|
|
- orjinal adı "une belle histoire" olan ve michel fugain tarafından seslendirilen, türkçe sözlerle ise nilüfer'in 1973'te çıkardığı arkadaş dur bekle isimli 45liğinde tanju okan ve modern folk üçlüsü ile söylediği şarkı.
nilüfer 2004'te çıkardığı sürprizler albümünde tek başına seslendirmiştir.
sözleri:
son ışıkları yüzünde yansıyan
yok olup giden bir ateşin
alevi değil neydi kalbimi ısıtan
aşk denen o parlak güneşin
işte seyredin gördün sonlarını
hani aşk herşeye kadirdi
sevenler mutlu olurdu
ne günahları vardı bu gençlerin
şu dünya kurulalı beri
kim ayırdı sevenleri
biz evet evet biz kendimiz
elini değdir birden yıldızlara
ellerin volkan gibi sıcaktı
ya beni ilk kez tutup öptüğün an
sanki o anda kalbim duracak duracaktı
kabahat mi bu seni seviyorsam
her zaman yanımda istiyorsam
nasıl suç olur seni özlüyorsam
kim önceden yazmış yarını
işte seyredin görün sonumuzu
hani aşk herşeyden öndeydi
ne günahımız vardı siz söyleyin
kim ayırdı sevgilileri sevenleri
- nilüfer'li bölümleri bence daha güzel olan hoş parça.
- (bkz: valla ben ayırmadım)
- özellikle modern folk üçlüsünün "biz eveeet eveeet eveeet" diye çığırdığı bölümlerde yaran eğlenceli şarkı. ama une belle historieden sonra olmuş mu? olmamış gerçekten.
- bol miktarda une belle histoire dinledikten sonra dinlenince kulağa gayet hoş gelen uyarlama şarkı. şarkının orijinali güzel zaten. ne yapsan şarkının façasını bozamıyorsun. bu adamlarda müzisyen canım, tanju okan, nilüfer ve modern folk üçlüsünün uyarlaması da gayet hoş olmuş. ama beni en çok etkileyen bölümü, orijinalinde de var olan özellikle 16. ve 21. saniyede çalınan klavyedir. o ne biçim klavyedir, o ne kadar basit ama etkileyici klavyedir.
http://www.youtube.com/...
ayrıca nilüfer şarkıya son derece lolita sesli bir şarkıcı olarak giriyor. ama şarkının ilerleyen saniyelerinde sesi giderek adultlaşıyor. bu da ilginç bir tesbitimdir benim.
- (bkz: une belle histoire)
(bkz: michel fugain)
- şimdinin şarkılarıyla kıyaslanamayacak kadar naif sözlere ve müziğe sahip, tanju okan'ın ayrı bir anlam kattığı harika şarkı. çok şık bir girişi de var üstelik. ayrıca birkaç arkadaşla dinledikten sonra bile bu şarkıdaki kadın vokalin nilüfer olduğunu bir türlü çıkaramadığımızı itiraf etmeliyiz biz evet evet evet biz kendimiz.
- c est un beau roman şarkısını kendinizle bütünleştirdiyseniz,sizi hayal kırıklığına uğratan türkçe versiyonudur,söz konusu türkçe olması değil başka bir şekilde uyarlanmasıdır.
- tanju okan sayesinde daha da anlamlı olan girişiyle de insanı saran şarkı.
|