belki ilginizi çeker
  1. · yalnızlığın anlaşıldığı anlar
  2. · uzakta olan dosta sigaraya başladığını söylemek
  3. · en yalnız hissedilen an
  4. · zamanla telefonunun çalmaması
  5. · kisinin kendisini cok yalniz hissettigi anlar
gündem
  1. · hayko cepkin
  2. · öğrenince çok şaşırılan bilgiler
  3. · biten ilişkinin ardından söylenecek ilk söz
  4. · bilgisayara format atabilen kız
  5. · bu kızı üzersen karşında beni bulursun adamları
  6. · denizden çıkmak bilmeyen insan
  7. · 28 mart 2010 galatasaray fenerbahçe maçı
  8. · orijinalinden güzel olan cover
  9. · sözlüğe giri girerek ders çalışmak
 sayfa  / 4

kişinin kendisini çok yalnız hissettiği anlar  

1. kişinin psikolojisini yerle bir eden anlardır. özünde insan hep yalnızdır gibi geyikleri bi kenara bırakacak olursak kimsenin başına gelmesini istemeyeceği, kişiyi düşüncelere iten kimi olayların gerçekleşmesi sonucununda farkedilen durumdur. örnek vermek gerekirse;

- sabah dışarı çıkarken cep telefonu evde unutulur..yoğunluktan gün esnasında eve geri dönülemez, gece eve gelinir ilk iş cep telefonuna bakılır..ne bir sms ne de bir cevapsız arama vardır.

- ders aralarında tek başına sigara içilen anlar.
    (o s c a r, 07.06.2007 02:58 ~ 03:03)
  2. saatlerce günlerce sürebilecek rezalet durumdur kendi iç sesini dinlemekten bıktığında ulan yabancı bir ses olsada artık onu dinlesek kendimden bıktım ulan dedirtecek bir oluşum yaratır ki düşman başına bile gelmesi istenmez kendimce ayrıca böyle durumlarda insan kendi içine döndükçe dönesi gelir bir hal almaya başlar sonu psikoloğu dinlemekle sonlanacak kötü bir şeydir vay bana vaylar banalık olgudur.
    (mark denver, 07.06.2007 03:22)
  3. (capslost, 07.06.2007 03:23)
  4. bazen insan kendini tepede görür(diğerlerini aşağılamak anlamında değil).çok geniş bir çevreye sahipsinizdir(yada siz öyle zannedersiniz).çok güzel zamanlar paylaşmışsınızdır arkadaşlarınızla.ne eğlenceler ne gezmeler.lakin öyle bir derde düşersiniz ki evde kalıp,kendi kendinizi yemekten öte birşey gelmez elinizden.hani duvarlar insanın üstüne gelir derler ya,hem de ne gelme.ararsınız bütün arkadaşlarınızı.gelemeyeceklerini söylerler bi şekilde.siz diretirsiniz,durumunuzu anlatırsınız ama nafile.derdini çare olmayı geç derdini anlatacak bir insan bile bulamamışsınızdır.işte o zaman insan tepeden öyle bir düşmüştür ki bırakın beğenmediğiniz o yeri,yerin bile dibine geçmişsinizdir artık.
    (bizdeboylebocekyok, 07.06.2007 03:34)
  5. kaleye geçilen andır kimsenin umrunda olmazsın.. gelen topa iki plonjon yapıp tokatlasan da kimse seni haraketten dolayı tebrik etmez ta ki 90. dakkada gol olur bütün herkes gol atan adama koşar sarılır kaleci koşmaya çalışsada yandan bir ses yükselir -geç lan yerine geç el mahkum göte baka baka kaleye geçilir. şöyle bir stad süzülür herkes birbirine sarılmaktadır. o an anlaşılır yalnızlık paylaşılmaz...
    (megae, 07.06.2007 06:45)
  6. (acemişansı, 07.06.2007 08:43 ~ 08:43)
  7. uzun soluklu bir ilişkiden sonra her anını sevgilisi ile paylaşmaya alışmış bünyenin ilişki bittikten sonraki durumu.
    (sdr, 07.06.2007 12:41)
  8. lisedeyken,dersanaye pazar günleri sabah giderdim...sabahın 8inde dolmuş beklerken etrafta kimse olmaz,çıt çıkmazdı..kendimi terk edilmiş,çok yalnız hissederdim.(amma salakmışım)
    (kelebekler kayısı yemez, 07.06.2007 19:11)
  9. içindekileri anlayacağını düşündüğün insanın yanında olmadığı andır.. üstelik belki de olduğu bir an hiç olmamıştır.. öyle uzaktan bakarsın sadece ona ya da o olduğunu sandığın kişiye..
    (dişikartal, 07.06.2007 19:25)
  10. kalabalıkla aynı dili konuşmadığınız anlardır; ne söylenenleri anlarsınız ne de söyledikleriniz anlaşılır. yanınıza alabileceğiniz üç şeyi toparlayamadan ıssız bir adaya düşmüşsünüz gibi gelir size bir anda ve sizin yalnızlığınızı çoğaltır adadaki yerlileri anımsatan kalabalık...
    (charlie, 07.06.2007 20:06)
  11. ders yeni bitmiştir. arkadaşlarınızla gülüp eğlenir, bugün değişik bişeyler yapsak diye düşünürken telefonunuz çalar. annenizin telefonundan teyzeniz arıyordur. bugün ilk uçağa bin ve gel der sadece. ne olduğunu söylemez, tek dediği budur. acaba dedem mi öldü diye düşünürken bilet alır, uçağa binersiniz. varırsınız havaalanına, teyzeniz sizi alır.
    -kızım annen trafik kazası geçirdi, kurtulamadı. ama biz senin hep yanındayız.

işte yalnızlık. birisi size "yanındayım" derken yapayalnız kalmak. o an hissettiğiniz yalnızlığın sebebi annenizin ölmesi değil, annenin ölmesine bi şekilde alışılır, kazık çakmadı kimse bu dünyaya ama anlatmaya çalıştığım, o an, çevrenizde milyonlarca insan vardır ama hiçbiri sizi anlayamaz. varlık içinde yokluk gibidir. daha çok can acıtır.

p.s.: hikaye sallamadır. kimsenin başına gelmemesi temennimizdir.
    (acemişansı, 20.06.2007 09:52)
  12. inzivaya çekilme isteğini tetikleyebilmektedir.."kimse dinlemiyorsa beni-ya da istediğim gibi dinlemiyorsa"*
    (korkunç kertenkele, 20.06.2007 10:21 ~ 10:23)
  13. çalan telefonlara bakmadığı, arayanların gereksiz insanlar olduğunu düşündüğü anlardır..
    (tarshalafi, 20.06.2007 10:43)
  14. lisede 4441 gibi göze batan bir numaraya sahip olup, yoklama defterinde kabak gibi sırıtan bu numaranın, o gün ani bir sözlü yoklama yapmaya şiddetle istek duyan öğretmenin gözüne takılması, günün ilk dersi olması hasebiyle, uyku mahmurluğunu bile üzerinden atamamışken, ağır ve isteksiz adımlarla tahtaya çıkmanız, herhangi bir savaşın getirileri-götürüleri şeklinde stratejik çözümleme gerektiren bir soruyu cevaplamanızın istenmesi sonucunda; "ben ne bileyim ..mına goyiiiim.." iç sesi eşliğinde, kırk çift gözün acıyan bakışlarla, kırkbirinci çift gözün (öğretmen) ise "yaktım çıranı" bakışıyla size baktığı andır...
    (karlar kraliçesi, 20.06.2007 10:48 ~ 11:53)
  15. ölümle burun buruna gelinen anlar örnek gösterilebilinir. ayrıca grandma death in güzel bi sözü vardır. 'every living creature on earth dies alone'.
    (malice, 20.06.2007 10:54)
  16. otobüs tramvay minibüs biiiip
    çevreniz istediğiniz kadar geniş olsun, sağlıklı bir ilişkiniz, sizi seven aileniz; özetle hayatınızda sizi sevdiğini, değer verdiğini bildiğiniz insanlar olsa bile, en nihayetinde herkes sizle aynı yerde yaşamıyordur. gününüzün 1 ila 4 saatinizi(nereye gidildiğine bakar) hayatınızda daha önce görmediğiniz ve büyük ihtimal bir daha görmeyeceğiniz insanlarla geçirirsiniz. o an en yakın dostunuz, can sıkıntısından kafayı yememek için aldığınız ve sayesinde müzik eksperi kesildiğiniz müzik çalan alettir.
    bir süre sonra o alet sizin kulağınıza müzik getiren bir teknolojiden can yoldaşınız konumuna gelir. bunun farkedildiği an "ne hallere düştüm" diye düşünülmeden edilemez.
    büyük şehirde yaşamanın dezavantajları işte
    (göster bakalım kaynanalar hamamda nasıl bayılır, 20.06.2007 11:19)
  17. sevgili gittiğinde hissedilen boşluk duygusu
    (rodion, 20.06.2007 11:43)
  18. dipte olduğu anlardır. ne onu oradan çekecek bir el vardır ne de kurtaracak bir başka yol... tek çaresi zamandır. bu durumlarda yapılacak tek şey cigara üstüne cigara yakmaktır.
    (endip, 20.06.2007 11:52)
  19. kişinin en kendisi olduğu anlardır.

yüzünde hiçbir maskeye gerek kalmaz, kimseleri kandırmaya, aslında olmadığın biri gibi görünmeye çalışmazsın. kendinsindir, içinin en çirkin ve kaldıysa en masum yanlarını açık seçik koyarsın gözlerinin önüne. bu anlarda sevdiklerini ve sevmediklerini tartarsın, günahlarını ve sevaplarını ekleyip çıkarırsın; kendini ne ak pak ne kara kuru yaparsın; neysen o'nu çırılçıplak oturtursun karşına. konuşur, dertlerini anlatırsın ve görürsün ki kimse seni sen kadar anlayıp senin için dertlenip sevinemez.

ne kadar eşin dostun sevgilin çocuğun anan baban kardeşin olsa da, her insan yapayalnızdır bu dünyada, tıpkı öldüğünde olacağı gibi.
    (clementine, 20.06.2007 11:58)
  20. tren saati geldiğinde arkaya dönmeden gidip yerine oturup uyumaktır...
    (sevmek bir eylemdir, 20.06.2007 11:59)
  21. öss ye hazırlanırken her pazar dershaneden geldiğimde evde yalnız olurdum çünkü annemler her pazar dikiliye yazlığa giderlerdi. hemen yiyecek birşeyler alıp tv nin karşısındaki koltuğa zıplardım. pasifik polisleri ni izlerdim önce, atv de güzel bi diziydi, miami de geçiyordu bi de ama çok mutlu olurdum ben bu dizi sayesinde..
    sonra bazen bişey olurdu ve yayınlamazlardı dizimiii!!o zaman işte gerçek yalnızlığı hissederdim iliklerime kadar.. inadına ders çalışma saatimi geciktirmek için leonard cohen in dance me to the end of love jingle ıyla meşhur evlilik hazırlıkları programı vardı şapşal bi kızın sunduğu, içimi sıkmak istiyorsam onu izlerdim işte. sonra çıkardım odama ve ders çalışmaya başlardım..
    bu bütün kış böyle sürdü, annemler en çok o kış haftasonu evden kaçtılar..
    ayrıca pasifik polislerinin son bölümünü de yazlıkta öss den çıkınca izlemiştim...vefalı takipçisiymişim ama, sınava kadar değilmiş yani..
    (ferforje, 20.06.2007 13:43)
  22. dolmuşta parayı uzatıp "şurdan bi kişi alır mısınız?" dediğinizde, şoförün sizi iplememesi ve göt gibi kolunuz uzanmış halde kaldığınız an.
    hele bi de ikinci söylediğinizde de duymazsa inin yürüyün zaten.
    (sadalet, 09.10.2007 19:53)
  23. kişinin cep telefonunu eline alıp gelen mesajlar bölmesinde sadece bankaların, cep telefonu operatörlerinin, çeşitli marketlerin mesajlarını, ödenmemiş fatura bilgilerini, en yeni ringaları tanıtan mesajları gördüğü ve hiç şaşırmadım deyip kaderine küsesi geldiği acı bir andır.
    (seashell, 28.03.2008 19:20)
  24. kulaklıkla yüksek sesli müzik dinlerken hapşırınca etraftakilerden biri çok yaşa derse duyamam ve cevap vermezsem ayıp olur diye düşünüp.. hapşırınca bir süre müziği durdurup kimsenin çok yaşa demediğini görmek.
    (frock, 09.05.2008 19:10 ~ 19:11)
  25. - kendimi çok yanlız hissediyorum hayri!
    + o ne lan?!
    - bilmiyorum, öyle işte..
    + vermiyceksen başım ağrıyo de bana kadın. şifreyi değiştirip de kafamı bulandırma benim.
    - başım ağrıyo!
    + yanlız da değil ayrıca o, yalnız.
    - başım...
    + başını s.kiim!
    (kuzgun, 09.05.2008 19:17)
 sayfa  / 4

© 1923 - 2010 itü sözlük (buraya numaratör koyduk yılı kendi artırıyor artık)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük duyurular  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil
havadis:  itü sözlük blog  ·  twitter  ·  friendfeed  ·  facebook