keserim topunuzu   

adana çık aradan

1. böyle pala bıyıklı, kel kafalı müdür ve ya nöbetçi öğretmen narası
    (invisibleruh, 04.04.2004 14:40)

2. zonguldak fen lisesi basket sahalarının aşağısında bahçeli bir eve sahip olan teyze. ne zaman top oynasak, top başka yer yokmuş gibi hep oıraya giderdi. biz de diplomasiye başlardık.
    hatta bikeresinde futbol turnuvasının ortasında iki topumuzu alıp kömürlüğüne hapsetmişti. kurtarmak için mdr yrdımcısnı fln çağırmıştık. uzun müzakereler sonucunda toplardan sadece birini geri almıştık.
    daha sonra ortaya çıkardık ki bu hain kadın esir aldığı topları kendi çocuğuna ve mahallenin diğer çocuklarına veriyormuş
    artı bir sözü ile aklımızda yer edecek teyze
    (bkz. sucuksu olmak)
    (markrenton, 18.04.2004 00:53 ~ 25.01.2006 00:32)
  3. çocukken mahallede top satan bakkal amcayla anlaşmış olduklarını tahmin ettiğim illet mahalle komşularımızın topumuzun onların bahçesine kaçmasına karşılık kullandıkları tümce...
    (spinoza, 21.04.2004 17:46)
  4. o kesilen topların hesabı birgün sorulacak diyerekten kulakları çınlayan,şu sıralar nesli tükenmiş olan,sokakta top oynayan çocuklara şantaj yapan sevimsizin haykırışı.*
    (marv, 15.05.2007 23:44)
  5. (şaangırt)
    -keserim lan topunuzu!!!
    +ayyy ben zaten kestirdim ayol.
    -tövbe tövbe.
    +beni kes kıııız sen bakma ona.
    -lan gidin akşam akşam başıma bela mısınız?!
    (ronn, 15.05.2007 23:50 ~ 16.05.2007 01:48)
  6. en güzel tonlamayı camı kırılan, o anda sakal traşı yapmakta olan berber amca yapar..
    (epilofs, 15.05.2007 23:52)
  7. (bkz: tavuk mu kesiyon)
    (bkz: yetişkinlere kafa tutan bitirim çocuk)
    (damda deli var, 24.05.2007 14:46 ~ 14:54)
  8. çocukluğunu unutmuş, sağduyusunu kaybetmiş, kendisinden başka hiçbir şeye tahammül gösteremeyen amca ve teyzelerimize özgü bir tehdittir. sahneye inandırıcılık katmak amacıyla elinde bıçakla dışarı çıkan tipler de mevcuttur. düşünemezler ki çocukların gözü önünde hunharca katlettikleri aslında top değildir; miniklerin gözlerine bakınca anlarsınız. gerçi bu zamanda etkisini bayağı yitirmiş, demode bir laf olmuştur; zira bugün bunu bir çocuğa söyleseniz umarsızca omuz silkip topu bırakır, ya evine gider bilgisayar oyunu oynar, ya da atari salonunda alır soluğu...
    (ala kalem, 24.05.2007 15:45)
  9. çocukken rahat rahat oynamamızı engellemek için her türlü gıcıklığı yapan mahallenin sevimsiz insanlarıtdı..topumuz bunların bahçelerine kaçınca ödümüz kopardı..pekte salakmışız yahu..
    (kelebekler kayısı yemez, 24.05.2007 22:27)
  10. camını kırdıkları amcanın,elinde top ile,alışılmışın dışında bir ses tonu ve tehditkar bir üslubla ağzından çıkan söz.

topu değil çocukları kastederek.
    (adrian, 27.06.2007 17:22)
  11. geçen sene sınıfımızda kafama çarpan toplardan sıkılıp sarfettiğim cümle. lakin arkadaşlar takmayıp devam ettiler ve akabinde kafama çarpan top ile maket bıçağını çekmem bir oldu. artık topları yoktu ama 2 adet takkeleri vardı, onlar ne olduğunu anlamaya çalışır bakışlar atarken ben kulaklıklarımı takıp tekrar çilek tarlalarına döndüm. zevkli ama psikopat bir davranıştı. (bkz: strawberry fields forever)
    (seemann, 14.09.2007 22:04)
  12. zamanında hz ali nin eyleme dönüştürdüğü tehdit cümlesi zira zülfikar'la müşriklerin topunu kesmiştir.
    (ayabakan, 12.11.2007 19:46 ~ 19:46)
  13. bazı kavramlar çocukken şekillenmeye başladığından bunu söyleyen insanlar genelde beyne benzer imajlarla kaydedilir. nasıl bazı avusturyalılar osmanlı imajını 'barbar, cani,pala bıyık' diye kodluyorsa bir yerlere, bizim çocuklar da bunları 'kötü,karanlık taraf' olarak kodlarlar.çocukluğumuzun canavarlarıdırlar.biraz büyüyünce canavar olmadıkları anlaşılır.korku duygusundan sıyrılınır ve bu kişilerin öldürülebilir oldukları sonucuna varılır.tırsma yerini "şöyle iki tane çaksam ağzına"ya bırakır.gıcıklık ise bakidir.
    (setheleh, 23.12.2007 21:52)