kilolu diyetisyenin zayıflama önerileri vermesi 

adana çık aradan

1. "çok biliyorsan önce kendine uygula" diye düşündüren diyetisyenin öneri vermesidir. bu tarz öneriler hiç inandırıcı olmaz.

(bkz: kelin ilacı olsa önce kendi başına sürerdi)
    (uçuçböceği, 01.05.2008 14:16 ~ 11.05.2008 18:53)
  2. dediğimi yap yaptığımı yapma ekolüne gönül vermiş insanların yaptığı eylem.
    (deckard cain, 01.05.2008 14:29)
  3. sigara tiryakisi doktorun hastaya " sigarayı bırakmalısın " demesi kadar etkili öneridir.
    (luto, 01.05.2008 14:31)
  4. belki kilolu denemez ama taylan kümeli'nin bir reklam filminde yaptığı.

probiyotik yoğurt muydu diyet yoğurdu muydu hatırlamıyorum. ama işte bir şekilde tanınmış beslenme uzmanı olarak hanfendi çıkarılmış vs.

çayır gibi bir ortamda geçiyordu, reklamın sonunda da arkasını dönüp yürüyordu taylan hanım.

bakın hakikaten ben kilolu olduğunu düşünmemiştim, hani en fazla "o kadar da şekilli, düzgün olmayan bir vücut; o yaşta da normal" gibi şeyler söyleyebilirdim.

ama arkadaşlarımdan duyduğum "yav hem diyetisyen hem de poposuna bak" benzeri tepkiler çok fazla gelmiş olacak ki, o reklam filminde taylan kümeli'nin arkasını dönüp yürüdüğü kısmını kestiler, daha doğrusu kesmediler de, böyle buğulu yapıp üzerine yazı getirdiler. yani bir şekilde beğenilmediği için sansürlendi.
    (deep thinker, 01.05.2008 20:15 ~ 20:29)
  5. terzi kendi söküğünü dikemez deyip savunulası durum.
    (ekipler amiri kenan, 01.05.2008 20:18)
  6. diyetisyenin işi kendi kendine kilo verdirmek değil başkalarına kilo verdirmektir. hatta diyetisyenin işi sadece kilo verdikmek değil, kilo aldırmak, diyabet, kalp-damar hastalıkları, böbrek ve karaciğer hastalıkları ve diğer rahatsızlıkları, ayrıca metabolik ( genetik) hastalıklarına uygun beslenme tedavisi geliştirme ve tedavi ekibinin ana parçası olmaktır.

istatistik bilgisi olmayan yazarın saçma genellemeleri
    (bkz: seri eksi oy veren ibne)
    (beyourself, 12.05.2008 10:28 ~ 12:35)
  7. - tadı yumurtaya dağılsın diye sucukları böyle ufak ufak doğrarsın ya, uzak duracaksın
    +tamam!
    -iskenderin üzerine sos dökerlerde ekmeği bandıra bandıra yersin ya, en fazla haftada bir yiyebilirsin.
    +tamam
    -peynirli künefe yerken peynir uzar da uzar ya böyle kopmak istemez
    +evet şireden yumuşamış olur kadayıfı mis gibi
    - ne güzel olurdu lan şimdi, annemde güzel yapardı hani. şey pardon asla yanaşmayacaksın.
    +ühü ühü. yanaşmam.

kesinlikle böyle birşey değildir.
    (nickime kadar, 12.05.2008 11:07)
  8. -gramla değil kaşıkla, kepçeyle zayıflıycaksınız
    +efendim?
    -artık yemek yapmak daha kolay
    +tamam da zayıflamak için gelmiştim ben ne yemeği
    -yiyerek zayıflayacaksınız hanfendi
    +hımmm, kelin ilacı olsa başına sürermiş diyesim geldi nedense
    -yiyerek diyorum size, yiyip yiyip sıçarak
    +hööö?
    -böyle çatır çatır sıçacaksınız, zeytinyağı için her öğünün ardından kaydırır dışkıyı..
    +siz kafayı yemişsiniz
    -evet ama gramla değil kaşıkla kepçeyle yedim
    +afiyet olsun, siz zeytinyağı kullanmıyorsunuz sanırım baktımda kaydırmamış pek
    -yağ kilo aldırır
    +aferin
    -eyvallah
    (yaqui, 12.05.2008 11:24)
  9. her ne kadar teoriği biliyor ama pratiğe uygulayamıyor diye hoş görmeye çalışılsa da ben şahsen kilolu bir diyetisyene güvenmem.

mutlaka okulunu okumuştur, ne yapılacağını biliyordur ama hep aklımın bir kenarında bir soru işareti kalır "neden kendisi uygulamıyor? o uygulamıyorsa ben de uygulamayabilirim demek ki"

bu fikrimi öne sürmek için istatistiki bilgi edinmem gerekir mi sahiden, o başka bir konu ama bence gerekmez *
    (neva, 12.05.2008 15:40)