belki ilginizi çeker
  1. · kim o sorusuna verilmeyecek cevaplar
  2. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · zongul ducks
  2. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  3. · günün tek şarkılık özeti
  4. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  5. · yılmaz özdil
  6. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  7. · thierry henry
  8. · kahpe
  9. · istifa

kim o sorusuna benim diye cevap vermek  

sayfa  / 2
  1. (bkz: bir ben var benden içeri)
    (geukka, 25.02.2007 03:27)
  2. kim ooo sorusuna benim diye cevap vermek için yapılmış bir takım aletler de mevcuttur.bir düğmeye basıp kim oo die sorarsınız aşağıdaki kapıda olan insan istisnasız benim der...ve bu alet hiç bir amaca hizmet etmez..kim ooo sorusuna evet diye cevap vermek doğanın bir kanunudur adeta...
    (goddess of the cemetery, 25.02.2007 03:50 ~ 03:51)
  3. sadece tanıdığın,hatta hatta sesini tanıyan insanlara karşı sergilediğin tavır.şahsen tanımadığım biri böyle bir soru sorduğunda "ben mugurg" diyorum.hatta bazen ben yan komşu falan gibi sıfatlarımı bile kullanmaktan çekinmiyorum.
    (mugurg, 25.02.2007 03:58)
  4. (bkz: ne diyem mahmut mu diyem)
    (chicaloca, 25.02.2007 17:30)
  5. sırf "bakalım beni sesimden tanıyabilecek mi?" meramını gidermek için yapılan eylemdir.kim o sorusunu soran kişi bu durumda teste tabi tutulur.eğer soruyu sorduğunuz kişinin size bozulmasını istemiyorsanız,tanımasanız da otomatik tuşuna basarak kapıyı açınız.yok ben realistim,toplumsal baskılara karşı gelirim diyorsanız tanımadığınız zaman tanıyamadım deyiniz.ondan sonraki surat asmalara da katlanırsınız tabii ki.bir de kim o yerine alo demek vardır o da ayrı bir konudur.
    (the blades, 25.02.2007 17:46 ~ 22.03.2007 20:40)
  6. düafonda gelişen default diyalogtur.
    (keyif pezevengi, 25.02.2007 18:14)
  7. zaten soruyu soran kimsenin koşullanmış bünyesi ne derseniz deyin kapıyı açacaktır. yakındaki bir kebapçının ismini vermek hoş örneğin. ya da overlokçu.
    (sigur ros, 25.02.2007 18:20)
  8. eğer soruya cevap veren şahsın sesi tanınmıyorsa, kişinin "kimsin be mınıskym" diye düşünmesi çok olasıdır...
    (manticore, 25.02.2007 18:28)
  9. kapıyı çaldığımda kardeşimle aramda geçen konuşma:
    -kim ooo
    -ben
    -sen kimsinn
    -salaak
    -tmm ehiehi
    (pedaliza, 25.02.2007 18:45)
  10. "kim o" dediğinde karşıdan "benim" diye karşılık verilmesinden rahatsızlık duyanlar için etkili bir çözüm yolu vardır. o da kişinin soruyu "kimsiniz" diye yöneltmesidir. sonuçta "kim o" sorusuna "o ayşe" diye yanıt verilmesini beklememelidir kişi. o zamiri gizli özne olarak kullanılsa dahi garip bir durum vuku bulacaktır. zaten tanımadığımız bir kişinin gelip de "benim" dediği görülmemiştir pek. ayrıca şu da vardır ki ses tanınmasa dahi o kapı açılır gelenin kim olduğunun anlaşılması amacıyla... üstelik hiçbir postacı ya da kargo elemanı geldiğinde benim dememektedir. tanıdık kişi ses vermek amacıyla böyle bir anlam bozukluğuna yol açmaktadır görünürde.
    postacı "postaa" der. kapıcı "kapıcii" der. evin 25 senelik çocuğunun kalkıp "o çocuğunuz" diyecek hali yoktur. ya da evin babasının kalkıp da "şehabetttin gündoğdu. 40 senelik kocan... aç ulan kapıyı!" demesi beklenilmemelidir.

(bkz: kapı çaldığında aşağıya kim o diye bağırmak)
    (bkz: önce kapı otomatiğine basıp sonra kim o diyen kişi)
    (bkz: kim o)
    (bkz: kimsiniz)
    (kaleydoskop, 25.02.2007 20:08)
  11. -kim o?
    -ben!
    -hangi ben?
    -ben affleck!

tamam kabul ediyorum iğrençti. sustum.
    (geceninpencesi, 25.02.2007 21:00)
  12. annemin enterasan bi şekilde sündürdüğü garip bi diyalogdur.
    annem:kim o?
    ben:benim anne.
    annem:kızım sen misin?(ki annemin tek kızı benim)
    (nagişşş, 25.02.2007 21:30)
  13. soruyu soran kişinin, sizi sesinizden tanıyacağını biliyorsanız gayet mantıklı olan eylem. retorik bir soruya verilen cevap da olabilir.
    (ornitrin, 25.02.2007 22:40)
  14. (bkz: telefonu kim o diye açmak)
    (heliad, 25.02.2007 23:24)
  15. telefonda "nerdesin?" sorusuna "burdayım" cevabı veren ismail yk modundan daha sağlıklı, daha akla yatkın bir cevap şeklidir.

(bkz: şappur şuppur)
    (billie jean, 13.11.2007 17:04 ~ 17:05)
  16. -kim ouuğğ!
    -ben
    -sen derken?
    -sen demedim ben dedim
    -neresinden tutsan elinde kalıyor
    -beni kimse tutamaz
    -tabi tutamaz koçum yürrü be!
    -kapıyı açsanız
    -bu kadarı yetti bana, devamını istemiyorum, bünye meselesi...
    -.........
    -anlamadın dimi? gel lan içeri sevimli misin ne boksun
    (diazepam, 13.11.2007 17:31 ~ 17:31)
  17. (bkz: kara murat benim)
    (galileogalilei, 13.11.2007 17:31)
  18. (bkz: eve gelen insana geldin mi diye sormak)
    (raziel, 13.11.2007 17:35)
  19. kapı çalınıyor.

tak tak tak..

- kim o?
    - ben. aç!

işte sorun burada başlıyor. ben kim? sen kim? hem neden açılıyor o kapı?

o değil de, o kapı farketiyseniz hep açılıyor. hiç; sen kimsin? neden açacakmışım diyen olmuyor. bunu gözlemliyorum bir süredir. ne garip bir milletiz lan? geçen gün durakta otobüs bekliyorum. apartman kapısına oturmuşum amele gibi. bir adam apartman kapısına yanaştı yol verdim geçti. zile bastı. yukarıdaki abla kim o? dedi zilin hoparlöründen. benim aç! dedi adam. pat kapı açıldı. oh ne güzel. benim demek yeterli kapı açtırmak için. anarşist mi, terörist mi, gaspçı mı hiç soran yok. yok uzun uzun konuşsalar sesinden anladı diycem ama sadece "benim" bazen de "ben" gibi kısacık sözlerle kapıdakinin kim olduğu anlaşılıyor demek ki.

bizim evde durum o kadar farklıdır ki. anahtar ağırlık yapıyor diye bazen evde bırakırım. gece yarısından sonra kapıyı çalarım, uyumayan birinin olacağını bilerek. peder bey; kim o? der kalınca bir sesle. "benim" derim ben de. sen kimsin? der arkasından. ulan baba açsana kapıyı işte. gece vakti kaç kişi çalar senin kapını. benim der ve arkasına ismimi ilave ederim.

- kim o?
    - ben
    - sen kimsin?
    - benim murtaza.
    - hangi murtaza? parolayı söyle
    - baba açar mısın kapıyı.
    zıızzzzzzzztt.
    - polis çağırıyım mı? beraber sorguya çekin beni.

ulan bizim eve neden "ben" yanıtıyla giremiyorum? ayak üstü sorguya çekiliyorum? doğru ya lan; dünyanın binbir türlü hali var. imza babam..
    (jesta jesta, 11.11.2008 13:51)
  20. (bkz: kim sorusunu cv ile yanıtlamak)
    (bkz: sesten tanımak)
    (dream endless, 11.11.2008 13:52)
  21. aslında farkında olmadan ve mantığını anlamadan istemsizce yapılır.içten içe ; ''sesimden tanır nasılsa'' mı yatar bilmiyorum ama işi vıcıklaştırıp farklılaştırmaya çalışanların kullandığı alternatif yanıtlar bence daha saçma.

-kim o?
    +kilimci.aç kızım.

(bu benim babam (olamaz)
    (zefura, 11.11.2008 13:55)
  22. (bkz: x sen mi geldin)
    (bkz: uyuyor muydun)
    (bkz: ev telefonunu arayıp nerdesin diye sormak)
    (dream endless, 11.11.2008 14:03)
  23. "size kim lazımdı?" diye karşılık vermekten iyi bu. hayır, bunu da yapan şakacı şahsiyetler var, uydurmuyorum.

alternatifleri de geliştirilebiliyor tabi. mesela biz ailecek oturup buna kafa patlattık. ekonomik kriz işte, boş kalınca insan ha bire bir şeylere kafa patlatıyor. neyse, herkese bir kod verdik ailede. kod dediysem de, bildiğin sayı. ailedeki kıdem sırasına göre herkesin bir numarası var artık. baba bir, anne iki, ben üç, kardeşim de dört numara. diyafondan gelen "kim ooo?" sorusuna herkes numarasıyla cevap veriyor; "üç numaraaa!"

tabi bu aile için geçerli. misafir, sucu, pizzacı ve komşular için nasıl bir alternatif bulunabilir bilmiyorum. ona da ayrıca kafa patlatmak lazım.
    (chicaloca, 11.11.2008 14:03)
  24. alternatif cevabı olan bir cevaptır.

zira eben diye de cevap verilebilir. "e ben"
    (endoplazmikretikulum, 11.11.2008 19:35)
  25. diyoluğun sonunda aynı soru karşılaşmanız yüksek ihtimaldir, benim cevabına kim o sorusu ile karşılık verilir.
    (eden, 11.11.2008 19:40)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil