görseller
kiaransalee 

belki ilginizi çeker
  1. · gerekli başlık
  2. · yazar nicklerinin osmanlıca karşılıkları
  3. · cümle sonlarında nokta yerine amına koyan gençlik
  4. · sözlük yazarlarının mal varlıkları
  5. · drow
  6. · yathrinshee
  7. · kızların beraber tuvalete gitmesi
  8. · yazar nicklerinden meslek tahminleri
  9. · vengeful banshee
gündem
  1. · yetenek sizsiniz türkiye
  2. · onur öymen
  3. · yaran diyaloglar
  4. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  5. · 14 kasım 2009 metrobüs zammı
  6. · insanın hayatına sıçan şeyler
  7. · author gibi erkekler
  8. · bıkıldım
  9. · taşınmak

kiaransalee  

1. zamanın lloth'un başka evrendeki bir vassal'ıyken undead lordu ve tanrısı orcus'un evrenine girip onu sürgüne göndermiş ve onun gücünün bir kısmını alarak tanrısal mertebeye ulaşmıştır. lloth'un izniyle dark seldarine ' e kabul edişmiştir.
    (dark elven, 05.06.2007 16:32 ~ 16:33)
  2. beni güzel bir şekilde aydınlatan, sorularıma cevap veren yardımsever yazar. ayrıca (bkz: fantastik kurgu).
    (krizantem, 13.02.2009 00:48)
  3. hızlı, güvenilir, tam zamanında hızır gibi yetişen bir kutsal bilgi kaynağı, içerik hizmetinde dil opsiyonu bile var. şaka&hediye gibi bir yazar.
    (stellar wind, 15.02.2009 00:56)
  4. fark ettim de, yanından malesef benim gibi sustalısını ayıramayan, etrafta ne boklar döndüğünün çok net farkında olan ve yalnızca hayatın bu yönü konusunda uçmayan yazar kendisi.
    (krizantem, 16.02.2009 20:43)
  5. çocukluğa dönmek hakkında ki eserini (eser diyorum,giri demek basit kalır) bir solukta okuduğum yazardır. bence herkes okumalı. başarılarının devamını diliyorum
    (kutsal palamut, 22.02.2009 23:00)
  6. yardımsever hoşsohbet altıncı nesil yazardır kendileri.ayrıca hakikaten hızır gibi bir arıdır.
    (yayında ve yapımda emeği geçen adam, 23.02.2009 19:43)
  7. (bkz: cv)
    drowların necromaner undead ve intikam tanrıçası. kendisi bir drow lesser deity ve dark seldarine in bir üyesidir. vengeful banshee, lady of dead veya the revenancer diye bilinir.
    kıvrak vücutlu bir dişi drow şeklinde tasvir edilir. sadece gümüş yüzükler ve ipek bir peçe takar. sadece "kemiklerin pelerini" veya "kabusların pelerini" denen magical item bir pelerin giyer. bu pelerinden bakanlar gözlerini ayıramaz ve büyülenir. coldheart adlı asitle zehirlenmiş bir hançer taşır.
    lloth un yapısına aykırı gözükse de az da olsa güvendiği ve garip şekilde tuttuğu bir tanrıçadır. buna rağmen vhaeraun ile de dosttur. (bazen dostluğun ötesine de geçer.) eilistraee ve takipçilerinden nefret eder. prime material plane denen başka bir düzlemde guldor gezegeninde yaşar. zaten aynı düzlemdeki threnody gezegeninde yaklaşık 30.000 yıl önce doğmuştur. zamanında kocası gezegenin kralıdır, kendisiyse dark magical arts ve necromancy alanında kendi halinde ilerlemektedir, fakat kocası onun necromancy alanındaki yeteneğinden ve hırsından yusuflayarak onu sürgüne göndermiş, herşeyini elinden almıştır. bu uyuyan yılanı uyandırma ve intikam tanrıçasını doğuran olaydır. bu olayın ardından gezegende ne kadar ölü varsa kaldırır, güçlü lich büyücüler yaratır ve gezegendeki herkesi öldürmek ve planeti yoketmek yoluyla hıncını alır.
    kendi evini barkını yokettiği için kendine iş ararken demonweb pits e bir portal açar. burada prince of the dead orcus un diyarı kandelspire a gelir. orcus u uzun bir combat ardından yokeder, cesedini astral plane e yollar, geri dönemesin diyede bir büyüyle ölümlülerin zihinlerinden ismini siler.
    orcus'un ölümü o dönemde abyss ta süregelen şeytanların ve demonların savaşı blood war da dengeleri önemli biçimde değiştirmiştir. demoniç lordlar bu işe çok bozulur ama o onlara daha iyi askerler ve kuvvetler sağlayacağına söz verir. bazıları bu söze inanmaz ve orcusu geri getirmeye çalışır ama nafile giden gitmiştir işte... böylece fr diyarına resmen girmiş olur.
    ama priestess wars sırasında sayfalar sürecek birçok olaydan sonra lloth a temas eder. bu savaş sırasında lloth a isyan edenlere karşı bir sürü dalavere çevirir ve avantaj elde eder. savaşlar bitince her nasıl olduysa orcus geri döner ve onu zamanın dışında bir planete atar (bkz: eden bulur) o da bu durumda lloth tan yardım ister. lloth ona yardım eder, orcus u kendi yöntemleriyle dalgaya düşürüp ikinci kez yokeder. daha sonra kiaransalee lloth un hükümdarlığını tanır ve resmen dark seldarine e girer. dark seldarine de birbirlerinin en büyük destekçisi hem de birbirlerinin kuyusunu kazan iki tanrıçadırlar. war of spider queen sırasında lloth un sessizliğinde rank atlamış, güçlenmiş, vhaeraun la birlikte kuyusunu baya kazmıştır, hatta lloth u ikisinin öldürdüğü ama ortaya çıkacak otorite boşluğundan korktukları için söyleyemedikleri rivayeti ortalarda dolaşmıştır.
    dogması :" ölüm, herkese gelir, ve zalim intikam, bu varlığın önemsiz meselelerinde yaşamlarını israf edenlerden zorla alınacak.gerçek güç, yalnızca ilk ölümün şüphesiz köleliğinden gelir, ölümün üzerinde idare, ve şimdiye kadar ölümde kazanılan güçlerin en büyüğüdür. avla, öldür, ve revenancer'in gücünü hor gören, ve herhangi biçimde ufak bir kibirle cevaplayanları canlandır, bundan dolayı bütün kiaransalee'nin gücünü bilebilir." der.
    takipçileri genellikle lich lerdir. en üst düzey priest veya priestess lerine yathrinshee denir. yathrinshee ler ya rope giymiş lichler ya da arcane de yapmış canlı necromancer lardır. zamanlarını
    ölü diriltmekle ve lich yaratmakla harcarlar. ilerleyince horror touch diye korkunç bir büyü kazanırlar bu büyü combattaki rakibi ghoul gibi bişeye çevirir.
    (kiaransalee, 01.03.2009 10:32 ~ 10:34)
  8. bu bir toplu entaridir:
    uzun uzun yazmak isterdim ama özet geçmek en doğrusu.
    bu yazar da dahil olmak üzere; kendilerini hiç tanımasam da, bu gece benimle ve sorularımla gerçekten ilgilendikleri için minnettarım. bol girili günler, geceler...
    (angelica13, 03.03.2009 01:32)
  9. kendine has çok hoş bi tarzı var, seviyorum ben bu kızı.

bir süredir yazmıyordu, şimdi görüyorum ki yine geri gelmiş, yine çok güzel yazıyor. ama bazı yazdıkları o kadar dokunaklı ki içimi acıtmıyor değil..
    (ev yapımı domates sosu, 01.05.2009 16:24)
  10. gerekli başlık tanımını çok merak ettiğim yazar
    (bkz: @3422980)
    (panthera, 07.05.2009 01:54)
  11. (bkz: dungeons and dragons)
    (erky, 25.06.2009 02:30)
  12. gün itibariyle hamile olduğunu öğrenmiş, çocuğunun babasının sırf bu yüzden romanyaya ne zaman kaçacağını merak eden, koftiden laf üzerinde falan değil harbiden depresyonun dibine vurmuş, anoreksia nervosa yüzünden kolunu kaldıracak hali olmayan ve "artık demir almak günü gelmiş zamandan, e peki nerde şu meçhule giden gemi dalgası?" diyen yazardır. hayatındaki hemen herşeyle olduğu gibi sözlükle de ilişkilerini koparmak üzereyken, kendisi hakkında son birkaç cümle yazmak istemiştir...
    (kiaransalee, 14.09.2009 01:30)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil