kişinin kendi doğum gününü unutması 

adana çık aradan

1. birkaç sene evvel başıma gelen hadise. nasıl oldu anlamadım ama sanıyorum bir hafta kadar önce toplu olarak birkaç kişinin doğum günü kutlanırken "aa seninki de bir hafta sonra dimi seninkini de kutlayalım da sonra arıza çıkarma" gibisinden kutladıklarından olsa gerek. sonuç olarak esas doğum günüm geldiğinde saf olan ben en saf halimle evime gitmiş ve ummalı bir çalışmaya denk gelip hakikaten şaşırmıştım. sonrasında yahu cidden bugün mü doğum günüm dememe rağmen milleti kendi doğum günümü unuttuğuma bir türlü inandırmadım. artistlik yapıyorum sanmışlardı, unutmuştum lan valla.
    (elladan tinuviel, 06.04.2008 21:26)
  2. haftaya bugün gerçekleştireceğim ve bu konuda kendime çok güvendiğim olgu.

(bkz: alzheimer)
    (olivia elton john, 06.04.2008 21:28)
  3. (bkz: insanlığın en büyük yalanı)
    (marigold, 06.04.2008 21:47)
  4. filmlerde olur...kendisine muhteşem bir parti hazırlanan tipleme yorgun argın işten eve gelir,ışıkları açar ve "sürpriiiizzz"diye bağıran dostları,sevgilisi,ailesi vs etrafını çevrelerler.gözyaşları içinde "aman tanrım tamamen unutmuştummm"şeklinde bi tepki verir nedense de doğumgününü unutanlar hep kadındır.
    aynı filmlerin erkek versiyonunda erkek bu kez doğumgünü olduğunu bilir ve herkesin bunu unutmuş olduğunu düşünür herkes o gün çok meşguldür,çok üzülür,kırılır,günü çok kötü geçer,akşam eve geldiğinde ona hazırlanmış sürpriz parti yine onu gözyaşlarına boğar "ben de unuttuğunuzu sanmıştım demek aslında tüm gün bu ilgisizlik bunun içindi ha?"şeklinde...
    (sakıncalı piyade, 06.04.2008 22:53)
  5. en büyük fantezilerimden biridir; her geçen sene ilerleme kaydediyorum. son doğumgünümde bir- iki kere aklıma gelmişti zaten; " işte ben de bugün doğmuştum" şeklinde. tabii bu durumun yaşlanmak ve kendini hala teenage hissetmekle bir ilgisi var mı diye de düşünmüyor değilim...
    (anidenbelirenanlamsızgüdüler, 06.04.2008 23:48)