- attila ilhan'ın can alıcı bir şiiri.
kimi sevsem sensin / hayret
sevgi hepsini nasıl değiştiriyor
gözleri maviyken yaprak yeşili
senin sesinle konuşuyor elbet
yarım bakışları o kadar tehlikeli
senin sigaranı senin gibi içiyor
senden nedense vazgeçilemiyor
her şeyi terk ettim / ne aşk ne şehvet
sarışın başladığım esmer bitiyor
anlaşılmaz yüzü koyu gölgeli
dudakları keskin kırmızı jilet
bir belaya çattık / nasıl bitirmeli
gitar kımıldadı mı zaman deliniyor
kapıların kapalı girilemiyor
kimi sevsem sensin / senden ibaret
hepsini senin adınla çağırıyorum
arkamdan şımarık gülüşüyorlar
getirdikleri yağmur / sende unuttuğum
hani o sımsıcak iri çekirdekli
senin gibi vahşi öpüşüyorlar
in misin cin misin anlamıyorum(dr conners, 30.09.2005 21:50)
- açıklamalı meali; senden sonra kimseyi sevmedim olan şiirsel anlatım.
(amidala, 07.12.2005 22:57)
- (bkz: senden sonra herkes sen)
(felisfelidae, 28.03.2006 01:59)
- kimi sevseniz odur, o olacaktır.herkeste ondan bir parça vardır.ama kimse bütünüyle o olamaz.o beyninizde yarattığınız ve ancak hayalleriyle odanızı aydınlatacak bir düştür sadece.bir gün gelir anlarsınızki bütün kapıları kapalıdır ve siz gerçeği kabul edene kadar asla açılmayacaktır.
(küçük prens, 03.04.2006 20:03)
- psikolojide aktarım denen olgu, önceki ilişkilerimizi sonradan yaşadıklarımızda farkında olmadan yeniden yaşama, misal babayla problemler yaşayıp sonradan okulda vs. de otoriteye düşman olma, anneyle, kız arkadaşla olan problemleri yada güzellikleri sonraki kadınlara taşıma gibi. bir çeşit geçmişin hayaletlerinin insanın peşini bırakmaması, bu açıdan aileyle erken dönemde yaşanan ilişkiler, oluşturulan roller bireyin sonraki hayatında da bir şekilde tekrarlanma eğiliminde, sürekli aynı senaryonun farklı oyuncularla oynanması gibi.
(genaro, 03.04.2006 20:21 ~ 20:22)
- attila ilhan'ın muhteşem denilecek şiirlerinden biri.
"kimi sevsem sensin.. kime baksam senden bir parça. her yüzde sen, her beden de senden bir bölüm. farketmiyor kiminle olduğum. hepsinin yerine seni koyuyorum."(dedim ve noktayı koydum, 01.10.2008 00:30 ~ 08.08.2009 09:59)
- "ayrıldık ama unutamıyorum."un üstad tarafından söylenişi.
(maia, 01.10.2008 10:41)
- ve ben aslında senle başladım sevmeye, gittiğindeyse sana dair her şey gibi sevgimi de aldın yanına. bende kalan ben gibi yetmedi bıraktığın kırıntılar sevmek için senden sonra kimseye...
(olea, 02.02.2009 04:43)
- tek kelimeyle muhteşem bir atilla ilhan şiiri'dir...
(içimde bi şey var, 02.02.2009 15:58)
- sevilen kişinin 'o' olmadığı anlaşıldığında terketmeye sürükleyebilecek, sapkın aşıklık durmunun altında kalmış zatın söyleyebileceği kırık dökük cümlecik.
(kırmızı kara ağaç, 31.07.2009 15:58)
- atilla ilhan ın en güzel şiirlerinden biri bana göre.
kimi sevsem sensin / senden ibaret
hepsini senin adınla çağırıyorum
çağırılana değil de çağırana çok koyuyordur bu şiirde. başkalarında onu aramaktır, bulamamaktır. ve tabi bulamayacak olmaktır.(vanilla, 05.02.2010 13:14)
- (bkz: camdan kalp)
(bkz: funda arar)
(bkz: http://www.dailymotion.com/...)(syst, 05.11.2010 02:40)
- odamın kapısında bulduğum şiir kitabı. hayırdır inşallah, dinimiz amin.
(sapple, 04.04.2011 22:49 ~ 22:50)
- vuslat derler kavuşma, olmayınca bu oluyor. adı mıh gibi akılda kalıyor. bu durum başa gelen bir şey belli.başa gelince kurtulmak kolay olmuyor. halletmen lazım. bir şekilde içinde bir yerlerde halletmen lazım durumu. halletmek kolay değil. önce damarlarına kadar ineceksin. hücrelerine. o kişiye duyduğun anlık gürültü değil besbelli bir fırtına olmuş nakşetmiş içine. ilacı zamandır öyle görünüyor.sakince kabulleneceksin durumu. hayatın üstüne gideceksin. kafandaki obsesyonu açacaksın ileriye doğru. böyle kalırsa yer bitirir seni. kendin olarak sıyrılacaksın bu durumdan.bir sevgiye ulaştın mı geçer. tatlı bir anı olarak kalır sadece.bir çift göz bir inanış ilacıdır bunun. ama bir zaman geçmeli mutlaka iyileştirmen için kendini.bir ulvi hata yapmışsındır ki bu durumdur yaşadığın.onu bulacaksın sonra halledeceksin.insan tekinin ilacı bir samimi sevgidir.aşk ayrı.
o ancak hafifler geçmez bütünüyle.bundan öğreneceğin şudur. birisine yalansız dolansız oyunsuz açtın mı yüreğini sen değil artık hep o düşünür.yaz bir köşeye bunu ilaç budur.pişmanlığın olmadığı durumdur kurtuluşun.kimi sevsem sensin durumu bir gün aşılır merak etme. yalansız dolansız olmak hali sadece ahlaki değil zihinsel de bir kavrayıştır.
usta bence şiirinde çok şey anlatıyor.(3400, 04.04.2011 23:23 ~ 23:28)
- özleminin şuh bir telaş olduğu gece yarılarında yazacağım sana, çıplak kalmanın ilk harfini.
dokunuşlar bedenimdeki mağrur kaleleri bir bir yıkıp geçerken, alev alev bir günaha gireceğim...
ibadetlerimin kıblesi, mabedimm(...)
sanki daha önce hiç kimse öpmemiş gibi, kimi sevsem sensin...(noctiluca milliaris, 04.04.2011 23:29)
- (bkz: takıntı)
(breathxx, 05.06.2012 23:13)
- http://bit.ly/...
(hakandemir, 22.07.2012 14:11)
- can kaybından öldürebilecek nitelikte olan şiir.
(leblebi tozu, 26.10.2012 12:42)