kim 1 milyon ister 

adana çık aradan

1. yeniden televizyona dönen yarışma programı...aile saadeti işleyen reklama da sahiptir,aile televizyon başında oturup programı izler...tipik türk ailesi galiba çözemedim...

böylesi daha gerçekçi olurdu...

baba:laaaan hadi yemek oldu anneniz dırdır başımda
    çocuk: geliyorum be bi saniye allh allah(31 çekmektedir)
    anne: hadii beeeeeeee kime diyorum zıkkım yiyin
    baba: şu kadını da bağırttırdınız ya,program başladı
    çocuk: baba tuzu versene
    baba: hay babanı sikiyim soruyu duyamadım
    anne: sussanıza bi a şıkkı
    çocuk: b şıkkı anne o b,

....sürer gider
    (lunatic, 12.02.2008 13:46 ~ 13:48)

2. saçma sapan bir isme sahip yarışma programı. nedenini açıklamama gerek yok sanırım...

(bkz: kim 1 milyon istemez ki)
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 12.02.2008 15:51)
  3. (bkz: pardon yanlış anlama ama bir milyonun var mı)
    (imrahor, 12.02.2008 15:56 ~ 16:02)
  4. kenan ışıkla beraber stra tv ekranlarında boy gösterecek olan yarışma.
    (paleface, 12.02.2008 16:01)
  5. efsane yarışma kim 500 milyar ister'in mutasyon ile karşımıza çıkmış hali. daha büyük, daha kazık. kalınlaştı diyebiliriz hatta. kanımca soru sayısı da artacaktır. gene son soruya ulaşan olmayacaktır herhalde. bunda; kenan ışık'ın insanı "lan öyle değil miydi" diye düşündürten sinsi bakışları yine etkili olacaktır.
    (ceyyar kermit, 12.02.2008 16:21)
  6. (bkz: arkadaşlar ülker çikolatalı gofret sevmeyen var mı)
    (cornetto, 12.02.2008 16:23)
  7. (bkz: tinerci çocuklar)
    (camel, 12.02.2008 16:28)
  8. temcit pilavı gibi ısıtılıp ısıtılıp önümüze getirilen, kenan ışık'ın sunduğu, star tv'de yayınlanan yarışma programı.

dün gece tesadüfen tanık oldum, yarışmaya biraz takılayım dedim. sorular iyi mi, hoş mu, acep yanlışlıkla yolumuz düşerse oralara para kaldırabilir miyiz diye. amma gelgelelim bu bünye ilk tur sorularının ağırlığını kaldıramadan zaplama ihtiyacı hissetti. sanırım ilk turu geçen 750 ytl. kazanma şansı elde ediyor. (yanlışsam uyar) buraya kadar güzel. fakat yarışmacıya sırf 750 ytl. vermek için bu kadar siktirboktan sorular sorulmaz ki. yarışma mı yapıyorlar yoksa yarışanı mı aşağılıyorlar belli değil.

örnek soru:
    damda gezer miyavlar bu hayvan aşağıdakilerden hangisidir? (soru tam olarak bu değildi. fakat zorluk derecesi aynıydı)
    a)kedi
    b)eşek
    c)sincap
    d)atmaca

işte bu andan sonra film komediye dönüşüyor. yarışmacı kendisine hayatın anlamı sorulmuş gibi düşünüyo, düşünüyor.
    -bilemiyorum a ve b şıkları arasında kaldım. ne yapsam joker hakkımı mı kullansam acaba.
    +evet 3 tane joker hakkınız var. daha erken fakat siz bilirsiniz.
    -evet evet erkenden elenmek istemiyorum bu yüzden seyircilere sormak istiyorum.

seyircilere sorulur. ortaya şu sonuçlar çıkar.
    a)%85 b)%5 c)%8 d)%2
    kenan ışık sonuçları yarışmacıya aktarır.
    -ayy hala kararsızım. ne yapsam bilmem ki.
    +isterseniz diğer joker haklarınızdan birini kullanın.
    -evet ben %50 joker hakkımı kullanmak istiyorum. %50 joker hakkı kullanılır (bu arada ben ekran başında sinir krizleri geçirmekteyim. çünkü bu insan üniversite mezunu biri.)

%50 joker hakkından sonra geriye kedi ve eşek şıkları kalır. bilgisayarın ellerinden öpüyorum bu arada çünkü geriye eşek şıkkını bırakmasında derin anlamlar yatıyor ve kazmamız sonunda anlar doğru cevabın kedi olduğunu bismillah cevaplar. seyirciler avuçları patlarcasına alkışlarlar. mutlu, bahtiyar bir şekilde derin bir oh çeken yarışmacımız kendisini bekleyen diğer zorlu sorulara doğru yelken açar. hay a.q böyle yarışmacının da, sorunun da fitil ettiniz len beni.
    (solt, 13.02.2008 00:36)
  9. an itibariyle beni şok etmiştir.
    jül sezar ın ismini verdiği ay sorulur, ve şıklar: ocak, şubat, haziran ve ağustos.
    yarışmacı engin bilgisiyle ağustos diyerek soruyu doğru bilmiş ve kenan ışık tarafından övgüyü(!) haketmiştir.
    gerçi ilgili yarışmacı şu an yüzüklerin efendisi nin yazarı sorusunda bir hayli takılmıştır.

acaba yanlış mı biliyorum, olmaz böyle yanlış dedim, merak ettim araştırdım:

http://en.wikipedia.org/...

(bkz: @1027588)

(bkz: yamuluyorsam düzeltin)
    (kara murat benim, 14.02.2008 23:46 ~ 23:51)
  10. ''tedavüldeki paraların basıldığı yere ne nedir?''

şeklindeki soruyu idrak edemeyen yarışmacıya sunucunun cüzdanımızda, cebimizde bulunan para olarak yardımcı olduğu yarışma. sanırım kenan ışık ve yarışmacı bozuklukları cüzdanlarında taşıyor. çünkü darphane ''doğru'' cevabında birleştiler. darphane'de yalnızca demir paralar basılır. şu soru öss de çıksa iptal yahu.

(bkz: merkez bankası matbaası)
    (ayabakan, 01.03.2008 01:49)
  11. "zürefanın düşkünü, beyaz giyer kış günü" sözünü bilmeyen, nihal atsız'ı tanımayan, mehmet akif ersoy'un türk milliyetçiliğini savunduğunu söyleyen kişiler bile yarışmacı olup ilerlerebiliyor bu yarışmada.
    (thedewil, 25.03.2008 21:25)
  12. an itibariyle kuşadası ve didim'in nerede olduğunu bilmeyen sarışın bayan ile kafamı klavyelere vurmamı sağlamış yarışma. şıkları görmeden önce muğla dedi, ardından "aydın değil, manisa da değil, denizli de değil, antalya antalya antalya" şeklinde meledi, sonunda seyirciye sormaya karar verdi. yalnız ablam eğer antalya ise şimdiden rezil oldum deyişiyi vardı ki görülmeye değer.
    (chixculub, 01.04.2008 21:23)
  13. esprinin iğrençliğinin farkında olunmasına rağmen insanda "ben ben ehüe" deme isteği oluşturan sinir stres program. artık kalp atışlarına farklı bakıyorum.
    (göster bakalım kaynanalar hamamda nasıl bayılır, 01.04.2008 21:43)
  14. aşağıdakilerden hangisi temizlikte kullanılan güçlü bir kimyasal maddedir?
    a) biber cini
    b) tuz ruhu
    c) kekik perisi
    d) nane hortlağı

bu soruyu hazırlayana ne desem bilemedim. kendisini türkiye futbol federasyonu'na ardından da fatih yürek'e havale ediyorum. yes, orrayt!
    (amniah, 01.04.2008 22:07 ~ 02.04.2008 00:16)
  15. programın başında geçen programın özet görüntülerini göstererek yarışma programlarına da "yeni bölüm", "özel bölüm" ve "özet" kavramlarını sokan programdır.
    (klorlu su böreği, 02.04.2008 20:03)