belki ilginizi çeker
  1. · tokat gibi şarkı sözleri
  2. · makina
  3. · pişşt barmen
  4. · yoklamadaki nicklerden şiir yazmak
gündem
  1. · her şey iyi giderken ayrılalım diyen sevgili
  2. · sözlük yazarlarının itirafları
  3. · günün tek şarkılık özeti
  4. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  5. · yaran diyaloglar
  6. · hagi dünyanın en iyilerindendi yalanı
  7. · kaşlarını almayan kızlar
  8. · en iyi türk romanları
  9. · canon a70

kesmeseker  

1. hatalı giri girdiği farkettirilince utanan, 4. nesil yazar.*
    (ripelascra, 13.06.2007 12:50 ~ 09.07.2007 02:39)
  2. vicdanıma hayat öpücüğü vermiş yazardır. ama görüyorum ki hatalı giri girdiğinde o da utanıyormuş. memnun oldum..
    (sonradanmıoldumhepmiböyleydim, 30.06.2007 16:18)
  3. efendim asosyalmiş de evden çıkmıyormuş da bilmemneymiş diyerek kendini aşağılayan oysa ki evde kendini çok iyi yetiştirdiğini düşündüğüm fare deliğinden notlar insanı.
    (tatlı kavanozu, 02.07.2007 18:55)
  4. (bkz: kesme şeker)
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 08.01.2008 22:26)
  5. sohbet etmekten zevk aldığım yazarlardan biri. seviyorum kendisini
    (neva, 05.08.2008 22:51)
  6. konuşmaz konuşmaz sonra pat diye en ihtiyacınız olduğu zamanda -bilmeden- sizi güzel müzik yağmuruna tutar, sevindirik yapar; çünkü hisseder. hatta bir şey yollarken pat diye kapatır, bu sende vardır kesin der. öylesine hisseder yani. şaşırtır mutlu eder insanı. bahanesi de vardır : egosunu tatmin ediyormuş. hehe sanki bilmiyoruz insanları mutlu etmek için yaptığını bunları, kimi kandırıyorsun sen übermen?!
    (vjeshtitza, 26.10.2008 16:52)
  7. geçen, feridun abiyle* oturuyoruz, "nerelerde bu çocuk?" dedi.. "gitti" dedim.. bilmem nereye, ama gitti.. "gitme kal" dedim ama "eyalet çocuklarıyız biz" dedi, "gelince bahsederim sana konya'dan hindistan'dan" dedi; gitti..
    feridun abi sordu sonra, "nasıl gitti peki?".. dedim; trenle gitti, ona da bu yakışırdı.. sordu yine; "ne zaman gitti tren?" dedim; "gerçekten özleyince gelir nasılsa geri.. olağan durumlar bunlar dedim, biliyorsun, iyidir* o.."

feridun abiyle konuşuyorum sanırken tek başıma* kalakaldım düşünürken..

"tek sorumlu bendim" dedi.. "tek farkımız belki de asıl kahramanın şeker bond mu yoksa sanal oğlan mı yoksa maria mı olduğuna karar verememekti, ama bilmediğimiz bir şey vardı ki; tarzan ince dallardaydı biz bunları sabahlara kadar düşünürken*.. artık karanlıktan korkan bebekler değiliz, değiştik*, aşklar bizi terketti, biz aşk ve para arasında son tangomuzu yaparken, tüm birikimimi kalbi kırıklar bankasına* yatırıp bu şeyler arasından sıyrıldım işte.."dedi..
    herşey yolunda derken böyle şeyler* beklemiyordum ki ben.."işte güneş!" diye haykırıyordum oysa, kaptanla buradan uzaklara giderken, cebimde bir avuç kumla..
    dipten ve derinden başlamıştı yolculuk, suda balıktık* belki, belki de acıların kralı.. failatünü* öğrenemediğimiz doğruydu, mister brown ile aramız hep kötü kalmıştı bu sıradışı makinelerle, kusursuz cinayetler çağında ama biz şimdi bu* olmuştuk..
    para pul vs. umrumuzda da değildi hani, yoksul* da sayılmazdık sakin sularda yüzerken..
    istanbul istanbul diye inlerken neden kendimizi birden güney afrika'da bulduk, ben anlamadım ama s.o.s da vermedim.. rüzgarlı deniz kıyısında bittiğinde yolculuk*, henüz onlar bunları bilmiyordu..
    kral öldüğünde* açıktı televizyon, o seslendi; "kumandayı ver!"
    "belki.." diyordu.. "belki* de duymamalıydık* bunları.. " sordum ben, neydi bu adamın adı? unuttum* dedi.. "malum zaman teknoloji" dedi, "ne gerek var yorulmaya.." yağmur yağıyordu..
    "zaten yanarken gençliğimiz* ekmeğin emrindeyiz,* şampiyon olmaktan başka şansımız mı var sanki, el mecbur.. yaşıyoruz, ölüyoruz*.. eyersiz atlar hep vahşi mi olur ki.. olmaz değil mi?" dedi..
    kapıda durdu..
    gene gel diyecektim ki; sustum.. biliyordum, yolcuydu*.. başını önüne eğmeden*, kendi için* belki de en doğru olanı yaptı.. aslında daha japonca öğrenecektik.. ders bitti dedi.. hamdık piştik olduk.. ağlama* sakın dedi.. dinlemedim..
    (melagrana, 03.11.2008 00:05 ~ 15:44)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil