uzatsana
-bıdıbıdıgillerden
zaman geçtikce sizi tanırlar. diğer yerleşim alanlarına gitmek istersiniz gezmek amacıyla.
- kimlerdensin yeğenim
- (yine mi mına koyim) ben buralı değilim amca
- olsun sen söyle ben tanırım
-bıdıbıdıgillerdenim
- çıkaramadım
(dağılın lannnn)
cevabı vermek zorundayızdır.
- savaşa hiç gerek yok adlı parçada sorulan soru.
"kimlerdensin onlardan mı petrolden mi savaştan mı..."
bazı durumlarda illa bir seçim yapmanız beklenir; ya bizdensin ya onlardan ortası yok yani... ya bir ya sıfır... kimi zaman fanatizm olur adı ya galatasaraylısın ya fenerbahçeli. kimi zaman ileri boyutta faşizm olur; ya bizim ırktasındır ya da değilsindir. kimi zaman politik görüşte olur; ya sağcısındır ya solcu... hatta kimi zman aşk olur adı; ya benimsin ya toprağın... ama orta yolu yok mudur ki bunun? kavga etmeden, kırmadan, kırılmadan yani...
sahi, siz kimlerdensiniz...
- küçük yerlerde insanların birbirini tanımaları için kullandıkları yegane soru. olası bir diyalog:
-kimlerdensin yiğen
-sidikligillerden amuca
-sen sidikli himmetin oğlu musun
-he amca o benim bubam olur.
- doğduğum ilçede ev ile çarşının (yani bakkalın) arası uzak olduğundan çocukluğumda hergün 25 dakika ekmek almak için yürümeme neden olan durumdur. zira 10 dakikası yolda, 15 dakikası sen kiminsin gızımsorularına verilen cevaplarla geçerdi. hele bir teyze vardı ki, hergün bıkmadan usanmadan bu soruyu sorardı. dün de sordunuz deyince "üstünü değiştirmişsin bilemedim zahir" derdi. bunun üzerine ekmek almaya hep aynı tişört ve etekle gitti bu bünye.
|