|
|
- (bkz: bir ben var benden içeri)
- kim ooo sorusuna benim diye cevap vermek için yapılmış bir takım aletler de mevcuttur.bir düğmeye basıp kim oo die sorarsınız aşağıdaki kapıda olan insan istisnasız benim der...ve bu alet hiç bir amaca hizmet etmez..kim ooo sorusuna evet diye cevap vermek doğanın bir kanunudur adeta...
- sadece tanıdığın,hatta hatta sesini tanıyan insanlara karşı sergilediğin tavır.şahsen tanımadığım biri böyle bir soru sorduğunda "ben mugurg" diyorum.hatta bazen ben yan komşu falan gibi sıfatlarımı bile kullanmaktan çekinmiyorum.
- (bkz: ne diyem mahmut mu diyem)
- sırf "bakalım beni sesimden tanıyabilecek mi?" meramını gidermek için yapılan eylemdir.kim o sorusunu soran kişi bu durumda teste tabi tutulur.eğer soruyu sorduğunuz kişinin size bozulmasını istemiyorsanız,tanımasanız da otomatik tuşuna basarak kapıyı açınız.yok ben realistim,toplumsal baskılara karşı gelirim diyorsanız tanımadığınız zaman tanıyamadım deyiniz.ondan sonraki surat asmalara da katlanırsınız tabii ki.bir de kim o yerine alo demek vardır o da ayrı bir konudur.
- düafonda gelişen default diyalogtur.
- zaten soruyu soran kimsenin koşullanmış bünyesi ne derseniz deyin kapıyı açacaktır. yakındaki bir kebapçının ismini vermek hoş örneğin. ya da overlokçu.
- eğer soruya cevap veren şahsın sesi tanınmıyorsa, kişinin "kimsin be mınıskym" diye düşünmesi çok olasıdır...
- kapıyı çaldığımda kardeşimle aramda geçen konuşma:
-kim ooo
-ben
-sen kimsinn
-salaak
-tmm ehiehi
- "kim o" dediğinde karşıdan "benim" diye karşılık verilmesinden rahatsızlık duyanlar için etkili bir çözüm yolu vardır. o da kişinin soruyu "kimsiniz" diye yöneltmesidir. sonuçta "kim o" sorusuna "o ayşe" diye yanıt verilmesini beklememelidir kişi. o zamiri gizli özne olarak kullanılsa dahi garip bir durum vuku bulacaktır. zaten tanımadığımız bir kişinin gelip de "benim" dediği görülmemiştir pek. ayrıca şu da vardır ki ses tanınmasa dahi o kapı açılır gelenin kim olduğunun anlaşılması amacıyla... üstelik hiçbir postacı ya da kargo elemanı geldiğinde benim dememektedir. tanıdık kişi ses vermek amacıyla böyle bir anlam bozukluğuna yol açmaktadır görünürde.
postacı "postaa" der. kapıcı "kapıcii" der. evin 25 senelik çocuğunun kalkıp "o çocuğunuz" diyecek hali yoktur. ya da evin babasının kalkıp da "şehabetttin gündoğdu. 40 senelik kocan... aç ulan kapıyı!" demesi beklenilmemelidir.
(bkz: kapı çaldığında aşağıya kim o diye bağırmak)
(bkz: önce kapı otomatiğine basıp sonra kim o diyen kişi)
(bkz: kim o)
(bkz: kimsiniz)
- -kim o?
-ben!
-hangi ben?
-ben affleck!
tamam kabul ediyorum iğrençti. sustum.
- annemin enterasan bi şekilde sündürdüğü garip bi diyalogdur.
annem:kim o?
ben:benim anne.
annem:kızım sen misin?(ki annemin tek kızı benim)
- soruyu soran kişinin, sizi sesinizden tanıyacağını biliyorsanız gayet mantıklı olan eylem. retorik bir soruya verilen cevap da olabilir.
- (bkz: telefonu kim o diye açmak)
- telefonda "nerdesin?" sorusuna "burdayım" cevabı veren ismail yk modundan daha sağlıklı, daha akla yatkın bir cevap şeklidir.
(bkz: şappur şuppur)
- -kim ouuğğ!
-ben
-sen derken?
-sen demedim ben dedim
-neresinden tutsan elinde kalıyor
-beni kimse tutamaz
-tabi tutamaz koçum yürrü be!
-kapıyı açsanız
-bu kadarı yetti bana, devamını istemiyorum, bünye meselesi...
-.........
-anlamadın dimi? gel lan içeri sevimli misin ne boksun
- (bkz: kara murat benim)
- (bkz: eve gelen insana geldin mi diye sormak)
|