görseller
kertenkelekertenkele
kertenkelekertenkele
belki ilginizi çeker
  1. · kertilenkele
  2. · sikkeli yılan
  3. · kertenkelebek
  4. · kertmek
  5. · yerdengelen
  6. · el öpen sik kapan
  7. · küçükken yanlış söylenen kelimeler
  8. · 13 temmuz 2008 judas priest istanbul konseri
  9. · çocukken beslenen hayvanlar
  10. · apalone spiniferus
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  2. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  3. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  4. · annenin gençlik fotoğrafları
  5. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  6. · prison brake
  7. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  8. · turkuaz
  9. · zagreb

kertenkele  

sayfa  / 2
  1. göte geldiği zaman kuyruğunu bırakıp kaçan ilginç hayvan. sonra ıkınıp yeni kuyruk çıkarıyo falan, değişik bi hayvan türü.
    (creepingdeath, 28.04.2004 12:40)
  2. sürüngenler familyasından ince-uzun, çevik bir hayvan.
    (bkz. eski dostum kertenkele)
    (bkz. kertilenkele)
    (bkz. lizard)
    (spyder, 28.04.2004 12:55)
  3. (bkz. kertmeyenkele)
    (close2death, 21.09.2004 14:10)
  4. (bkz: kela)
    (chixculub, 24.04.2005 03:42)
  5. bahar ayıyla beraber kampuste kendini göstermeye başlayan hayvan..her an her yerde karşınıza çıkabilir şu sıralar..
    (fırtık, 24.04.2005 15:53)
  6. (bkz: kertilenkele)
    (comatose, 24.04.2005 16:16)
  7. (bkz: kerttirenkele)
    (doğru söyleyen yalancı, 24.04.2005 17:27)
  8. tehlikeli bir avcı ile karşı karşıya kaldığında kafasındaki basıncı çok fazla yükselterek gözünden kötü kokulu kanı düşmanına atıp düşmanın kaçmasına sebep olan türleri bünyesinde bulunduran sürüngen türü.
    (eden, 04.01.2006 12:11)
  9. (bkz: vur götü yerden yere)
    (meln, 29.06.2006 03:42)
  10. (bkz: bunu biliyor muydunuz)
    kertenkeleler ölüm tehdidi ile karşı karşıya kaldıklarında kuyruklarını oracıkta bırakıp kaçarlarmış.
    (gülümsün, 24.01.2007 15:40)
  11. kertenkelenin yarısına nedir? ker-five-kele esprisine kurban giden sürüngen hayvan.
    (bkz: iğrenç espriler)
    (bkz: kerfivekele)
    (jamesdean, 24.01.2007 15:43)
  12. yamulunmuyor. kesinlikle güven erkin erkal kendisi. gurur da duyar nickiyle.
    (ömermısırseverömermısıryeramamısırladadoyulmazki, 22.02.2007 23:45)
  13. -abi kertenkelenin dişisine ne denir??
    +kertilenkele
    -peki bu kertenkeleyle kertilenkele evlenmişler. çocukları olmuş. adını ne koymuşlar??
    +ne??
    -kertcan
    +üfff olum bi git başımdan
    - peki abi bu bizimkiler bi çocuk daha yapmışlar bu sefer ne koymuşlar adını??
    + kertali mi? ne?
    -hayır! muharrem
    +höö! ne alaka bea... neden muharrem?
    -abi dedesinin adı da muharremmiş*
    +ybsg
    (yiiit, 12.04.2007 01:18)
  14. (bkz: jim morrison)
    (al da at dercesine, 30.05.2007 19:36)
  15. dün gece açık camdan girmek suretiyle odama el koyan, beni yatağımdan edip kanepe köşelerinde uyumak zorunda bırakan hayvan.ayrıca akşam farkettim ki fotoğrafının çekilmesini sevmeyen ama videoda seve seve başrol oynayan canlıdır kendisi.
    (chericheri, 31.07.2007 15:53 ~ 15:53)
  16. neşe karaböcek'in bir şarkısı. ümmü gülsüm'ün enta omry'sinin müziği kullanılmıştır. aklımda kalan sözleri:
    "kertenkele benim adım, sürünüyoruz sadece"den ibarettir. zira çocukluğumda dinlemiştim radyoda. arıyorum ama henüz bulamadım, sahip olan varsa haber versin lütfen.
    (santimantal, 04.09.2007 00:12)
  17. evimde beslediğim tek hayvan. çok uyumlular, ne bakımları var ne de başka bi dertleri.
    (bayermuhen, 22.09.2007 15:49)
  18. mutfakta ne aradığını bi süre anlayamadığım, sonra kendi kendime sen ne arıyosan o da onu dememe neden olan hayvancıktır. gece gece beni zıplatmıştır. (bkz: katil kertenkele)
    (re, 20.07.2008 01:21)
  19. bu günlerde kertenkene olarak lafı edilen hayvan.
    (volatile liquid, 20.07.2008 02:47)
  20. tamam,eve falan girer de,yatağıma kadar girip level atlamış hayvan.
    sabah yatağı düzeltirken cesedini buldum,ezmişim sanırım,öyle yamyassı ve hareketsiz duruyordu.e haketti ama,ne işin var benim yatağımda.hani küçük böcekler falan neyse ama insan yatağında o boyutta bişey bulunca tuhaf oluyor.
    yuh kertenkele yani!
    yine de toprağı haber götürmesin.
    (amanın da amanım kim gelmiş, 26.07.2008 22:04)
  21. bahçeli evlerin davetsiz misafiri (bir diğeri için (bkz: karafatma)) , evin kedisinin akşam yemeği. bilinen yeşil kertenkeleden sonra, yavrumsu, uzun kuyruklu ve şeffaf olan bir modeli odama girip bir arkadaşına bakıp çıkmıştır. (bkz: korkuyorum)
    (arch angel, 31.07.2008 20:56)
  22. tamamen dünyadan yok olsalar da ekosistemde hiçbir değişiklik olmaz.
    bu yüzden jim morrison onları tam bağımsız hayvanlar olarak niteler ve lizard king adını alarak kendini onların kralı ilan eder...
    (epitaph, 31.07.2008 22:41)
  23. duygusal açıdan sıcak kanlı tek sürüngen. kıbrıs'ta her çeşidinden bol bulunur. serin duvar oyuklarında yaşarlar. güneş enerjisiyle çalışırlar. genelde ısırmak suretiyle can acıtan, kanatan ama şirinliğinden bir şey kaybetmeyen hayvanlardır. sarhoş olabiliyor ve sarhoş olduğunda yürümekte güçlük çekiyorlar. sadece küçükleri kuyruklarını bırakıp kaçma haklarını saklı tutuyorlar. büyükler genelde korkutucu görünüp düşman ve rakiplerini uzaklaştırmaya çalışır, tıslar. bazıları su üstünden bakkala gidip ekmek alabilir, bazıları kanatçıklarını açıp ağaçtan ağaca atlayabilir. deney ve gözlemle elde ettiğim bir bilgi ise: bazı türlerin çok az da olsa bulunduğu ortamın rengini alma özelliği var.
    köpeklerle kavga edebilecek kadar cesurdurlar. iki türü dışında hepsi zehirsizdir. o iki tür de türkiye'de mevcut değildir. kulakları yoktur onun yerine ayakları ve vücutlarıyla yerdeki titreşimleri algılarlar. bunları kucağa alıp uyutmak mümkün değildir ama kedilere yakın bir tatlılık oranları vardır.
    (ghujka, 03.08.2008 03:36)
  24. bakımı ve beslenmesi zor hayvan. şöyle ki bu hayvan eğer kapalı ortamda, kafeste falansa yarı sersemletilmiş sinekten başka bir şey yemez. yani öyle sineği öldürüp önüne koyunca yemiyor. yakalayıp canlı canlı koyunca da yemiyor. ülen her seferinde nereden bulacaz eteri de sersemleteceğiz haşereyi diye çok düşünmüştüm bir zamanlar, sonra kertenkeleyi salmaya karar verdim; muhabbet kuşu aldım 2 günde bir yemini değiştiryorum oluyor..
    (crawling, 12.01.2009 22:04)
  25. uzunca ve yuvarlakça vücutları vardır. çoğu 4 ayaklıdır, bazı garibanların iki ayağı veya hiç ayağı olmayabilir. kuyruğunu koparırsanız zafer kazandınız sanmayın; lakin bir ayı geçmeden yeni bir kuyruk bitiverir popolarında. eğer o kuyruk kopmadan kırılırsa o yerden yeni bir kuyruk daha çıkar; yani anlaşıldığı üzere bu hayvanatı kuyruksuz bırakmak gibi bir lüksümüz yok. direk öldürmeye bakacaksınız...
    (photographer, 13.01.2009 13:59)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil