keskin 

adana çık aradan

1. keskin sirke kupune zarar gibi deyimlerde gecen sıfat
    (palantir, 07.04.2005 16:14)

2. keskinliyim allahıma bin şükür... kurtuluş savaşına ilk uçağı gönderen ilçedir kendileri ünlü isimler büyütmüştür sokaklarında... ressamlar, şairler vs..birde isimsiz kahramanları vardır savaşlarda verdiği şehitler...bozlakları vardır hacı taşan ilk akla gelen ustasıdır bu bozlakların...15 yılımı keskinde geçirdim, ayazı işledi içime. yaz akşamlarında dahi giyilen hırkalar...offf memleketimi özledim beeee ha birde deyimi vardır " keskinliyle evlenen cennetlik" diye. hatunları dişli çıkarmış valla babama sormak lazım doğru mu değil mi
    (palantir, 07.04.2005 16:19 ~ 21.04.2007 17:27)
  3. döngel karhanesinde ahmet uğurlu'nun canlandırdığı karakter.
    (albina, 04.09.2006 11:48)
  4. hayatımın ilk yıllarını geçirdiğim, suyu havası toprağı soğuk, insanı sıcak şehir. bakkal şerafettin vardı bi, param olsa da verirdi, şimdi dönüp bakmayacağımız şekerlerden, olmasa da... sonra bi dede vardı, beyaz sakallı, kafasında hep terliği olurdu. saçı var mıydı hatırlamıyorum. allah allah dede* derdik, tüm çocuklar çok severdi onu, ne zaman görsek yanına koşardık. ellerimizi üstüste koyar, başlardık... "allah allah allah allah....." meğer zikretmeyi öğretmiş bize, o zamanlar çocuktuk bilemedik. sonra şöyle derdi, "ne zaman kapıdan içeri girersen o zaman allah'ın adını an, ne zaman çıkarsan allah'ın adını an..." sonra foto murat vardı, sonra dişçi amca vardı ve sonra zahireci ali rıza vardı. o benim dedemdi, gerçi ben büyükbaba derdim neden bilmem...
    o şehirde, kasabada, köydü aslında; köyde, benim hayata dair hatırladığım ilk şeyler vardı. 80li yıllardı o zamanlar, zor zamanlardı... hele ordan çıkıp ankaraya yerleşmiş ve sonrasında düzenli olarak keskine gidip gelmiş biri olarak söyleyebilirim ki, oranın insanları için her zaman zordu yaşamak... suyu akmazdı, akarsa da pıh pıh yapardı, küçükken öyle dermişim de, gidip gelirdi anlayacağınız...
    cezaevi vardı keskinde, zaten oturduğumuz eve 300 metre mesafedeydi. ve keskin lisesi vardı, çocuk koşuşturmalarıma evsahipliği yapan... annem de babam da öğretmendi orda.
    keskin benim için hayatımın bir parçası, unutmaya başlamışım gerçi üzdü beni. ama olsun, belki sonradan hatırlarım...
    bir gün yolunuz düşerse keskine, ve düğün varsa, mutlaka gidin. keskinin düğünü çok meşhurdur.
    (steinmetz, 24.02.2007 05:41)
  5. kırıkkale ilçesi.
    (bulsaraa, 21.04.2007 17:20)
  6. ilker inanoğlu'lu yumurcak serisinin küçük kovboy ayağında, artık kendine alkole vermiş eski bir silahşör olan cüneyt arkın'ın lakabıdır.
    (sürrealist, 21.04.2007 17:28)
  7. kırıkkale ilinin 59.150 nüfuslu ve 1.463 km2 yüzölçümlü ilçesidir.

adem yazıcı ilçenin kaymakamıdır. armutlu, aşağışeyh, barak, barakobası, beşler, büyükceceli, cabatobası, çalış, çamurabatmaz, cankurtaran, cebrailli, ceritkale, ceritobası, cinali, çipideresi, dağsolaklısı, danacıobası, efendiköy, eminefendi, eroğlu, esatmüminli, eskialibudak, gazibeyli, gülkonak, göçbeyli, göktaş, hacıaliobası, hacıömersolaklısı, haydardede, kaçakköy, karafakılı, kasımağa, kavlak, kavurgalı, kayalaksolaklısı, kevenli, konurhacıobası, kurşunkaya, kuzugüdenli, müsellim, olunlu, ortasöken, polatyurdu, seyifli, takazlı, turhanlı, üçevler, üçkuyu, yenialibudak, yeniyapan, yoncalı, inziloğlu isimlerinde toplam 52 köyü bulunur.
    (rio, 03.06.2007 22:10)
  8. geçen hafta bir grup faşistin güneydoğu ve doğu otobüslerini durdurup içindeki tüm yolcuları aşağıya indirip bir sürü hakaret ettikten sonra ellerini kurt işareti yapıp yolculara istiklal marşı okuttukları ilçe.
    ilçede yaşayan herkese değil ama bunu normal gören ve yapan herkese yazıklar olsun.
    (zarwan, 29.10.2007 20:08)