|
|
- kilis'te açılmış yeni bir üniversitedir. eğitim fakültesi, fen edebiyat fakültesi ile birkaç yüksekokula sahiptir.
- rektörlük isim konusunda fransız işgalinden kurtulduğu gün olan 7 aralık ismini seçerek dokuz eylül üniversitesi gibi bir eğilim içerisine girmiştir.
- kamu kuruluşlarına, caddelere veya parklara veyahut da. stadyumlara verilen 9 eylül, 29 ekim, 30 ağustos, 5 ocak vb. isimlere bir yenisinin eklenmesine vesile olmuş üniversitedir. kurulan her kamu kurumuna kurulduğu yerin düşmandan kurtuluş gününü isim olarak vermek artık kabak tad vermeye başladı ki söz konusu kurum bir üniversite, bir bilim yuvası. ne bileyim farabi üniversitesi de, ya da biruni sağlık yüksek okulu de. ömer hayyam edebiyat fakültesi de.
(bkz: atatürk caddesi)
- iyi bok yemişsiniz! ülkede zaten iş görmeyen, öğretim görevilisi eksik hatta olmayan, sistemi bozuk, eğitimi sıfır, dandik dundik puanlarla girilen fazlasıyla üniversite varken açın ulan bi tane daha içi boş eğitim yuvası * açın ki biraz daha vasıfsız niteliksiz diplomalı işsizleriniz olsun. sömürün gencecik- kanları deli gibi akan-insanların paralarını, zamanlarını, hayatlarını.
köklü dediğiniz birçok üniversitenizde açtığınız bölümlerde hala eğitmen eksikliği var* *siz önce mevcut kurumlarınızı iyileştirin ve eğitim verilebilir hale getirin de ondan sonra yeni(!) üniversiteler açın. ama neden yaptığınız da ortada meydanlarda bas bas bağırdınız " üniversitesiz şehrimiz kalmayacak" diye millet de kuzu kuzu sevindi, niye sevinmesinler gerçi ülke gelişiyor(!) üniversitesiz şehrimiz kalmıyor.
sevinin, oy verin, destekleyin daha çok gelişiriz biz.
- açılan gereksiz üniversitelerden biri daha. 'açalım bir üniversite bölgenin ekonomisine katkı yapsın gerisini sittir et' düşüncesinin mahsülü.
öğrencileri düşünen yok ama buraya gelen adam hoca bulur mu veyahut allah'ın kilis'i bir insana kültürel açıdan ne katabilir.
- şu anki 3 fakültesinden 2'si, biri 1998, diğeri 2003'te kurulmuş olmak üzere yıllardır kilis'te bulunan ve gaziantep üniversitesi'ne bağlı olan fakültelerdir. yani bunlar havadan düşmüş değildir. incelendiğinde, kurulan çoğu üniversitenin benzer yapılanma sürecinden geçtiği görülebilir.
ek olarak üniversitelerin bulunduğu çevrenin kültürel dokusuna katkıları es geçilip "meslek edindirme kursu" gibi algılanırsa, "buradan mezun olanlar iş bulamıyor" ekseninde takılı kalınırsa, türkiye'nin 6-7 büyük ili dışında üniversite kurulması baştan sona yanlış yatırım olarak değerlendirilebilir. bugün "içi boş" olarak nitelendirilen bu kurumlar, bulundukları çevre için ne kadar büyük önem taşıyor bence ilk olarak oradaki insanlara soralım derim.
- yaşadığımız coğrafyanın gençleri hangi idealler uğruna olursa olsun sosyo-ekonomik etmenlerin etkisiyle ne yazık ki üniversiteye karşılık beklemeden ilim irfan öğrenmek, bilim adamı olmak amacıyla gitmemektedir. gidenler varsa bunlar ya ortalamanın üstünse bir zekaya/yeteneğe sahip olup dikkati çekenler ya da maddi altyapısı sağlam adamlardır. geri kalan çoğunluk yani ülkemin hiç olma adayı gençleriyse bir an önce okulunu bitirip geçimini sağlayabileceği bir iş bulma amacındadır. bu noktada biri çıkıp da meslek edindirme kursu mu sanıyorsunuz üniversite sıralarını derse yukarıdaki gerekçeleri sunarım kendisine. ne yazık ki yaşadığımız ülkenin eğitim politikası bundan ibarettir. evet 98 yılında açtığın üniversiten hala yüksek okul kapasitesinden çıkamamış, hala öğretim görevlilerinin içi boş olmayan kurumda(!) yaptıkları çalışmaların adedi sıfırsa, hala ilim dünyasına 1 adet bile makale gönderemiyorsa, hala kontenjanlarını genişletip parasını sömürdüğü öğrencilerine verdiği eğitim bomboşsa o açtığın, açmakta olduğun ve açacağın üniversitelerinden bir bok olmaz.
- üniversiteler adına illaki iyileştirme yapılacaksa yüksekolulların tabelalarını değiştirip adına üniversite diyeceğine o ödeneği, emeği fakültenin bağlı olduğu ana üniversiteye ayır ki sadece adı olmasın, mevcut üniversiten iyileşsin. hem böylelikle sadece 3-4 ildeki üniversitenin adı konuşulmaz.
ayrıca hep tartışılagelmiştir önemli olan nitelik midir, nicelik midir? diye, elimizi vicdanımıza koyup bi soralım derim.
- yazıyla mı yoksa sayıyla mı rakamı yazacaklarını merak ettiğim yeni üniversitedir..acil şifalar diliyorum...umarım ab kapıları bize açılır da avrupa bu kadar işsiz üniversite mezununun yaptığı 3.boyut 7.denklem 8.türev avrupa işgalini görür
- öğrencileri genel olarak, doğu ve güneydoğu'daki çevre illerde veyahut bizzat kilis'te lise öğrenimini geçirmiş kişilerdir. biraz araştırınca üniversite hakkında ilginç bilgilere ulaşmak mümkündür.
var olan eğitim fakültesi ile fen edebiyat fakültelerinin binalarından birinin inşaatı almanya'da et kombinası işleten bir aile tarafından üstlenilerek, devletten destek alınmadan bitirilmiştir. diğer fakültenin inşaatı ise istanbul'da ikamet eden, turizm, finans, dış ticaret gibi alanlarda faaliyet gösteren kilisli 40 işadamı tarafından üstlenilmiş, devlet desteği olmamıştır. bu yüzden bazı üniversitelerin inşaatlarında oluşmuş siyasi rant safdışı bırakılmıştır.
üniversite daha ilk yıllarında olduğu için eğitim kalitesi istenilmeyen seviyelerde olabilir. topluma sağlayacağı fayda için birkaç sene beklenip, sonra yorum yapmak daha doğru olacaktır.
edit: üniversite yapımında siyasi aktörlerin rolü yoktur. onun için " sevinin, oy verin" muhabbetine girişilip, ezbere dayalı konuşmamak gerek. ezberinizi bozarlar.
- http://www.haberler.com/...
|