kilo alamamak 

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. 5 yıldır içinde bulunduğum durum.
    (jayhunx, 01.10.2007 13:40)

2. "aah aah keşke" diye iç geçirmeye sebep olan durum.
    (iki nokta üst üste biri altta biri üstte, 01.10.2007 13:42)
  3. reflü kilo alamamaya bir sebebtir.
    (kaamos, 01.10.2007 13:52)
  4. özenilmemesi gereken bi durum.bünye kabul etmiyorsa yapılcak bişi yok
    (büyüyünce çilekli turta olucam, 01.10.2007 13:56)
  5. kendimi bildim bileli içinde bulunduğum vahim durum.ben beceremiyorum ama becerebilenlere kesin çözüm önerisi
    (bkz: sigarayı bırakmak)
    (invisible finguz, 01.10.2007 13:57)
  6. yemek yediğinizde çevrenizden tek bir söz beklersiniz "yarasın"
    (sodyum, 01.10.2007 14:31)
  7. "su içsem yarıyor" durumunun tam tersi
    (minti, 01.10.2007 15:49)
  8. anoreksia hastalığıda böyle bişeydi zannımca.
    (sebze, 01.10.2007 15:57)
  9. özenilip,imrenilmesi gerekilen,heran,herşeyi yiyebilmenin verdiği özgürlük ve mutluluk duygusu başka bişeyle ölçülemeyecek olan,bu yetinin aksine"kilo alabilmek" yetisine sahip kişilerin varlığından mütevellit kendimi çok çok şanslı hissetiğim , sevdiğim ve de her daim içinde bulunduğum durum.
    (freedomislonelinessderimben, 02.10.2007 22:41)
  10. süt yada suya katılarak içilen "bulk" isimli karışımla giderilebilinecek sorun. vanilyalı ve kakaolu çeşitleri mevcut. fazla kimyasal değil protein ağırlıklı bir karışım ve işe yarıyor.
    (crow, 02.10.2007 23:33)
  11. çok yemek yiyip de kilo alamamak gibi bir durum sözkonusuysa, bu durum, metabolizmanın hızlı çalışmasına bağlanmalıdır. nitekim; şişman insanlarda metabolizma yavaş çalıştığı için, bu kişiler, az yeseler de kilo alırlar.
    (dearmarlon, 03.10.2007 01:34)
  12. mide problemi olanlarda yaşanan bir durum olabilir. bir de bünyeyle ilgisi var sanırım. baskülde 51'i görmemle aşırı kilo kaybı yaşamam bir oluyor. bazen kurt gibi yerken bazen uyuz gibi hiçbir şey yiyemiyor olmanın da etkisi var sanırım. kiloalamayangillerdenim. doktor tavsiyesi de kilo almam yönündeydi bir zamanlar ama olmayınca olmuyor işte. gece gece form derdine girmeden pastaları, börekleri, çikolataları yeme avantajı dışında sürekli "ne bu be çiroz gibisin" laflarına maruz kalmak durumundasınız.
    (betty blue, 14.10.2007 15:02)
  13. bazı bünyelere has olan ve kıskandığım durum.
    (ceyus, 14.10.2007 18:19)
  14. bunun tam tersi olan insanları yemek yerken kıskandırmak için hiç kasmadığım durum.

çaresi:

(bkz: sigarayı bırakmak)
    (temproral flux, 14.10.2007 18:53)
  15. kilo alamamak metabolizmaya ve hastalığa bağlı olarak gelişir. hipertroidi kilo alamamanın genelde en yaygın nedenidir. metabolizmanın hızlı çalışması ya bu hastalık ya da hastalıklara ya da bünyeye ki; bu organların çalışmas hızına bağlıdır, değişir. saçma sapan karışımlar, elden verilen diyetler yerine bir dahiliye doktoruna görünmek ve daha sonra diyetisyene başvurmak iyi yöntemdir.
    (beyourself, 14.10.2007 18:59)
  16. (bkz: anoreksi)
    (funkychild, 14.10.2007 19:03)
  17. kilo almak isteyen bir insanın elinden gelen her şeyi yapması sonucu vücudun da tek bir değişiklik olmamasıdır.cips,çikolata,kola,çerez kilo aldıracak ne kadar yiyecek içecek var ise bunları her gün yiyerek kendince bir şeyler yapmaya çalışmaktadır.fakat tüm bunların sonun da istediğini elde edemeyerek hayal kırıklığına uğramasına sebebiyet vermektedir.
    (pawing flower, 14.10.2007 19:05)
  18. belki de nedeni kendini karizmatik hissedecek bir neden değil ufacık kurtçuklardır, kimbilir.
    (poispolal, 14.10.2007 19:39)
  19. 26 yıldır yaşadığım tek sıkıntı. bir türlü kilo alamıyorum arkadaş. bütün herkes de damacana gibiymiş gibi tüm programlar diyetler hep kilo vermek isteyenlere yönelik. ulan burada alamayanlar da var. isyan ulan isyan!
    (neverwinter nights, 14.10.2007 19:46)
  20. tamamen bünyeyle ilgili olup, kocakarı usulü yemek tarif ve tarifelerine uymadan doğrudan doktora gitmeyi gerektiren hadise.
    (asimo, 14.10.2007 20:25)
  21. çocukluk ve gençlik yaşlarında problem olabilen; ancak daha ileri yaşlarda yaşıtlarınız kilolu ve deforme görünürken sizin olduğunuzdan çok daha genç görünmenizi sağlayan bir özellik. sağlığınız yerindeyse hiç dert edilmemesi gerekir.
    (arapbebek, 15.10.2007 10:05)
  22. kilosundan memnun olmayan yurdum insanının kulağına uzaktan hoş gelen bir davuldur. nitekim onlar hiç beden kitle endekslerini 16 olarak hesaplamamışlardır, kimse onlara anoreksik muamelesi yapmamıştır, normal bir insan kadar yemelerine rağmen ısrarla az yediklerini söyleyenler yoktur çevrelerinde ve en kötüsü otururken kalçalarındaki kemikler battığı için şekilden şekile girmiyolardır.
    (nighttimebird, 24.11.2007 02:23)
  23. yenilen ve içilen her türlü besin maddesinin insan vücudunda nereye gittiği çok merak edilen ve gün de 5 öğün yemek yiyen bir insanın nasıl oluyor da ölçüm aletine çıkıldığın da bu fark görülmez anlaşılmış değil.
    (pawing flower, 24.11.2007 09:20)
  24. zamanında içinde bulunduğum durum. günde en az 3-4 ekmek, üç öğün yemek, yeteri kadar abur cubur ve göbeği koyduracak kadar bira tüketerek geçirdiğim yaklaşık 4 yıl boyunca kilo almadım. bundan dem vura vura en son pes ettirdim galiba metabolizmayı son bir sene içerisinde yaklaşık 4 kilo aldım ve zayıf daha doğrusu çiroz statüsünden yeni yeni kurtuldum. hatta eskisi kadar yemememe rağmen.
    başta babam olmak üzere benim durumumda bir kaç kişiyle daha konu hakkında konuşmuştum. genellikle gözlemlenen şey bir yaşa kadar kilo alınmıyor lakin bir yerden sonra kilo alınmaya başlanılıyor. kalıtsal mıdır bilmiyorum lakin babam, dayılarım vs. herkes öyle bizim sülalede. ve şimdi onların kilolarının maşallah olduğunu görünce bunu dert etmemeyi, kilo alamıyorum diye durmadan yemeğe asılınca buna alışan bünyenin bir yerden sonra onları kiloya çevirip ilerde başa bela açtığını hatırlatmak isterim.
    (jellyjam, 24.11.2007 09:56 ~ 09:56)
  25. hemen kağıtları hazırlayın. kilo almak isteyenlerin pazar kahvaltısından bir yumurta tarifi veriyorum;

ilk önce teflon tavaya az miktarda tereyağı koyup kısık ateşte erimeye bırakıyoruz. sonra üzerine ince dilimlenmiş yeteri kadar kaşar peyniri koyuyoruz. kısık ateşte bunları eritiyoruz. (altını açmayın fazla). geldik şimdi en önemli kısma. sonra 2 tane bıldırcın yumurtası kırıp o erimiş kaşarların üstüne döküyoruz. yumurtalar da pişince soğumadan mideye indiriyoruz. bu anlattığım sadece bir kişiliktir.

dikkat: aman 2 den fazla yumurta koymayın. çünkü bu minik yumurtalar acayip kolosterol içerir.
    (jayhunx, 21.01.2008 12:42 ~ 12:43)
 sayfa  / 2