kim ayırdı sevenleri   

adana çık aradan

1. orjinal adı "une belle histoire" olan ve michel fugain tarafından seslendirilen, türkçe sözlerle ise nilüfer'in 1973'te çıkardığı arkadaş dur bekle isimli 45liğinde tanju okan ve modern folk üçlüsü ile söylediği şarkı.
    nilüfer 2004'te çıkardığı sürprizler albümünde tek başına seslendirmiştir.
    sözleri:

son ışıkları yüzünde yansıyan
    yok olup giden bir ateşin
    alevi değil neydi kalbimi ısıtan
    aşk denen o parlak güneşin

işte seyredin gördün sonlarını
    hani aşk herşeye kadirdi
    sevenler mutlu olurdu
    ne günahları vardı bu gençlerin
    şu dünya kurulalı beri
    kim ayırdı sevenleri
    biz evet evet biz kendimiz

elini değdir birden yıldızlara
    ellerin volkan gibi sıcaktı
    ya beni ilk kez tutup öptüğün an
    sanki o anda kalbim duracak duracaktı

kabahat mi bu seni seviyorsam
    her zaman yanımda istiyorsam
    nasıl suç olur seni özlüyorsam
    kim önceden yazmış yarını

işte seyredin görün sonumuzu
    hani aşk herşeyden öndeydi
    ne günahımız vardı siz söyleyin
    kim ayırdı sevgilileri sevenleri
    (pandoranın email kutusundan, 07.05.2006 13:54 ~ 13:55)
  2. nilüfer'li bölümleri bence daha güzel olan hoş parça.
    (betatron, 02.02.2007 19:05)
  3. (bkz: valla ben ayırmadım)
    (middle finger response, 02.02.2007 19:39)
  4. özellikle modern folk üçlüsünün "biz eveeet eveeet eveeet" diye çığırdığı bölümlerde yaran eğlenceli şarkı. ama une belle historieden sonra olmuş mu? olmamış gerçekten.
    (blacksunshine, 26.09.2007 22:58 ~ 23:19)
  5. bol miktarda une belle histoire dinledikten sonra dinlenince kulağa gayet hoş gelen uyarlama şarkı. şarkının orijinali güzel zaten. ne yapsan şarkının façasını bozamıyorsun. bu adamlarda müzisyen canım, tanju okan, nilüfer ve modern folk üçlüsünün uyarlaması da gayet hoş olmuş. ama beni en çok etkileyen bölümü, orijinalinde de var olan özellikle 16. ve 21. saniyede çalınan klavyedir. o ne biçim klavyedir, o ne kadar basit ama etkileyici klavyedir.

http://www.youtube.com/...

ayrıca nilüfer şarkıya son derece lolita sesli bir şarkıcı olarak giriyor. ama şarkının ilerleyen saniyelerinde sesi giderek adultlaşıyor. bu da ilginç bir tesbitimdir benim.
    (jitankea2a, 09.12.2007 23:01)
  6. (bkz: une belle histoire)
    (bkz: michel fugain)
    (marjane und eudaimonia, 16.08.2008 14:49 ~ 14:49)
  7. şimdinin şarkılarıyla kıyaslanamayacak kadar naif sözlere ve müziğe sahip, tanju okan'ın ayrı bir anlam kattığı harika şarkı. çok şık bir girişi de var üstelik. ayrıca birkaç arkadaşla dinledikten sonra bile bu şarkıdaki kadın vokalin nilüfer olduğunu bir türlü çıkaramadığımızı itiraf etmeliyiz biz evet evet evet biz kendimiz.
    (marika, 16.08.2008 14:54)
  8. c est un beau roman şarkısını kendinizle bütünleştirdiyseniz,sizi hayal kırıklığına uğratan türkçe versiyonudur,söz konusu türkçe olması değil başka bir şekilde uyarlanmasıdır.
    (araftaki, 16.08.2008 16:02)
  9. tanju okan sayesinde daha da anlamlı olan girişiyle de insanı saran şarkı.
    (hürrem, 02.09.2008 10:33)