görseller
kezban 

belki ilginizi çeker
  1. · shemale
  2. · kezban yenge
  3. · kezban gibi yazmak
  4. · author
  5. · hulusi kentmen
  6. · daniel gonzalez gülizar
  7. · hayatımda ilk kez seninle öpüşüyorum
  8. · kadınların cinsellik yaşamasına vermek demek
  9. · itü sözlük yazarlarının korkuları
  10. · iki güzel söze kanan kız modeli
gündem
  1. · izmirli altıncı nesiller buluşuyor sevişiyor
  2. · itü sözlük yazarlarından şiirler
  3. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  4. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  5. · thierry henry
  6. · dinde zorlama yoktur
  7. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  8. · baba kitaptaki bütün çözümlü soruları anlamıştım
  9. · akp ye oy veren solcu

kezban  

sayfa  / 2
  1. kezman isimli futbolcuyu ne zaman izlesem aklıma gelen serbest çağrışım
    (mavio, 15.08.2004 23:22)
  2. bir bayan ismi; yalancı anlamına gelmektedir.
    (geldiler, 16.08.2004 16:49)
  3. barış manço nun hem sözleriyle hem ritmiyle insanı neşelendiren şarkısı.herhalde "kezban" adı üzerine yapılan tek şarkı.
    "bir bakışın yeter
    düşerim yollarına
    dünyalar güzeli kezban
    sarı sarı bileziği takarım kollarına
    dünyalar güzeli kezban..."
    (amorph, 10.02.2005 20:25 ~ 20:25)
  4. 1989 yılında çıkan darısı başınıza adlı barış manço albümünden bir şarkı. ilginç bir de klibi vardır. düşündüren sözlere sahiptir. dinleyince dile dolanan türden eğlenceli bir şarkıdır.

ateş sadece düştüğu yeri yakar
    nedir bu dünyanın hali
    bir sana bir bana al gülüm ver gülüm
    sev beni seveyim ki seni
    dünyanin hali böyle
    al gülüm ver gülüm
    bir bakışın yeter
    düşerim yollarına
    dünyalar güzeli kezban
    sarı sarı bileziği
    takarim kollarina
    dünyalar güzeli kezban
    babası yıllarca didinip çabalamış
    oğluna bir bağ bırakmış
    hayırsız evlat üzümünü yemiş ama
    merak edip de sormamış
    kitabına uyduran kervanı yükleyip
    yüksek dağlardan aşırır
    beceriksiz kişi sağa sola bakınıp da
    düz ovada yolunu saşırır
    dünyanın hali böyle...
    (choban, 07.03.2005 13:37)
  5. en meşhurunun soyadı hatemi olan kadınların ismi.
    (blefescu, 02.11.2005 20:22)
  6. sözlüğün kaliteli yazarlarından biri olmasının yanısıra. çok da muktedir* bir karakter olma olasılığı yüksek bir homo sapiens.
    (tori, 25.11.2005 03:35)
  7. ayrıca kızlar arasında, saçı aşırı uzun ve bakımsız olan hemcinslerine atfedilen bir addır.evet,dalga geçme manası taşır.!:doğru bildiniz
    (nükleer danacık, 29.11.2005 19:03 ~ 19:04)
  8. gece uyumalarıyla beni deli eden insan
    (tori, 09.12.2005 07:15)
  9. yeşilçam sayesinde(!), zihinde direk "köylü" motiflerinin uçuşmasını sağlayan isimdir.
    halbuki zehra'dan, mine'den, buse'den veya aslı'dan geri kalır bir güzelliği yoktur. (güzeldir yani).
    (gxix, 07.03.2006 17:47)
  10. kelime seçimleri sıradışı ve anlatımı çok kuvvetli bir itü sözlük yazarı. üçüncü nesil. lâkin pek az yazıyor sözlükte. baktım; an itibariyle iki ay olmuş, yeni giri yazmamış. halbuki daha çok yazsa yeni bir tarz yaratacak. şöyle bir abansa kezban gibi yazmak başlığını açıp da ilk giriye methiyeler düzmezsem ne olayım...
    (eksiksizuyum, 07.03.2006 17:53)
  11. shemale'dir kendisi.
    (kezban, 28.03.2006 01:17)
  12. kâhyanın kadın olanı demektir.
    (azwepsa, 25.04.2006 15:50)
  13. kendisini tanımıyorum ama bir yerden böyle gözüm ısırıyor mu desem ne desem; işte öyle bir şey. kendisiyle sohbet ederken sanki senelerdir tanıdığım biriyle sohbet ediyormuşum gibi rahat hissediyorum kendimi.

efendim, zaman zaman farklı girilere imza atmakla beraber bu giriler bazı bünyelerce fazlaca ciddiye alınır; bu kişinin kendini güçsüz hissettiği zamanlar elbise dolabına yaslandığı, hatta zaman zaman aynı dolaba sığındığı zannedilir. halbuki sordum kendisine; "nedir bu yahu" dedim, "saçmalama" dedi, "evimde her öğrenci evinde olan yap-boz bir elbise dolabı var en adisinden, nesine yaslanacağım ki, göçüyor meret" dedi. "ama işe girer girmez ilk iş ceviz masiften bir dolap yaptıracağım böyle kocaman, heybetli" dedi.

bunun haricinde, sözlükte online olduğum zaman mesaj butonumun ne zaman yanacağını beklerim ya da ben mesaj atarım. çünkü güzel sohbetin, inceliğin adresidir kendisi. zıpır ve fırlama girilerinin ardında düşünceli, hayatı sorgulayan bir insan yatar.

girilerinde da vinci'nin şifresi gizli değildir. girilerinden hayat tazrını çözmeye çalışmak yerine ifade gücüne, mizah ile ironinin harmanlandığı cümlelerine bakarsanız haz alırsınız, bünyenizi boşa yormadan keyifli keyifli okursunuz.

buradan saygılar sunarım kendisine...

not: vakt-i zamanında "sözlüğe daha çok yazsa kezban gibi yazmak başlığını açıp da ilk giriye methiyeler düzmezsem ne olayım" demiştim. halen geçerlidir.
    (eksiksizuyum, 22.05.2006 02:50)
  14. (bkz: yenge)
    (dbk21, 22.05.2006 02:53)
  15. 14 seneyi bulan arkadaşlığımız sürecinde etmediğimiz muhabbet kalmayan, mantığıyla, fikirleriyle ve dostluğuyla takdir edilesi, şahane insandır. izmire geldiğinde milyonda bir ihtimallerle damada beni yenerek (kendisi aksini iddia ederse inanmayınız) mutlu mutlu ankara'ya dönmüş olandır. ayrıca yaz aylarını çok eğlenceli geçirmemde büyük rol oynamıştır frp oynarken yarıp geçirerek.

şöyle ki:

dm : abi beyni parçalandı yaratığın..
    kezban : öldü mü ?
    grup kopar oyuna ara verilir.

bom oynuyoduk biz bunlan bi de. bom diyoduk patlıyodu falan. *

ama şu sıralar ödevlerden, yaz okulundan, çalışmaktan beni bile unutmuştur. yakında kendisini bile unutmasından korkuyorum.
    süper biri, harika arkadaş. ruhu bedenine sığmayan muhalefet insanı.

cins mi?
    evet!

deli mi?
    bu konuda henüz uzlaşamadık..

kendisini çok seviyor muyuz?
    ne diyosun bee? hastasıyız!

edilsel:
    bissmi..
    yüce rabbim eğer o günü görmeyi bize nasip ederse 14 eylül 2006 orphaned land istanbul konseri'nde kendisi ile kolkola zikredeceğiz. konserlerde olmasa neyderiz, neyleriz biz pirim?
    (vera, 04.07.2006 13:41 ~ 16.03.2007 13:36)
  16. kendisinin yedi tane gölü* olduğu ve her birinden diğerine karaya ayak basmaksızın hoplayabildiği ve balıklama dalabildiği yönünde rivayetler mevcuttur. insan bu kadar mı su canlısı olur kardeşim...
    (bkz: deniz şakayığı)
    (eksiksizuyum, 23.07.2006 11:58)
  17. yetmişli yılların türk filmlerinde; saf ve temiz, uzun saçları iki yandan örgülü, çilli köylü kızlarımıza çokça verilen ad. şöyle bir diyaloğa sebebiyet vermişliği vardır:
    her sabah saçlarını iki yandan örüp okula gelen arkadaşımızın etrafını karagümrük'de çete halinde dolaşma alıştırmalarına şimdiden başlamış ilkokul ikinci sınıf civarı veletler sarar, bir yandan da kendi aralarından konuşmaktadırlar "yok sen sor, hayır sen" diye. sonunda biri öne çıkar ;
    - ablaa, senin adın kezban di mi??
    +??!#/!
    (nepenthe, 23.12.2006 20:51)
  18. argoda "yeni yetme eşcinsel, körpe oğlan" anlamına gelen bir kelime.
    (azureel, 10.11.2007 17:37)
  19. türk sinemasında hülya koçyiğit'in canlandırdığı karakterlerden biri olup sürekli gezmektedir. (bkz: kezban romada) (bkz: kezban pariste)
    (zeyneq, 08.12.2007 03:57 ~ 03:59)
  20. farsça bir kelimedir. evi çekip çeviren maharetli kadın manasına gelir; ancak çoğu zaman arapça yalancı manasına gelen kezban ile karıştırılır.
    (voiceofloneliness, 07.02.2008 19:56 ~ 27.02.2008 00:39)
  21. ceren ve melisin varolduğu yerde çirkin kız yakıştırması yapılmıştır
    ama kezban da candır
    (lordred87ers, 15.05.2008 00:14)
  22. varsın kimileri onu kejban diye çağırıyor olsun, ne farkeder orada bir kezban vardır saçları lüle lüle gözleri hareli, o bizim içimizdeki çocuk gibi kentleşme virüsüne yakalanmamış saf köylü kızıdır.
    (ben ruhi bey nasılım, 15.05.2008 00:18)
  23. homoloji de henüz yazar olamamış kullanıcılara verilen ad.
    (uçankanatlısivrisinek, 08.12.2008 15:20)
  24. hulusi kentmen sayesinde bütün dünyayı gezme fırsatı bulmuş şanslı film karakteri.
    (fil abbasi, 07.02.2009 15:32 ~ 15:33)
  25. (bkz: kezban yenge)
    (kayıp uçurtma, 07.02.2009 15:34 ~ 15:34)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil