inanılmaz faydalı kitaplardır, adamı zengin eder. "en az beş şapkalı düşünme tekniği ve dijital tavşan" isimli bir kişisel gelişim kitabı yazdım, hayatım değişti. en çok amerika'da ve türkiye'de sattı. sadece kitaptan değil, gittiğim konferanslardan da eşek yükü para kaldırdım. kişisel gelişime zırvalık diyen salaklara götümle gülüyorum şimdi, saraylarda yaşıyorum oğlum, manyak mısınız?
çoğu ucuz olduğu için, kitaplıkta güzel yer kaplarlar. ayrıca eve kız atınca "düşünce gücü", "bilmem ne etkisi", "başarının sırrı" gibi kitaplar göstermek kızı etkileyebilir, etkilemeyebilir de, o da sevişmeye gelmiştir, gelişmeye değil ya.
ferrarisini satan bilge'yi zorlayarak da olsa bu sınıfa sokarsak eğer, bu kitapların nadiren de olsa zararlı olabileceğini söyleyebiliriz pekala. kitabı okur okumaz gaza gelip sattım ferrari'yi; aynı anda pek çok kişi ferrari sattığı için aşırı arzdan fiyatlar düştü, mundar oldu araba (beşbin motor). 2 ay daha bekleyip satsam daha iyi olurmuş
halbüse.
süper ısıtıyolar,yeminle söylüyorum hayatımda onlar gibi soba tutuşturucu görmedim.
(bkz:
öğrenci evi)
yazarlarının zengin olmalarına büyük ölçüde fayda sağlarlar. tek faydaları da budur zannımca.
bir diğer faydası da okurken kendimi farklı hissetmemdi. vücut dili okudum, etkili konuşma okudum, sonra dedim ki ne kadar çok insan bunlardan habersiz, ben bütün gün vücut dili tespiti yaparken onlar 31 çekiyorlar.
anne üzerine çaydanlığı koyunca da üzülmüyor insan, kapakta oluşan halkanın da evrende dolaşan bir akımın sonucu olduğunu düşünüyorsun.
"on derste kung-fu" ve "beş adımda kız tavlama sanatı" kişisel gelişim kitabı sayılır mı diye mesaj atmış zevzeğin biri. sayılmaz. bu bir bilimdir, sistematik gidin ve şu kitaptan başlayın: "ekonomi klastan biznıs klasa" - alfred hopbanof (alman asıllı amerikalı sosyolog)
bir örnek vermek gerekirse, yeğeninizle, annenizle, ablanız, kardeşiniz, babanız veya çocuğunuzla zaman geçirmek varken akşam eve gelir gelmez bilgisayar karşısında vakit öldürmeyi tercih etmemeniz gerektiğini öğrenirsiniz. ama çok bilmişler için bu eğitimlerin bir gerekliliği yoktur . herkes hayatını süper yaşar,sonra bir bakmışsın çocuk büyümüş isyankar olmuş "ne verdin bana ne istiyorsun"triplerine girmiş, anne baba ölmüşde cenazesine gdip ağlamışsın, "bana ne verdiler hiç, bak ne haldeyim ben" demeler başlamış, yalnız kalmışsın, sevenin yok ortada, bohem hayatı olmuş, sura somurtmaktan bozulmuş, 50 sinde çökmüşsün, ne güzel.
(iddqd, 25.12.2007 15:45)
kitapları tutan yazarlar kazandıkları paralarla kişisel gelişimlerini idame ettirebilirler.
kişinin kişiselini geliştirir.
zaten kişinin bünyesinde olan, bildiği ama işine gelmediği veya çeşitli sebeplerden dolayı uygulamaya sokamadıgı iş, oluş ve hareketlerin, bizden akıllı kimselerce yazıya dökülmüş halidir bu kitaplar.
bu tarz kitaplar okumak kimin gelişimine fayda sağlamış, kimin şahsiyeti, kariyeri tavan yapmış, kim hayatın anlamını kavramış o kısım muammadır.
her daim 'güç içinde' mantığı esas alınmalıdır. olay 4 işlem mantıgına dayanan basit bir işleyiştir, elinde ne varsa topla olmayanları çıkar.kalanı, hayatına eklemen gerekenlerle çarp ve zamana böl. bakın ben bir satırda açıkladım olayı.
diyorsanız ki ben kendimi bilemem,dinleyemem,yol gösteremem, hem de 4 işlem bilmiyorum, ozaman aramanız gereken geniş otlaklar olur alabildiğine yeşil, salın kendinizi otlayın koyun misali.
"karşınızdaki insanı ikna etme yolları" tarzı kitaplardan çıktığı düşünülen faydalardır.
ulan sen bana kitabı satamamişşın sen git önce kendini ikna et.
gizli siyonizm ve şamanizm probagandası yapmak.
kişisel gelişimden çok "gaz verme" etkisi yapan kitaplardır. "içindeki gücü hisset, mükemmelsin, güçlüsün, harikasın, yapabilirsin, hayat senin!" misali ifadelerle kişilerin egolarını tatmin etmekten başka bir işe yaradıkları nadir görülür. ama ezik hissettiğiniz bir anda moral olsun diye akıp okuyun, faydalı bak, cidden.
kişisel gelişim kitaplarında yazanların tam tersini yaparak bir fayda sağlamak mümkündür.
iğrenç bir hediye verip moralini bozmak istedikleriniz için birebirdir, severiz.
(heidi, 09.01.2009 16:36)
kişiseli asla geliştirmeyen aksine yazan kişiyi geliştiren kitaptır. alınır okunur aslında herif doğru söylüyor denilir sonrasında da bir kenara bırakılır. içinde yazanları yazmak için ne üniversite ne de lise bitirmek gerekir zira kahvedeki mahmut abi de aynı deneyime sahiptir.
örnek olarak
+mahmut abi benim köşede biraz param var borsaya gireyim diyorum ne diyorsun?
-oğlum borsa zengin işi döviz belli olmaz sen onu vadeli yap işin garanti olsun.
(ekonomik yaşam)
+mahmut abi sevgilim terk etti öldüreceğim kendimi vallahi bittim ben..
-oğlum siktir et sana kız mı yok yarın sana yeni bi imaj yaparız cillop gibi olursun valla. sonra gelsin kızlar..
(özel yaşam)
örneklerde gördüğümüz gibi bu kitabın verdiği bilgi bizim mahmut abi de verebiliyor hatta iki çay parasına hayatınızı düzene bile sokabiliyordur. bu durumda kitap okumaya filan gerek yoktur yeter ki mahmut abi gibi bir abimiz olsun. seni seviyoruz mahmut abi..
kişisel gelişim kitaplarının tek faydası yazaradır , kendi kendini geliştiremeyen insanlar , bu yazarın kitabından binlerce milyonlarca alır , bestseller yapar , yazarda zengin olur.