görseller
kill em all 

belki ilginizi çeker
  1. · hit the lights
  2. · whiplash
  3. · the four horsemen
  4. · no remorse
  5. · jump in the fire
  6. · favori metallica albümü death magnetic olan insan
  7. · motorbreath
  8. · belki ilginizi çeker
  9. · en güzel metal albümleri
  10. · st anger albümünü beğenmeyen insan
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · tunceli alevileri dinsizdir
  2. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  3. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  4. · google wave
  5. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  6. · sözlük yazarlarının hayalleri
  7. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  8. · giri yazmak için malzeme aramak
  9. · senden çocuğum olsun istiyorum

kill em all  

1. metallica'nın ilk albümüdür(1983), piyasaya sürülmesiyle beraber bomba etkisi yaratmıştır... kimilerine göre en sert albümleridir...

hit the lights
    the four horsemen
    motorbreath
    jump in the fire
    (anesthesia) pulling teeth
    whiplash
    phantom lord
    no remorse
    seek & destroy
    metal militia
    am i evil?
    blitzkrieg
    (tyrael, 16.03.2004 01:13)
  2. metallica'nın nerden nereye geldiğini anlamak için dinlenmesi gereken, grubun ilk albümü. tarz olarak speed/thrash arasıdır.
    (soulforged, 16.03.2004 01:19 ~ 01:19)
  3. trashin can suyudur. herşey bu albümle başlamış ve metallica için load albümüyle bitmiştir. bu albümdeki dave mustaine etkisi kulaklardan kaçmaz.
    (tenement funster, 04.04.2004 14:05)
  4. efsanenin başlangıç noktası...
    (rasputin, 04.04.2004 14:11)
  5. dedikten sonra kötü patron, kalın sesiyle bir zafer kahkahası atar.
    (bkz. schadenfreude)
    (invisibleruh, 01.05.2004 16:56)
  6. (headfucker, 30.06.2004 17:50)
  7. ing. "hepsini öldür"
    (close2death, 19.05.2005 14:14)
  8. albüm kapağı da ismiyle uyumludur.kana bulanmış bir çekiç ve etrafında bir miktar kan.
    merak edenler;

(bkz: http://jaquetteworld.chez-alice.fr/...)
    (sycrone one, 16.03.2006 20:19)
  9. bay area trash akımının öncülüğünü yapan bir albümdür. ilk albüm olmasına karşın oldukça başarılı bir albümdür, mustaine etkisi bu albümde tavandadır. zaten hetfield'ın gruptan mustaine'i şutlamasının bir nedeni olarak da mustaine'in dinleyici üzerindeki -özellikle konserlerdeki- etkisi olduğu rivayet edilmektedir...
    (manticore, 17.07.2006 15:02)
  10. metallica'nın en trash albümü.
    (halit ayarcı, 13.02.2007 02:34)
  11. metallica'nın metal dünyasına resmen adım atmalarını sağlayan albümdür. en sert albümleri olmasının yanısıra trash metalin ilk albümü olarakta nitelendirilir. albümde özellikle sololarda dave mustaine etkisi çok belirgindir.
    (nomorelies, 02.09.2007 01:22)
  12. albüm yapılırken metallica'nın alcoholica'laşmasına atıfta bulunurak ironiyle drink em all* diye adlandırılan thrash albüm.

ek: çok önceden okuduğum bir röportajda bununla ilgili bir tişört bastıklarını biliyordum. hala satışta sanırım yurt dışı sitelerde. tişört örneği için:
    http://www.shoppi.fi/...
    (taze bitti, 22.01.2008 16:33 ~ 16:38)
  13. grup üyelerinin ride the lightning çıkmadan evvel kendilerini ne kadar yontmak zorunda kaldıklarını gösteren albüm.lâkin bu "haydin yardıralım" tavrı bile albümden efsane şarkıların çıkmasını engelleyememiş.devrinin en güzide thrash örneklerinden biri.

ilk gözağrısının yeri farklı tabii;ter damlıyor bıyıklardan bu albümde.yazın başı,şu günlerde flashback tavsiye edilir.
    (stone cold, 15.03.2008 23:11 ~ 23:43)
  14. metallica'nın en iyi albümü.

bir yerde okumuştum, bu albüm sonrasında ibnenin birisi james'e "o ses ne öyle olum, daha yavşak oku parçaları" babında bir şeyler saçmalamış, salak james de bunu ciddiye alıp şu anki o yavşak sesine doğru yelken açmış. halbuki ne gerek var lan, cayır cayır söylüyormuş şarkıları işte o zamanlar.

james'in vokali, cayır cayır riffleri, harika parçalarını senelerdir dinlese de insan, bıkmıyor, bıkamıyor. gönlümün bir kenarı grup üyelerinin son albümleri ve hal hareketlerini görünce "ya sktir et, göm kalbine bu albümle birlikte" diyor, ama seek and destroy, the four horsemen ve motorbreath'i dinleyince yumuşuyor kalbim. açıp açıp dinliyorum belli aralıklarla.

ayrıca grubun en ağır albümü dense de çoğu zamanlar, benim metal müzik ismi altında dinlediğim ve bayıldığım, manyak gibi walkman'de döndürdüğüm ilk albümdür. aynı tadı(en azından thrash metalde) yıllar sonra testament'la almıştım the gathering albümüyle. başka hatırlamıyorum.

"metallica bitti abi yeaee!"
    (sycrone one, 03.09.2008 21:39 ~ 21:40)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil